Şimdi Ara

Unsecapp.exe Hakkında Ciddi Şüphelerim Var (Aciliyeti Var!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

17 Mart tarihinde oluşturulmuş bu şey ve her zaman görev yöneticisinde bu şahıs var nedir bu ?

Aciliyeti var ona göre format atacağım teşekkürler.

Unsecapp.exe Hakkında Ciddi Şüphelerim Var (Aciliyeti Var!)

RESMİ GÖREMEYENLER İÇİN ŞU YAZIYOR Unsecapp.exe : sink to receive asynchronous callbacks for wmi client application

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 112-Rammstein -- 22 Eylül 2017; 23:4:27 >

• Windows sistem dosyasıdır kendileri. Basitçe sistem exe dosyalarının otomatik olarak devreye girip ( windows tabanındaki sistem exeleri biz erişemediğimiz için lazım oldukça sistem kendisi çalıştırır yani ) çalışmalarını sağlar diyebiliriz. Genelde güvenlik alanıyla alakalıdır. Sistem alt yapısındaki güvenlikle alakalı yazılımların çalışmasını sağlar. Kabaca ve basitçe böyle diyebilir. Zararlı kısmı şudur; virüs ve trojanler bu dosya sayesinde alttan gizlice çalıştırılır. Virüs yediğinizde sizden habersiz çalışmasının başlıca aktörlerinden biri bu sistem dosyasıdır.

Ancak onu görmek virüs bulaştı anlamına gelmez. Tahminimce Avast kullanıyorsunuz. Bu uygulamanın görünür şekilde devrede olması genelde Avastın güvenlik yazılımlarından kaynaklanıyor. Eğer ki sistemde Avast kurulu ise sistemden kaldırın. Daha sonra sistemi yeniden başlatın. Malwarebytes veya benzeri bir program ile ( içiniz rahat etsin hemde bişey varsa temizlemek için ) sistem taraması yapın. Farklı bir virüs programı ile yolunuza devam edin.

• Avast kullanıyordum fakat sildim hala geçmemiş maalesef. Malwarebytes ve benzeri ( Nod 32) tarattım bir şey çıkmadı çok eskiden.

Bu avastı tamamen nasıl silerim sinir oluyorum lanet şeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Windows sistem dosyasıdır kendileri. Basitçe sistem exe dosyalarının otomatik olarak devreye girip ( windows tabanındaki sistem exeleri biz erişemediğimiz için lazım oldukça sistem kendisi çalıştırır yani ) çalışmalarını sağlar diyebiliriz. Genelde güvenlik alanıyla alakalıdır. Sistem alt yapısındaki güvenlikle alakalı yazılımların çalışmasını sağlar. Kabaca ve basitçe böyle diyebilir. Zararlı kısmı şudur; virüs ve trojanler bu dosya sayesinde alttan gizlice çalıştırılır. Virüs yediğinizde sizden habersiz çalışmasının başlıca aktörlerinden biri bu sistem dosyasıdır.

Ancak onu görmek virüs bulaştı anlamına gelmez. Tahminimce Avast kullanıyorsunuz. Bu uygulamanın görünür şekilde devrede olması genelde Avastın güvenlik yazılımlarından kaynaklanıyor. Eğer ki sistemde Avast kurulu ise sistemden kaldırın. Daha sonra sistemi yeniden başlatın. Malwarebytes veya benzeri bir program ile ( içiniz rahat etsin hemde bişey varsa temizlemek için ) sistem taraması yapın. Farklı bir virüs programı ile yolunuza devam edin.

Bu arada hocam Avast kendi sitesinden Avastcleaner.exe dosyasını indirdim. Dosyada güvenli modda çalıştırın diyodu fakat PC güvenli modda çalıştırmadı.
    Ben de normal olarak sildim. Silindi dediği halde C/ Program data dizisinde AVAST SOFTWARE duruyordu manuel olarakta sildim ve PCYİ yeniden başlattım fakat nafile yapıştı program gitmiyor sanki...

Yardımcı olun lütfen ne yapmam lazım kalsın mı sizce bir sıkıntı olur mu LOG tutuyor sanki program ayar oldum.

• 112-Rammstein kullanıcısına yanıt
    Hocam ben programları Revo Uninstaller Pro ile siliyorum. Bi kaç ufak ayarı var. O ayarları yapınca silme işlemi sonunda kayıt defterindeki ve diskteki tüm kayıtlarını listeliyor ve silmemizi sağlıyor. Daha sonrasında ise yine Revo içinde ekstra olarak Gereksiz Dosya Temizleme ve Kanıt Yok Edici var. Gereksiz Dosya Temizleme ile programı sildikten sonra ekstra bir silme işlemi daha yapıyorum. Hiçbir kalıntı kalmıyor. Bazen Yerel Disk C içinde dosyaları kalıyor. Bunlar ise sadece boş dosyalar daha sonra kurulduğunda dosya ekleme işlemi ile uğraşılmasın diye. Onları da elle siliyorum hiçbirşey kalmıyor yani. Kanıt Yokedici ise diskteki daha önce silinmiş dosya ve kalıntılarını geri dönüşümsüz şekilde siliyor.

Avast Uninstall :
    www.avast.com
    Avast Kaldırma Programı | Kaldırma İşlemleri İçin aswClear’ı İndir
    https://www.avast.com/tr-tr/uninstall-utility

Siz yapmışsınız ancak yine de tekrardan bu linkteki programı indirin ve yazanları aynen uygulayın kalıcı olarak silmesi lazım.

Yine de silemezseniz özelden iletişim kurun Revo ile silme konusunda yardımcı olurum.

Ek olarak; sitede problem olduğu için geç cevap verebilirim. Umarım sitenin bu bağlantı sorunuda bir an önce çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 24 Eylül 2017; 2:48:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.