Şimdi Ara

Utanarak ve ağlayarak yazıyorum,{SsLİ} (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lisedeyken sayısalda fen derslerim ve geometrim iyiydi 12. Sınıfta da ötf limit ve türev konularında iyiydim( biz bu konuları dönem başında gördük) sonra çalışmayı bıraktım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GrazieRagazzi kullanıcısına yanıt
    Hocam hari sağlam taktik vermişsin benim hedef ilk 10 k ben bile senin verdiğin taktiklerden kimya için olanı uygulayacağım. Biyoiçinde böyle kısa bi tekrar adı altında video serisi varmı ? Benim aklımda Tonguç Biyoloji 2019 tyt son tekrar videosu var 4 saatlik filan. Senin yorumun nedir?
  • Biyokamp 14 saat civarı sürüyor sanırım, Selin hoca. Her gün 1 saat en baba 15 günde biter.

• Çok ihtiyacım var fikirlerinize,işe yarayacağını düşündüğünüz şeyleri esirgemeyin lütfen

Kimya ve biyolojiden sene başında tyt palme bitirdim tekrar bi sb almalı mıyım? Fizikten karaağaç bitirdim (fasikül) sb ile hızlıca fenlerin üstünden geçmeli miyim

• siyamkedisi S kullanıcısına yanıt
    Tyt ilk 12 soru ve geometri kısmı çok kolay oraya odaklanabilirsin bir de tavsiye işin bittiği gibi forumdan çık 50 gün girme. Oyalıyor bura. İnşallah başarırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam estağfurullah kim ne kadar bilgi sahibiyse ben de o kadar bilgi sahibiyim bu konularda, ekstra bir sihirli değneğim yok maalesef. Evet 5 net yetmez. 3-4 soru tyt işi çıksa 5 de dediklerim oldu 8-9. Fonksiyonlar çalışsanız biraz uzun sürer ama 2 net de oradan gelse. Oldu 10. Eşitsizlikler ve trigonometri de olsa etti sana 15 geometriden de 3 net çıksa 18 net olur. Ama hiçbiri burada dediğim kadar kolay değil hocam asla. Ciddi bir emek vermek gerekiyor.

Hayır hocam ne yapın biliyor musunuz. Bilgi sarmal ya da esş fizik, aydın kimya, bilgi sarmal biyoloji; bu denemeleri alın. Her gün hepsinden 2 tane atsanız 20 güne biter. Tekrar bir sb almayın kanımca.

Teşekkür ederim hocam
    Genel tüm fen derslerinin oldupu bi deneme de önerir misiniz feni full yapmak beni aşırı rahatlatır

345, paraf, toprak; tavsiyem 345.

Teşekkür ederim hocam konuya yaptığım editi yorumlar mısınız yapmayı düşündüklerimi yazdım

umarım ileride çok güzel günler yaşarsın ve yaşadıklarını unutursun. ben eminim sen çabaladığında yapacaksın. sonuçta öğretmenlerin bir şey biliyorlar ki seni sayısala geri dönmen için çabalamışlar. ayrıca kafan basmıyor diyenleri boşver, kafan basmasaydı bence şimdiye kadar vazgeçmiştin zaten. lütfen kendine güven.
    tyt matematik için bol bol problem çözmelisin. çok klasik bir tavsiye biliyorum ama gerçekten işe yarıyor. bir problem fasikülü alıp hangi soru tipine nasıl yaklaşman gerektiğini öğrenmen gerek. zaten banko yapabileceğin 10 soru bırakırlar. kenan karayı da ayt için dinlerken tyt için de dinlemiş oluyorsun. o yüzden tyt geometriden de en az +5 net yaparsın diyorum ben.
    birde matematiğin başı olan temel kavramlar konusuna da bir bak yine de. oradan da 3-4 net kazanırsın.
    senin için en doğru çalışma stilini yine sen bulursun,sakın vazgeçme iyi çalışmalar ve şanslar sana.

• Teşekkür ederim hocam mesajınız gözlerimi doldurdu,fakat kafam basmıyor değil,gerçekten zor bir lisedeydim okul birincimizin obpsi 85ti (tıp kazandı)
    Benim bu halde olmamın nedeni tamamen psikolojik sorunlar,ergenlikte yaşadığım travmatik olaylar,12.sınıftaki hallerim,dersleri dinleyince anlamıyor değildim yani.Tüm hocalarım hatta lisedeyken gelip konuşurlardı neden çalışmıyorsun okul birinciliğine neden oynamıyorsun lütfen diğer sorunlarını bırak ailesel sorunları düşünme bu sınıftaki herkesten zekisin diyorlardı.Sınavdan sonra uzunn uzun anlatmak istiyorum lise dönemimi gençler benim yaptığım hatalara düşmesinler diye.
    Girdiğim sınavlarda da matematik sorularını okumadım yapamam zaten diye.

• Sadece çap problem fasikülü var elimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyamkedisi -- 8 Mayıs 2020; 22:18:3 >
  • Sizce mat1den sadece problem mi çalışmalıyım?O 2018 sınavına girdiğimde sadece dediğiniz o temel kavram sorularına baktım,(kendi 2016 sınav senemi hiç hatırlamıyorum,matematik testini çözmemiştim,titriyordum korkudan)

sınav bittiğinde forumda açarsın konu hep beraber seni dinleriz. şu an cidden düşünme bunları sadece sınava odaklan. ne güzel bak hocaların da seni desteklemişler. bunları arkana al ve yürü.
    sonuç problem fasikülünü kullanmadım ben ama kullanan bir kaç arkadaşım iyi diyordu. takıldığın yer oldu mu direkt internete şu soru tipi nasıl çözülür vs tarzında aramalarda bulun, karşına çok güzel şeyler de çıkar. bir tavsiye daha vereyim,

ilk başta çok zor olacak biliyorum ama 5 soru 5 dakika şeklinde kendine süre tut. ilk başta 15 dk olur o ama bir bakmışsın ki bir gün cidden 5 dk düşürmüşsündür.. etkili bir taktik ben hızlandığımı hatırlıyorum bunu uygulayarak. ben sana garanti veriyorum bak sınava kadar dolu dolu çalış, tyt de +75 net aytde de +40 net çok rahat yaparsın.
    Mat1:
    Üslü,köklü... çözün hepsinden 3er test. Problem fasikülüne aman aman gerek yok. Sizi zorlucaksa onun yerine o vakti denemeye ayırın.

Mat2:
    Yazdıklarınızı aynen uygulayın. Kanal bilmiyorum; ancak Matematiğin Fatiği kanalından bolca soru çözümleri izleyen boş zamanlarınızda.

Türkçe:
    Yazım yanlışı, noktalama, ses bilgisi. Dil bilgisinden bunlara çalışan sadece. Bol türkçe denemesi ve çıkmış soruları çözün.

Geometri:
    Dediğiniz gibi yapın ama kendinizi kasmayın iki kaynaktan da kesin bitirmem lazım diye. Konuyu özümseyin, gerekirse daha az soru çözün.

FKB:
    Dediğiniz gibi yapın.

Sosyal:
    Dediğiniz gibi yapın.

Edebiyat:
    Dediğiniz gibi yapın.

AYT Coğrafya:
    Çalışın, kampüs kanalından izleyin 4 saatlik mi neydi sanırım videosu komple.

AYT Tarih:
    Çalışmayın, vakit yok ona da.

PKOB:
    Uzun bir süre çalışıp konuyu bolca pratikleştirmeniz gerekiyor. Kısacası deneyim gerektiriyor bu konular. Çalışmayın.

açıkcası şu süreden sonra taktiksel gitmek gerek. mat1 de ortalama 10 tane problem geliyor (hatta belki daha fazla) bunların yanında sınavda koydukları o kek soruları da yaparsan ( rasyonel sayılar üslü sayılar vs) +5 soru eklersin kendine. işini rahatlatma amaçlı temel kavrama bakmanı önerdim. 2018de de görmüşsündür fazla zor değildi. aşinalığın da var zaten sadece ilk başta stresle temel kavram sorularına yaklaşılınca yapılamıyor. sınav stresini attıktan sonra temel kavram sorularına bakmanı öneririm. matematik bilmeyen kesimi eler o sorular. çoğu kişi bakmadan geçiyor çünkü. başka konu da açıkcası yok matematikten. polinom,olasılık vs bunlar sakat konular risk almana değmez o yüzden senin yerinde olsaydım bakmazdım hiç.
  • Verdiğiniz tğm cevaplar için teşekkür ediyorum beni gerçekten çok mutlu ettiniz toparlanmama yardımcı oldunuz dilerim gönlünüzden geçeni yaşarsınız🍀

• up

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.