Şimdi Ara

Üniversitede Okuyanların Aylık Masrafları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
3.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ankara bilkent

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 kira
    200 fatura
    300 diğer masraflar

istanbul
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Hocam ben Görükle yolcusuyum gibi. Bana kaç para yeter?

Ev yurt kyk yurdu diye çok değişir ama 900tl sigarasız yada az sigara ile hepsine yeter şahsi görüşüm

• 800/850 peder 300 de devlet verirdi, yetmezdi. kredi kartını borçlandırıp yazları çalışıp öderdim. 2014 mezunuyum.
    ağır a-sosyaldim ama çok alkol/sigara tüketiyordum.
  • kira:1200tl
    aylık masrafım herşey dahıl 1300 tl cıvarı
    semt:kayişdagı/ataşehir
  • 300 TL benzin
    600TL yemek&kişisel ihtiyaçlar
    kira ödemiyorum kendi evimde kalıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeffS

-900 tl yurt
    -1000 tl civarı yemek
    -200 tl civarı da diğer masraflar

Edit: Bunlar zaruri masraflarım, bazen giyim tarzı şeylere de para harcıyorum bu miktar artabiliyor.

Evde cita mi besliyorsunuz hocam

• ilden ile masraflar epey yükselip azalabiliyor büyük şehirde tanıdıgında felan kalamıcaksan cidden büyük şehir giderleri fazla 1000 tl ye kadar çıkar ve geçebilir ama küçük bi yerde okursan tahmini 500 tl ye krallar gibi geçinirsin ama eğlence hayatın olmaz her neyse ben samsunda okulu bitirdim tahmini giderlerim 175 tl kyk 200 tl dışardan yemek desek kafama göre de eğnce hayatı dersek tahmini 500-600 arasıydı sanırım sigara içiyorsan sıkıntı ya otlakcı olursun yada 800 tl gibi bi giderin olur ulaşımda ben otostobu tercih ediyorduk bu dediklerim kyk için geçerli tabi özelde flan kalıyorsan kyk masrafınla yemek masrafını 2 çarp :D
  • ankara aile yanı 300 tl elime geçiyor da harcadığım 150 200
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Senden öğrenci degil senden olsa olsa para harcama makinasi veya vasifsiz elaman olur. Ciddiysen eger harcadigin parada o parayla 1 ay gecinen aile var hatta daha aziyla

• 500 apart, haftalik 120 tl harclik+ ek kart 😀 yaklasik 1100 tl filan oluo ayik yer usak.

• Ben ailemin yanında yaşıyorum İstanbul da. Lisans okuyorken 300-350 civarı aylık kredi geliyordu kendim de çalışıyordum haftasonları 400 de oradan geliyordu 700 lira harcıyordum burada ne kadar paran olursa o kadar harcıyorsun. He ayda 300 harcayıp kenara para attığımda oluyordu biiey almak istediğimde kısıyordum ıvır zıvırdan. Şimdi yüksek lisans okuyorum gene bi 500-600 falan gidiyor rahat. O yüzden İstanbul da okuyupta yurtta kalan arkadaşların 1000-1500 bandında harcaması çok normal. Diğer şehirleri bilmem ama İstanbul pahalı cidden dışarıdan ziyarete gelen akrabaların söylediğine göre meyve sebze bile 2-3 kat pahalıymış daha küçük yerlere göre

• 12x30=360 aylik sigara.
    Haftada 300 lira aliyorum. Stajdan da 600 lira geliyor. Kotu aliskanliklarim var oraya aylik 1000 lira falan gidiyor. Kredi kartim var bir de babamin ek karti onun da 2k falan limiti var. Buna ragmen kendi borclarimdan 1.4k icerideyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meshhead

12x30=360 aylik sigara.
    Haftada 300 lira aliyorum. Stajdan da 600 lira geliyor. Kotu aliskanliklarim var oraya aylik 1000 lira falan gidiyor. Kredi kartim var bir de babamin ek karti onun da 2k falan limiti var. Buna ragmen kendi borclarimdan 1.4k icerideyim.

Okula gitmiyormusum pek onu farkettim. Bu donem gideyim.

• Özel yurt:750
    Her ay eve gitme ve telefon:100
    Yemek:200
    Ulaşım:100
    Keyfi harcamalar:200

• Kibris icin bana pm den soranlar var. Herhalde bu konudan oturu...

Sosyalseniz kibrista 2000tl-2500tl, degilseniz 1000tl-1500tl aylik size yetecektir. Soyledigim rakamlar insan gibi yasamak icin. 750tl yede yasarsiniz. 6 7 kisi bir evde yasarsiniz.

Ev kiralari en son 300-400 sterlin arasindaydi. (2011 - 2012)
    Yiyecek Tr nin yaklasik 1.5-2 katidir. (sebze,meyve vb.)

• Raz3rs kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:51:13 >
  • Ankara aile yanındayım 700+400 alkol sigara bolca takılma dışarıda yemek derken baya harcıyorum aslında.
    Bu yıl eve çıkacağım şöyle 1500 lira filan gider sanırım.
  • Evde kaliyoz kira 650. 150 civari dusuyor bana

Okulda öğlen yemek icin 40 lira
    1 saat yol yuruyup tahmini 60 liralık yol masrafından kurtuluyorum.
    Fatura vsler kışın 100 ( kalorifer cok geliyor) doğalgaz yanmadiginda 50 civarı. 50 60 lira da yemek. Makarna patates nugget arada degisik seyler dönügüyle gidiyor. Yaklaşık 300 - 400 arası harcıyorum.

• 2013 öncesi okuduk

350 tl yurt
    220-240 lira kredi
    150 lira para
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.