Şimdi Ara

USB röle veya ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba,

Şu linkteki ürün PC'ye USB'den bağlı. Fakat on/off düğmesi ayrı. Elektrik kesilip geldiğinde PC açılıyor fakat bu storage açılmıyor. Bunun power mekanizmasını PC'den kontrol etmenin bir yolu var mı? Ne yapmam lazım, fikir ve yönlendirmelerinizi bekliyorum arkadaşlar :)

• iamlegendfb İ kullanıcısına yanıt
    usb röle mantıklı ben olsam öyle yapardım ama r232 artık kalmadı ama o çıkışı kullanabilirsin.
    veya fan çıkışındaki 3 (artık 4 tane oluyor) pinden 2sini alıp röle veya transistör sürebilirsin.
    usb röle en basiti neden başka yol arıyorsun ki? sonuçta sadece 5v kablosuyla uğraşıyorsun başka kablo ve dağınıklık da söz konusu değil.
    bir de bu cihazı usb ile bağlamak sorun olmuyor mu? sonuçta 1000MB/s civarı bant genişliği olmasına rağmen USB 3.0 500-600 MB veri okuyordu.
  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Arşiv için kullanıyorum hız çok önemli değil. Zaten SSD kullanmadığın sürece en hızlı HDD bile USB 3 veri hızına ulaşamıyor. Onun için bir sıkıntı yok. Fakat diskten diske bir işlem yaparsan o zaman HDD hızı / 2 oluyor.

Benim konuma gelince çok anlamıyorum elektirik işlerinde şimdi mesela şu ürünü alsam. Bunun vidalı kısımlarına storagein power butonuna giden kabloları bağlasam USB ile de PC'ye giriş yapsam, bunun yanında gelen program ile storage'ı açabilecek miyim sence :)

Gerçi 4$ bir şey değil alıp denerim en kötü ama sonuç alabilecek miyim merak ediyorum.

• ben röle kontrolü derken direk disk kutusuna giden usb üzerinden 5v kablosunu kullancaksın zannettim. eğer bunu kullanırsan bir tane daha usb portu kullanılacak bu da kablo kirliliği yaratacak ama çalışır yani bir sıkıntı olmaz. ancak bunu açıp kapamak için ekstradan program yazman gerekli (adam c++ kütüphanesi hazır demiş ama sonuçta program kullanıcıya göre değişiyor).
    elektronik anlamda sorun olmaz ama driver vb. sorun olabilir yani örneğin windows 7'de çalışan çoğu driver windows 10'da çalışmıyor. bir de bilgisayarın tuşuna basınca bu açılmayacak işletim sistemi başladıktan sonra program açılınca başlayacak. bence direk transistor veya roleyi voltaj çıkışlarından birine bağlamak daha mantıklı (en az kablo içinde usb en uygunu gibi geldi bana).
    1 adet röleyi pcye 1 adet diğer kasaya bağlanacak pcde kontağı düz bağlanacak (elektrik gelince çekilen kontaklar bu kontağın bir ucu diğer kasa power düğmesinin birine) diğer kasanın kontağı ters şekilde (yani elektrik gelince kapanan şekilde olacak) diğer ucuda bu kontaktan geçirip diğer power ucuna gidecek. röleler 12 yada 5v olabilir o voltajlar mevcut kasalarda.
  • bunun gibide kontakları bulmam lazım
     USB röle veya ne olabilir?
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Güzel oldu bu örnek. Çok teşekkür ederim.
    Soft start devreleri kullanılabilir. Örneğin güç geldiğinde belirli bir sure sonra devreye girecek şekilde ayarlayabilirsin. Diğer turlu 12 volttan güç almayı denediğinde, pc nin açma duğmesine bastığın anda 12 volt aktif olur işe yaramaz. 12 volt çıkışına bir gecikmeli başlangıç devresi bağlayıp Pc nin tahmini açılma suresine göre bir ayarlama yaparsınız.
    http://320volt.com/basit-gecikmeli-calisan-zamanlayici-devreleri/ burada işinize yarayacak devreler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sıkıntı olmamsı için biraz uğraşman lazım aynı devreyi sadece box kurabilirsinde 320v taki devreyi yap besleme 5v güç kaynağı pson yeşil kablodan alırsın yada linkteki ürünü bakhttp://www.elo.com.tr/stop-zaman-rolesi-kullanici-tarafindan-istenilen-zamana-ayarlanabilir/
     USB röle veya ne olabilir? USB röle veya ne olabilir?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.