Şimdi Ara

Üniversitede Okuyanların Aylık Masrafları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
3.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Komiklik yapma Harun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Komiklik yapma Harun

Cidden Kütahya da hic bir halt yok.

• 7 bin civarı yurt (yıllık)

ayda 1200 lira yolluyorlar max 800'ü harcıyorum
  • Mavi-kilim-esra M kullanıcısına yanıt
    Ok.

• ALT LİMİT 600 TL DE ÜZERİNE NE KADAR KOYAR BİLEMEM, KALDIĞIN YER APART MI DAİRE Mİ? DEĞİŞENİ ÇOK VAR
  • Diş hekimliğinde okuyanların aylık ortalama 2bini buluyor... Bunun bini kitap-kırtasiye ve dental malzemeye... 500'zü kafa dağıtmaya... 300'ü yeme içmeye... 100 lirası kalacak yere... Tabi bu ayda ailenisinin evine 4bin giren fakir bir öğrenci için...

Eğer ailenizin evine aylık 8bin gibi bir rakam giriyorsa harcamalarınız 4bine de çıkabilir... Yurt yerine öğrenci oteli var orada kalırsınız...

Ailesi zengin öğrenciler içinse(ortalama ayda 12bin evine giren ailelerden bahsediyorum) ayda 6bin gibi bir rakam öğrenci evine çıkarsınız, altınızda aracınız varsa otoparka çekersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 21 Temmuz 2016; 16:32:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verdampfer

350 kira 400 kredi geliri var 200 250 aileden geliyor yani kira faturalar yol vs. hepsi içinde aylık bin lira civarı alkol sigara yok il Kocaeli.

Gelirler:400 geri ödemeli kredi aileden 200 250 lira toplam 600 lira civarı

Giderler:350 lira kira gelirlerden ayrı olarak,yol yemek faturalar eğlence vs bu 600-650 liranın içinde.

Yani ailem 350 kira+250 bana 600lira ceplerinden çıkıyor aylık 400 de kredi alıyorum aylık gider bin lira civarı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malcolmx25

O sıralamada bilgide ne işin var hocam bölüm neydi ?

TM o yüzden.
  • Yeditepe üniversitesinde okuyorum. Ümraniyede oturuyorum.
    175 tl Yol = 7 tl gün x 25 gün = 175tl (Haftasonu sınav olunca o da ek yol masrafı)
    450 tl Yemek = 18 tl x 25 gün = 450tl (Üniversite yakınında ve içinde ucuz yer yok. Sabah 8.30 Akşam 4e kadar ders olunca da haliyle yiyorsun.)
    30 tl Kırtasiye masrafı = 30 tl aylık
    200 tl Gezme tozma = Haftada 50-60 * 4 = 200-250 arası (Sigara kullanmıyorum alkol nadiren kullanıyorum, lüks mekanlarda takılmıyorum, haftada 1-2 kahve içmeye + arkadaşlarla ps atmaya, sahilde oturmaya vs. Yol parası dahil)

= 850 TL Minimum masraf. Gün içerisinde yada ay içerisinde çok ek masraf çıkıyor. Arkadaşının doğum günü oluyor, plan yapılıyor gece dışarı çıkılıyor, yemeğe gidiliyor vs. (İstanbulda daha ucuza özelde okuyanı varsa da takdir ederim.

600 tl Okula ödeme. %50 burs ile okuyorum. Fakat bu parayı okul bittikten sonra ödemek üzere taahhüt imzaladım, şuan ödemiyorum.
    200tl. Haftalık 50tl harçlığım var (Ayda sadece yola yetiyor)
    400 tl kredi alıyorum devletten.
    1300 tl maaşla çalışıyorum.
    Ailemle yaşıyorum kira ve sabah kahvaltı, akşam yemek masrafı bana ait değil. Nadiren eve alışveriş yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santuri Efendi -- 21 Temmuz 2016; 17:22:27 >

• istanbul icin soruyorsan hic sorma. universitede son senem.

ev 700 lira (kiranin yarisi)
    faturalar ortalama 300 lira
    sigara iciyorsan 300 lira
    yemek alisveris dersen 400 lira
    kendin oraya buraya harcasan 200 lira.

oratalama 1500-2000 lira gidiyor eger istanbulda yasiyorsan.

• Yeni başlayacak arkadaşlar için çok faydalı bir konu oluyor.Şehir yazmayı unutmayaslım ki fikir oluşsun.
  • Manisada okuyanlar sizde durum nasıl

• yıllık 8.800 tl. bu yıl daha da artacak.
  • *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmngngr -- 25 Temmuz 2016; 1:20:25 >
  • Geçen seneki harcamalarım yer:İzmit
    450 yurt
    200 civarı yemek
    100 dısarı gezme vs
    sigara alkol kız yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamın feryadı

800 lira diyebler var benim babamın maaşı 1300 lira ben ne yapayım

Nick-mesaj uyumu dikkatimi çekmedi değil

• Ailemle kalıyorum, yanımda her zaman 200₺ vardır ancak her gün maksimum 10₺ harcarım sıgara sağolsun. 10 gün okula gitmediğimi düşün, 200₺ gidiyor. Yemekler evden okulda vs yemek yemiyorum. Aylık akbil yapıyorum okula gitmek için. Aylık harcamam maksimum 300₺.

Arada sırada lisedekilerle ünidekilerle dışarda buluşuyorum her buluşmada 60₺ gitse maksimum aylık harcamam 500-600'ü geçmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 800(400 aile+400kyk kredi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemfb12

700lira kira(3 kişi kalıyoruz bana 235 düşüyor)

235 kira
    175 alışveriş
    100 fatura
    100 kişisel ihtiyaçlar

Kocaelide okuyorum. .

Nerde oturuyosun hocam kocaelide
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:51:29 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.