Şimdi Ara

Uçakla seyahat edenler gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 17 yaşındayım 5 6 senedir uçaga binmiyorum antalyadan istanbula tek başıma gideceğim bileti internetten aldım babamla açıkçası uçaga nasil bilinir bilmiyorum ne alinir ne alinmaz bilmiyorum valiz olayini bilmiyorum babam anlatti ama kafam karisti yardimci olursaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Havaalanından içeri girdiğinizde, Uçağınızın ve uçacağı şehrin yazılı olduğu Check-in kısmına giderek, bavullarını veriyor ve biletinizi elden alıyorsunuz. Ardından yapmanız gereken tek şey, "İç hatlar giden yolcu" işaretlerini takip ederek son kontrol noktasına gitmek. Biletinizi gösterip, kontrol noktasından geçtikten sonra, uçağınızı elektronik tabelalardan takip ederek hangi "Gate" (Kapı) dan kalkacağını takip etmeli ve o salona yönelerek orada beklemelisiniz. Hepsi bu.
  • asena-055 A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Öncelikle iyi uçuşlar dilerim Öncelikle Antalyada nerede oturduğunuza bağlı olarak belediye otobüsleri bulunmakta 5M migrostan 06:00 ile 22:00 arasında kalkan HAVAŞ servisleri bulunmakta 10tl ücret ödeyerek bu servisleride havalimanına ulaşımda kullanabilirsiniz. Havaş direkt olarak iç hatlar binasına götürür zaten Antalyada iç hatlar ve dış hatlar binaları birbirine yakın aynı zamanda içeriden bağlantılıdır. Yani dış hatlara da girseniz iç hatlara gidebilirsiniz o konuda endişelenmenize gerek yok .
    Sivil Havacılık Kuralları gereği bagaj olarak uçağın alt kısmında ki kargo bölümüne göndereceğiniz bavulunuzun ağırlığı en fazla 30kg olmalıdır . Bu günümüzde Hava yolu şirketleri tarafından ücret ile kısıtlandırılmıştır yani iç hatlarda genelde (sizin havayolunuzu bilmediğimden tahmini) 15kg ile bagaj hakkınız kısıtlandırılmıştır. Malumunuz havayolu şirketleri ne kadar ağır uçak uçururlarsa o kadar çok benzin parası öderler. 15 kg'dan sonrası için üzerine para ödersiniz Türkiyede genelde 4tl kg başı)
    Aynı zamanda uçuşunuz ve işlemleriniz boyunca yanınızda bulunduracağınız el bagajınız olur. Bu bagaj ise 8-6 kg 'yi geçmemesi gerekmektedir. :)
    Babanızla uçak biletiniz aynı PNR numarası altındaysa ikiniz ortak bir valiz hazırlayabilirsiniz (30kg geçmemesi şartıyla) aynı bilet altındaysanız bagajlarınız birleştirilir ve uçuşunuza devam edersiniz ( Örn sizin çantanız 11 kilo babanızın 19 birleştirin ikiniz toplam 30 kilo ) Bu yolu bence pek tercih etmeyin ben hiç yaşamadım fakat bazı kişiler böyle bir hakkımızın olmadığını kişi başı 15 ve birleştirme gibi bir şey olmadığını aktarıyorlar. Fakat böyle bir hakkınız var birleştirme hakkı.
    Kabine yani yanınıza (kabin bagajınız dahil ) Kesici ve delici aletler almanız tamamen yasaktır. Unutmayalım Havacılıkta hiç bir kural kan dökülmeden yazılmamıştır ve bu kurallar bizlerin güvenliği içindir. Antalya iç hatlar terminaline geldiniz ilk güvenlik noktasından geçtiniz x-ray diye adlandırılan bu kısımda saat telefon para cüzdan kemer vb. üstünüzde metal her ne varsa çıkartıp bir kutunun içine koyup bu kutuyuda el bagajınızı ve bavulunuzu göndereceğiniz xray bandına koyunuz. Aynı zamanda elbagajınızda yada bavulunuzda bilgisayar varsa bunu ayrı bir kutuda yine x-ray cihazına gönderiniz.
    x ray işlemleri bitince hemen karşıda bulunan check-in kontuarlarına yöneliniz. Buraya kimlik kartınızla birlikte müraacat etmeniz bilet ve bagaj işlemleriniz için yeterli olacaktır. Biletinizi alınız ve sol tarafınızda bulunan ve kapılara giden merdivenlere yöneliniz. Merdivenlerden çıkınca 2. X-ray noktasına varırsınız. Buraya gelmeden önce lütfen biletinizi ve kimlik kartınızı göstermek için hazır bulundurunuz. Kimlik ve bilet kontrolünden geçince yine ilk xray noktasında olduğu gibi tekrar gerekenleri yapınız ardından kapılar bölümüne ulaşmış olursunuz bulunduğunuz noktadaki ekranlardan uçağınızın hangi kapıya yanaşacağını görebilirsiniz antalyada 1 2 3 4 5 gibi kapılar üst kısımda 216 213 212 gibi kapılar ise alt kısımda bulunmakta ( En son gittiğimde böyleydi)
    her kapının üstünde kapının hangi uçağın yolcuları için olduğu yazmaktadır. Vaktiniz geldiğinde uçağa alım işlemleri yani boarding başlar . Bu aşamada da yine kimlik kartınızı ve uçağa biniş kartınızı yani biletinizi hazır bulundurunuz. Ardından uçağa varırsınız.

Başka bir sorunuz varsa havayolu şirketiniz ile birlikte bana pm yada bu konu başlığı altından yazarsanız sevinirim Tekrar iyi uçuşlar dilerim

• Batuhan9052 kullanıcısına yanıt
    Unuttuğum bazı şeyler olabiliyor başka unuttuğum yada sormak istediğiniz başka şeyler varsa lütfen bana ulaşın :)
    2. arama noktasından geçdiğinizde üst kısımda yani 5 4 3 kapılarının olduğu bölümde bulunursunuz bu bölümden uçaklara gidebilmek için kapılardan geçip körükle aşağıya doğru inersiniz . Eğer uçuşunuzun kapı numarası 212 gibiyse bulunduğunuz bölümden alt kata giden merdivenler ile zemine inersiniz buradan vaktiniz gelince kapıdan geçip apron otobüsüne aktarılırsınız buradanda park halinde bulunan uçağınıza gidersiniz . Benim bildiğim kapılar böyle orada tabelalar ile ayrıntılı olarak gösterilmekte tekrar iyi uçuşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan9052

Unuttuğum bazı şeyler olabiliyor başka unuttuğum yada sormak istediğiniz başka şeyler varsa lütfen bana ulaşın :)
    2. arama noktasından geçdiğinizde üst kısımda yani 5 4 3 kapılarının olduğu bölümde bulunursunuz bu bölümden uçaklara gidebilmek için kapılardan geçip körükle aşağıya doğru inersiniz . Eğer uçuşunuzun kapı numarası 212 gibiyse bulunduğunuz bölümden alt kata giden merdivenler ile zemine inersiniz buradan vaktiniz gelince kapıdan geçip apron otobüsüne aktarılırsınız buradanda park halinde bulunan uçağınıza gidersiniz . Benim bildiğim kapılar böyle orada tabelalar ile ayrıntılı olarak gösterilmekte tekrar iyi uçuşlar

Hocam uçağa girerken yanimda zippo cakmak olsa sıkıntı olur mu

• Çakmak yanına alırsan sıkıntı olmaz fakat valize alırsan sıkıntı büyük ve el bagajına böyle tüpleri oluyormuş doldurmak için onlardan almaman lazım Dünyada çakmağa sadece ABD de sorun çıkartıyorlar
    Şöyle bir örnek vereyim adam almanyadan çakmak alıyor Türkiyeye getirecek valizine koyuyor 4 tane çakmağı ve gazını Türkiyeye geldiğinde hiçbiri yok valizde ve bir kağıt görüyor diyor çakmaklar almanyada yani bunun gibi bir şey :D
    Karton sigara ve çakmak sıkıntı yok iyi uçuşlar :)
    başka sorularınız varsa pm yada buradan yazabilirsiniz iyi forumlar
  • Batuhan9052 kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınız için gerçekten çok teşekkür ederim ama babam benimle gelmeyecek yani o yüzdem telaş yaptim kendi basima halledemem diye ama yazdiklarınız cok yardimci oldu :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç önemli değil ben teşekkür ederim iyi uçuşlar dilerim

Meraklanmayın hiçbir sıkıntı olmaz :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.