Şimdi Ara

Usb uzerinden Uefi destekli Linux Calistirmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba usb flash uzerinden linux dagitimi kullanmak istiyorum ama kullandigim sistem win 8.1 oldugu icin uefi destegi sart oluyor . Kisa bir sure once Linux Mint 17 surumunu flash bellek ile denedim hicbir sekilde flashi boot etmedi. Bu sorunu nasil cozerim ya da hangi dagitim surumu uefi destegi veriyor yardimci olursaniz sevinirim

• win 8.1'in hızlı başlatma özelliğini kapatın.

Şurada nasıl yapılacağı anlatılmış:http://www.eightforums.com/tutorials/6320-fast-startup-turn-off-windows-8-a.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: crashday

win 8.1'in hızlı başlatma özelliğini kapatın.

Şurada nasıl yapılacağı anlatılmış:http://www.eightforums.com/tutorials/6320-fast-startup-turn-off-windows-8-a.html

Hizli baslatma ozelligi kapali zaten biosa girmemi engelliyordu bende kapatmistim onda sorun yok. Sikintim suan usb flasha yuklu olan linux mint cinnamon 64 dagitimini gormemesi hicbir sekilde boot etmiyor baslangicta.
    Acaba surumle alakali birseymi merak ediyorum bir bilgin varmi ?

• Boot ayarlarından flash diski seçtiğinize eminseniz,gnu grub kurulumunda sorun vardır.
    Edit:sorun flasha yazdırdığınız iso dosyasında da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashday -- 27 Eylül 2014; 22:39:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crashday

Boot ayarlarından flash diski seçtiğinize eminseniz,gnu grub kurulumunda sorun vardır.
    Edit:sorun flasha yazdırdığınız iso dosyasında da olabilir.

Usb Secili Secure Boot kapali. Benim merak ettigim uefi sistem uzerinden calisan linux dagitimi varmi ? cunku ben gpt disk uzerinden kurdum windowsu acaba onun etkisi varmidir ?
  • bios'dan "legacy usb" veya "compatible usb" gibi birşey bulman lazım. Mesela Casper Nirvana laptop'lar "legacy usb" yapmadan usb 'den boot etmiyor.

Sonra bios'un "boot order" (boot önceliği) sıralamasına bakmalısın. usb'yi hdd ve cdrom'un üstüne çıkarırsan usb'den boot eder.
    Asus anakartlarda açılış sırasında F8 ile boot önceliğini değiştirebiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 28 Eylül 2014; 1:02:47 >
  • modern her linux dagitimi ueif destekli. windows 8 ile alakasi yok. uyumluluk moduna falan da gerek yok. imaj usb bellege duzgun yazdirildiysa uefi modunda acilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncel tüm Linux dağıtımları UEFI destekliyor. Asus'un benim kullandığım BIOS'unda USB bellekten başlatmak için normal ve UEFI mod seçenekleri var. Belki böyle bir ikilemde kalmışsınızdır.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.