Şimdi Ara

UÇAK-CHECK İN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk defa uçakla seyahat edeceğim.Sadece el bagajım var check in nasıl yapacağım bilen biri yardımcı olabilir mi bu arada bileti internetten aldım

• Uçak kalkış saatinden 1 buçuk saat önce havaalanında olacaksın, bileti aldığın firmanın bilet checkin standına gideceksin gerekli bilgileri verip biletini alacaksın. Havaalanına girişte xray var bir de bileti felan aldıktan sonra uçağa girmek ve beklemek için olan bölgelere girmeden xraye gireceksin. Metal hiçbir şey olmayacak üzerinde.

Edit: Bilet alırken sorarlar bagaj var mı diye, sen de hayır el bagajım var dersin ve vermezsin bagajını onlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 9 Eylül 2015; 0:10:33 >
  • Takip
  • Firmadan firmaya değişir bazıları check in için para ister örneğin pegasus bazılarında ücretsizdir örneğin atlasjet. Ücretsiz olanlarda genelde uçağın Kalkış saatinden 48 saat önce internet üzerinden online check in ile yerini ayırtabiliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmea06

Firmadan firmaya değişir bazıları check in için para ister örneğin pegasus bazılarında ücretsizdir örneğin atlasjet. Ücretsiz olanlarda genelde uçağın Kalkış saatinden 48 saat önce internet üzerinden online check in ile yerini ayırtabiliyorsun.
    hangi firma?
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Bileti internetten aldığım için elimde herhangi bir çıktı yok.Bilet aldığım firmanın standına sadece pnr no ve kimliğimle mi gideceğim?
  • pegasus
  • biner456 B kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam çıktıya felan gerek yok. Merak etmeyin zor bir seyi yok. Gidip firmanın standıni bulursun pnr ve kimliği verirsin onlarda işte bagaj var mı diye sorar, sen yok dersin biletini verirler tamamdır

Bileti alınca bakarsın uçuş koduna felan, ekranlar olur o ekrana bakıp uçuş kodunu bulursun hangi kapıya gideceğin yazar.Küçüo bir havaalanıysa zaten çok kapı da yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 9 Eylül 2015; 0:20:20 >
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sağolasın.Sabiha Gökçenden binicem pekte küçük sayılmaz:)))
  • swarmdan yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: XT9

swarmdan yap

Onuda denerim kardeşim
  • biner456 B kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, sabiha gökçende ekranlar var orda uçuş listesi var hep, sen kendi uçuş numarana bakıp kapını mapını öğreneceksin

Kapının oraya gidip bekleme alanında oturursun, zaten kapı uçusa yakın açılır, otobüsle ucaga götürürler ya da direk koridordan uçagın içine geçersiniz onları halledersin herkes orda zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: biner456

İlk defa uçakla seyahat edeceğim.Sadece el bagajım var check in nasıl yapacağım bilen biri yardımcı olabilir mi bu arada bileti internetten aldım

Hocam hava limanına giriyorsun karşında resepsiyon gibi sıraya dizilmiş 10-20 arası mekan yan yana görürsün üstlerinde monitör vardır uçak firmaları nereye gideceği falan yazar kendinin kini buluyorsun oraya sıraya giriyorsun valizini güzel bayana veya yakışıklı kardeşimize veriyoruz o tartıyor 15 kg ın üzerinde ise para ödüyorsun 1 kişi max 15 kg taşıyabilir kimliğini veriyorsun ve o sana biletini veriyor ardından oaradan uzaklaşıyorsun biletine bakıyorsun gate yazar sayısını okuyorsun ve o kapıya gidiyorsun yukarıda ki tabelalaa bakarak bulabilirsin gatene gittiğinde önünde koltuğa oturup alımları bekliyorsun sonra alımlar başladığında sıraya giriyorsun sıraya girdiğinde kimlik artı bileti veriyorsun o biletin birkısmını koparıp gerisini sana iade ediyor sonra uçak uzaktaysa otobüse biniyorsun değilse milleti takip et uçağa bin merdivenden koltuğunu bul otur ve elinde bagaj varsa yukarı koy kapakları kapatma hostesler kapatıyor iyi kemerini bağla ve İYİ YOLCULUKLAR

• Pegasus ve bagaj yoksa mutlaka online checkin yap sira beklemessin orda
  • EmmaW E kullanıcısına yanıt
    Online check in de koltuğu otomatik veriyormuş sanırım.Ben havaalanında görevliden cam kenarı olması için ricada bulunucam bu yüzden normali daha iyi gibi benim için
  • Sen checkini yap rastgele koltuk versin baktin cam kenari gelmedi parasini verip(muhtemelen 20tl olması lazim) cam kenarina gecersin checkindede adam senin internette yaptigin şeyi yapiyor hani ricayla falanda cam kenari vere bildiklerini sanmiyorum
  • Cam kenarı için para verme.Zaten uçak boş olur ise kalkıp isteğin yere geçersin ben genellede öyle yapıyorum.
  • Uçak korkum var. Ilk bindigim an geldi aklima 😨😨
  • EmmaW E kullanıcısına yanıt
    Bide ona mı para vereceğiz yahu havaalanında rica edince veriyorlarmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: biner456

Online check in de koltuğu otomatik veriyormuş sanırım.Ben havaalanında görevliden cam kenarı olması için ricada bulunucam bu yüzden normali daha iyi gibi benim için

Türk hava yollarının check-in makinaları var(kiosk) orada yer seçebiliyorsun... Hem de ücretsiz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.