meraba arkadalas elimde dahili hdd si olmayan bi laptop var windows sürümlerini denedim hiç biri kurulmadı hddyi açıp içine takma gibi bir lüksüm yok bende ubuntuyu kurdum 13.04 ü açıldı çalıstı içine hiç birşey yükleyemiyorum win 7ye nasıl çevirebilirim daha dogrusu çevirebilirmiyim yada bana neden işletim sistemini update bile yapmıyor nedenini söylerseniz çok makbule geçer şimdiden tşk ederimm
yada arkadaşlar bana bunu nasıl kullanıcagımı bi kaç cümleyle temin ederseniz kullanmak isterim çok hoşuma gitti çünkü
yokmu yardım edicek biri ya
ibrahimyldrm
kullanıcısına yanıt
Soru anlaşılır değil. O yüzden cevap alamıyorsun.
Hangi windows'u yüklerken ne hatası verdi? Bunları daha açık belirtmen lazım.
Ubuntu'yu yüklerken root password belirledin mi? Update yapmaya çalışınca ne hatası veriyor? Bağlantı hatası mı veriyor, yetki hatası vb. mi? Password mu soruyor?
"Ubuntu'yu nasıl kullacağım" sorusu da ilginç bir soru. Cevap: Mouse'u hareket ettirip simgelere basacaksın.
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetdagli1
Soru anlaşılır değil. O yüzden cevap alamıyorsun.
Hangi windows'u yüklerken ne hatası verdi? Bunları daha açık belirtmen lazım.
Ubuntu'yu yüklerken root password belirledin mi? Update yapmaya çalışınca ne hatası veriyor? Bağlantı hatası mı veriyor, yetki hatası vb. mi? Password mu soruyor?
"Ubuntu'yu nasıl kullacağım" sorusu da ilginç bir soru. Cevap: Mouse'u hareket ettirip simgelere basacaksın.
kesinlikle katılıyorum sana canım kardeşim fakat mesele ubuntuyu hiç kullanmadım harici hddye kurdum nasıl kullanıcagım dememde update için neler yapmam gerekiyor onu sordum şifre belirledim aldıgım hata baglantı hatası veriyor nasıl güncelleyecegim hakkında biraz araştırma yaptım terminalden update kodunu yazdum güncellemeler gözüktü ama dosya bulunamadı hatası gördüm hepsinde tüm sıkıntım bu eger bilginiz varsa yardımcı olursanız minnettar kalıcam teşekkürler ..
ibrahimyldrm
kullanıcısına yanıt
Eğer internete wireless üzerinden bağlanıyorsan, belki ubuntu sendeki wireless cihazını tanıyamamış olabilir. Adsl modem'e yakınsan, direk ethernet kablosuyla bağlanarak daha kolay bir şekilde internete bağlanabilir ve update yapabilirsin.
Bilgisayarda hangi cihazların olduğunu öğrenmek için "lspci" ve "lsusb" komutlarının çıktılarını incelemek gerekli. Hatalar için "dmesg" komutunun çıktısına bakılabilir.
Ne tür bir bilgisayara yüklediğini ve hata mesajlarını tam olarak yaz ki, insanlar cevap verebilsin.
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetdagli1
Eğer internete wireless üzerinden bağlanıyorsan, belki ubuntu sendeki wireless cihazını tanıyamamış olabilir. Adsl modem'e yakınsan, direk ethernet kablosuyla bağlanarak daha kolay bir şekilde internete bağlanabilir ve update yapabilirsin.
Bilgisayarda hangi cihazların olduğunu öğrenmek için "lspci" ve "lsusb" komutlarının çıktılarını incelemek gerekli. Hatalar için "dmesg" komutunun çıktısına bakılabilir.
Ne tür bir bilgisayara yüklediğini ve hata mesajlarını tam olarak yaz ki, insanlar cevap verebilsin.
dogrudur kardeşim ama ben belirttim pek bilgim yok ubuntu hakkında diye sorunum güncellemiyor işte