Şimdi Ara

Ücretli/Ücretsiz/Makine Çeviri Tartışma Konusu (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
501
Cevap
6
Favori
8.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-9BF23F064

Faiz yimeyen hoca varmi.maaslarini nerden aliyor,banka .
    Banka esittir faiz.bulastin iyi kotu faiize.yada bonus cip para vs ne faiz.birakin bu isleri.en azindan ne oldugumu soyleyecek kadar delikanliyim.😁sizler gibi olmaktansa
    Saçmalama kardeş.Hocalar faiz yemiyor. Devletten maaş alması onun faiz yediği anlamına gelmez. Sen atıyorum inşaat işindesin bir ev yaparsın birisine satarsın. O adam alır sonra başka birine satar. 3.alan kişi o evi genelev olarak kullansa Ev yapana genelev zina günahı yazılıyor mu? YAZILMIYOR. O ZAMAN imamın aldıgı paralar da faiz parası sayılmıyor. Dolaylı olarak devletin tüm kasaya giren parasından pay alıyor. Devletin tüm parası faizle işliyorsa dedigin doğru tüm para faizle işlemiyor. Emek alın teri döken insanlar var ticaret yapan insanlar da var. Bakış açın yanlış. Elmanın yarısı çürük yarısı düzgün gibi düşün sen hepsi çürük diyorsun burada yanlışın var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 9 Temmuz 2020; 23:21:59 >

• harunefetr kullanıcısına yanıt
    Burada paylaşılanlar o kadar EXTREM durumlar ki ne desem bilemiyorum.

- Biri konsolun üzerine şekil yapma üzerine iş kurmuş onu dava etmişler. Bizi ilgilendirmiyor.
    - GTA 5 için mod yasağı gelmiş. Online oyunda mod kullanamazsın diyor 2017 de çıkan yasak hala devam ediyor. (Türkçe yama yükleyememe sorunu) Bunda da bir şey yok singleplayer de halen modlama serbest. Atla karayı karıştırmayalım, online oyunda sunuculara farklı dosyalar göstererek hile yapanları tespit etmişlerdir.
    - Burda da ingilizce çeviri yapan bir ekibin çalışmaları durdurulmuş ve şirket kaldırmaları gerektiğini söylemiş.
    Onada cevap burada:https://forum.donanimhaber.com/final-fantasy-7-turkce-yama-yayinlandi-switch-versiyonu-geldi--137371359

:) Türkçe yamalık bir sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 9 Temmuz 2020; 23:28:50 >

• E hocam ayıp be kaç sayfa kanun konuştuk, kanun yorumladık korsan oyun mu kullanıyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada derdim yamaların yok olması değil. Sadece ücretli yamaların yasak olduğu görüşünü savunanlara ücretsiz yamaların da yasak olduğunu buna rağmen desteklendiğini anlatmaktı.

Ayrıca kim ilgilenir bilmiyorum ama artık yapacağım birkaç yama dışında burada yama paylaşmayı düşünmüyorum. Zaten yeterince çevirmen var ben yapmazsam başkaları yapar sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DAD5424B4 -- 9 Temmuz 2020; 23:43:44 >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    buna gerek de yok. ben de hep bunun üzerine düşündüm mesele daha sıkıntılı. oyunlardaki diyaloglar, senaryo metinleri hepsi telifli doğal olarak. bu metinlerden faydalanarak yapılıyor direkt çeviriler. bu metinlerin çevirisi yapılıyor. bunun yabancı bir kitabı izinsiz çevirip yayınlamaktan telif ihlali açısından çok büyük bir farkı yok. oyuna müdehale etmekten ziyade telifli materyelin izinsiz kullanımı çok büyük sorun. ben oyunun modifiye edilmesinin çok büyük bir yasal sorumluluk getireceğini düşünmüyorum (modlar) fakat çevirilerdeki bu kadar açık telif ihlali çok büyük sıkıntı. şu haliyle tamamen firmaların insafına kalmış durumdular bence çeviri yapanlar. burada yasal temsilcilik açıp dava açsalar çeviri ekiplerini zor durumda bırakbilirler. bizim telifli eserimizi izinsiz çevirip yaymışlar diyebilirler. oyuna müdehale etmişler gibi eulada olup olmadığı belli olmayan hükümlere gerek bile yok. daha genel telif yasaları bile yeterli olabilir.

• Rewold,sen kimsin arkadas.he hatirladim,gecenkerde falanci yama ucretsiz diye baslik acik yama bitesiye kadar bekletip.an ve an yuzde paylasip.sonra kivirtip ucretli oldu yama surpriz diyen sahis,😁😁😁😁😁hadi uzak dur.benden block😁😁😁👍

• Konularda yaptığınız avukatlığın yarısı kadar uğraşsanız çeviri yapacak düzeyde ingilizce öğrenmiş olurdunuz şimdiye kadar Fuat Bey.
  • Rewold.
    Resident evil3 konusu acip farex arkadasim ceviriyor yama ucretsiz olacak diye milleti 8.gun bekleten.ceviri bitincede,yok efendim benim haberim yoktu,yan batti camura batti diyen benmiyim.ahahhahahahah
    Yav birak allah askina bide yalan konusma

• Ücretli/Ücretsiz/Makine Çeviri Tartışma Konusu
    Ücretli/Ücretsiz/Makine Çeviri Tartışma Konusu

• Rewold simdi bana deme ben o oyunu cevirmedim diye.konuyu acan sendin.insanlarla 8 gun boyunca kendi yaman gibi muhatap olan sendin,sonra kiviran yine sendin👍

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9BF23F064

Rewold,sen kimsin arkadas.he hatirladim,gecenkerde falanci yama ucretsiz diye baslik acik yama bitesiye kadar bekletip.an ve an yuzde paylasip.sonra kivirtip ucretli oldu yama surpriz diyen sahis,😁😁😁😁😁hadi uzak dur.benden block😁😁😁👍
    Zira burdada belirtmisim.oyunu ceviren degil.falanci oyun diye baslik acan.ucretsiz.dedikten sonra .son dk ucretliymis diyen.neyse senim gibi yalanci donekle muhatap olmam.block😙😙😙😙

• Bu arkadaşlarla gereksiz dialoglara girmeyin. Güzelce anlatıyoruz hala ısrarla tartışıyor. Adam oldu olacak siyasetede girecek türkçe yama için.

Adama diyorum ki; kanun diyorsan. Vergi vermeyen özel ders veren öğretmenleride gör. Adamın vergi vermediğini bildiğin halde o farklı diyorsun.

Bitcoin'den ülkemizde kaç tane insan köşeyi döndü haberin var mı? yada evde ekran kartlarıyla üretip vergi vermeyen.

Evine ekmek götürecek veya sigara parasını çıkaracak çeviri yapan kişilerin emeklerini çöpe atmak için dava açarlar şöyle yaparlar ederler diye konu içerisinde emeklere ihanet etmeye çalışmak büyük saygısızlık. Sen burada şunu diyorsun ; Adam türkçe yamayı paralı yaparsa dava açarım. Bedava yapacak bende öyle oynayacağım. Bağış butonu koyar, bağış yaparsın. Ben şahsi olarak konuşuyorum kendim hiç bağış yapmadım. Zorunlu bağış da istesinler yaparım (ücretli mod) Yapan yapıyor, yapmayan yapmaz. Bunu böyle çıkmaza sürüklemek, dava açarlar dikkat açarlar diye serzenişte bulunmak doğru değil. 10 lira gönderirsin, 15 lira gönderirsin. Senden yüzlerce lira isteyen yok ki.

Günümüzdeki karşılığı ise şu; Paralı olsun ama para vermeyeyim. Sen bana bedava iş yap, saatlerini ver ben sana para vermeyeyim.

• Bedava olsyn diye bir cumle varmi yazdigim yukarlarda.demekki sen ogle istiyirsun.ben kanunen yasak cezasi var diyorum.1 telif hakki olan eseri izinsin dagitmak cogaltmak kooyalamak.bu oyun firmasini ilgilendirir.2 tr de vergi vermeden izin almadan bagis bile toplayamassin yasak kanunen bu kadar basit

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.