Şimdi Ara

Ukrania Kyiv bilgiye ihtiyaç var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • haftasonu 4-5 günlük kieve bilet aldım.uygun olması sebebiyle 650 civarında gidiş ukrayna hava yolları dönüş pegasus.
    merak ettiğim birkaç şey var.

1-avea hattımla orda nasıl ucuz internet yapabilirim yada ne yapmam gerekir.
    2-evi oraya gidip görünce ayarlasam nasıl olur.
    3-çok az ingilizce ve hiç yerel dil bilmeden aşırı zorlanırmıyım.
    4-gece klüplerine gitmek için tek başına olmak bir güvenlik sorunu yaratır mı?
    5-Türkiyedeki enpara hesabımdan havaalanındaki bir atm den grivna çekebilirmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 5 Eylül 2019; 1:14:30 >

• 1-avea hatta gerek yok , kimliksiz orda kontörlü hata var 50-60 grivna , içinde 3 gb internet , dk falan var hayli hayli yeter , grivna kuruna internette bakarsın

2-olur, ama polis girerken nerde kalcan diye soruyor, önceden ayırt ki , çıktısını al göster

3-zorlanırsın , çünkü ingilizce bilen çok az , ama bir şekilde anlasırsın el kol ile, yardım ayagına gelen Rusca bilen Türklerden uzak dur.

4-yaratmaz güvenli ülke, ama bazı kulupler sap almaz, hatta Türkleri hiç almazlar bazı yerlere
    -ola ki cluba girdin , paralı askerlerden uzak dur, soyup soğana çevirirler
  • Merhaba, mayıs ayında arkadaşımla beraber ilk defa kieve gittik yaşadığım şeyleri aktarmak isterim.

1-Faturalı Türktelekom hattımda kullandığım tarifemi 1 günlüğü 35 TL karşılığında yurt dışında kullanabiliyorsun havalimanına (zhuliany airport) geç saate indiğimiz için orada belki hat bulamayız diye yapmıştık ama gerek kalmadı gece saat 3 te bile kyivstar standı vardı oradan kişi başı 180 grivnaydı sanırım hat aldık içinde 9 gb internet ve sınırsız konuşma hakkı vardı.Ancak Boryspil havalimanında gece hat standı varmıdır bilmiyorum.

2-Ukraynaya gitmeden önce çok araştırma yaptım havalimanında baya bir şey soruyorlar ülkeye girişte. kaç gün kalacağını , Kalacağın yerin rezervasyonunu , uçak geri dönüş biletlerini mutlaka soruyorlar bunların çıktısı yanına almanı öneririm ve yanında ne kadar para olduğunu soruyorlar.Para konusuna gelirsek sanırım yasa gereği Kalacağın gün sayısı kadar günlük 50$ olmak üzeri + 200 dolarda ekstra yanında bulunması gerekiyor. biz 370 dolarla gitmiştik 9-10 gün kaldık girişte bir sorun olmadı ancak olmayacağı anlamına gelmiyor :)

3-Biz de arkadaşımla az ingilizceyle gittik ancak temel şeylerde alışveriş , yemek içmek vs de hiç sıkıntı çekmedik bir şekilde anlaşıyorsun google çeviri sayesinde ingilizce bilmeyenler ile türkçe - ukraynaca çeviri ile anlaşıyorsun sorun olmuyor :)

4-2 kişi gittiğimizden dolayı bir yorum yapamayacağım ancak ukraynalılar genel olarak sıcak kanlı ve yardımseverler discoda , barda vs türk olduğumuzu söyleyince tokalaşıyorlar sarılıyorlar. herkes kendi halinda eğleniyor sıkıntı olacağını sanmıyorum kievdeki ''Coyoto ugly ''discoyu önerebilirim.Tavsiyem özellikle akşamları falan uber kullanman hem güvenli hemde ucuz taksilere bulaşma derim.

5-Bu konu hakkında bilgim yok yalnız kredi kartı ve banka kartıyla alışveriş yaparsan sanırım %10 komisyon ekliyor banka iş bakasını kullandım öyleydi başka sorun olursa elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim. iyi tatiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mathelfix -- 6 Eylül 2019; 12:56:49 >

• sağolun dostlar önemli bilgiler üçin şuan borispol yanlış yazmış olabilirim havalimanındayım.190 hat aldım 9 gb merkeze doğru gidecem birazdan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu Ukrayna ya bende gidicem bakalım merak ediyorum. konu takip

• Adamla aynı gün gitmişiz

Keşke erken görseydim mesajını. Beraber giderdik.
  • 15 gün aradan sonra kısa süraliğine tekrar kyivdeyim.Dönünce izlenimlerimi aktarıcam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 15 gün sonra tekrar gittiğine göre beğendin galibe resim ve yaşadıklarını zahmet olmazsa bekliyoruz :) iyi gezmeler 😊

• Türk lirası dünyanın en ucuz ülkelerinde bile değer kaybetmeye devam ediyor. ukraine gibi ucuz bir ülkeye bile gitmek hayal oldu artık türk vatandaşlarına.. 20 sene önce sefalet içinde olan rus vatandaşı şu an Türk sahillerinde çeyrek maaşı ile 1 hafta beleş tatil yapabiliyor. Bir türk vatandaşı ise yemese içmese ancak o tatil parasını denk getirebilir..

Bulgar parası, gürci parası, Ukrayna hrivriası bile kat kat değer kazandı. Başka ülkelerin toplumları bu durumda ne yapar dı demiyeceğim. Neler yapmazdı diye soracağım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 26 Eylül 2019; 11:15:16 >
  • Yeni yılı ukrayna’da sevdiğinizle ya da yalnız gecirin gercekten romantik bir ortam. Lapa lapa kar yağarken yurumek cok hos. Bol bol kahve icebilirsiniz ya da vodka bira. Gunluk tur bulursanız katılın.

• merhaba sevgili arkadaşlar.

konuyu deneyimlerle aydınlatmak isterim

öncelikle eğer kiewe gidilecekse süprizlere açık olmak gerekir.çünkü halkı çok şeker ve sıcakkanlı.

ben önce borspil havalimanında indim.hava biraz daha serin oluyor iyi giyinmek lazım akşamları özellikle.

havalimanında euroları bozduracağınız bir yer var.biraz araştırın gezin oralarda uygun exchange göreceksiniz.

sonra havalimanında sadece net alamk isterseniz 9gb 190 grv bedeli
    aldıktan sonra ister skybus ile metro durağına ardında metroya atlayıp merkeze ulaşın istersenniz übere ile 300 gtv ile meydan nezolaşi kısmına gelin.burası zaten keriştaltik caddesinin başlangıcı.

birşeyler yemek isterseniz puzata hata da birşeyler yiyebilirsiniz açık büfe.

size tavsiyem temassız kredi kartı para üstüyle uğraşmayın dıtlatıp geçin

gelelim gece mekanlarına saxon daha çok öğrencilere yönelik bir klüp.caribbean güzel bir klüp.uğrayabilirsiniz.illaki isteginize karşılık verecek birileri çıkar.

billa marketlerinden kafanıza göre herşeyi alabilirsiniz.

ben 2. gidişimde ev kiraladım.

bookinden çok güzel yerler bulabilirsiniz.

ben 3 gün için 1900 grv verdim.metroya yakın olması sizin avantajınıza çok gezen biriyseniz.

ayrıca metrolar o kadar derindeki aklınız şaşar.ben hayretlere düştüm rahat 4-5 dk yürüyen merdivenlerle dışarı çıkarsınız

yaklaşık bir 15 gün sonra tekrar gidicem bu sefer hava dahada soğuk olacak sanırım.amaç gezmek

• birkaç foto koyalım konu sönük kalmasın

Ukrania Kyiv bilgiye ihtiyaç var?Ukrania Kyiv bilgiye ihtiyaç var?Ukrania Kyiv bilgiye ihtiyaç var?Ukrania Kyiv bilgiye ihtiyaç var?Ukrania Kyiv bilgiye ihtiyaç var?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.