Şimdi Ara

UYDUNET İÇİN MODEM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,birkaç gün içinde uydunet bağlatıcam.İyi bir modem almak istiyorum,parayada kıyıcam sonradan problem yaşamaktansa bir kere ödeyip sonra problemsiz gitmek tercihimdir.Kablosuz alıcam.Marka ve model önerileri verirseniz sevinirim.Birde birçok arkadaş motorola demiş ama nerede satıldığını bulamıyorum istanbulda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devil911 -- 13 Eylül 2010; 11:49:54 >

• Beyler biriniz 2 satır bişey yazarsa çok makbule geçicek.Araştırıyorum ve motorola veya başka herhangi bi modem yok gibi uydunet için.illa bu abidik gubidik netmaster denen zavazingodanmı alıcaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: devil911

Beyler biriniz 2 satır bişey yazarsa çok makbule geçicek.Araştırıyorum ve motorola veya başka herhangi bi modem yok gibi uydunet için.illa bu abidik gubidik netmaster denen zavazingodanmı alıcaz?

Netmaster da kötü modem değildir. Motorola olarak linkdeki ürünleri önerebilirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-4240+sb5101i-54mbps-kablosuz-uydunet-kablo-modem-kiti/productdetails.aspx?I_ID=41917

• quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

quote:

Orijinalden alıntı: devil911

Beyler biriniz 2 satır bişey yazarsa çok makbule geçicek.Araştırıyorum ve motorola veya başka herhangi bi modem yok gibi uydunet için.illa bu abidik gubidik netmaster denen zavazingodanmı alıcaz?

Netmaster da kötü modem değildir. Motorola olarak linkdeki ürünleri önerebilirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-4240+sb5101i-54mbps-kablosuz-uydunet-kablo-modem-kiti/productdetails.aspx?I_ID=41917

Hocam teşekkürler cevap için,yannız bu airties diyo bi yandanda motorola,nası oluyo?

• Motorola kablolu olarak çalışıyor, airties router görevi yapıyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyw@lker

Motorola kablolu olarak çalışıyor, airties router görevi yapıyor sanırım.

Evet motorola modem olarak airties de router olarak çalışıyor. Yani airties interneti 2 den fazla cihaza paylaştırmak ve interneti kablosuz yapma görevini üstleniyor.

Bu şekilde kit almak zorunda değilsiniz dilerseniz bu işi tek başına yapan bir uydunet modemde alabilirsiniz ancak biraz pahalıya gelir.

NetMaster kötü firma değil, zaten ürünler kendi üretimi yada geliştirmesi de değil. Bir firmayla anlaşıyor, firmada kaç tane istiyorsa üretip üzerine NetMaster etiketi yapıştırıyor. Uydunet modemler öyle ADSL modemler gibi zırt prt kopan yada sorun çıkaran modemler değiller. Oldukça dengeli çalışır ve sorun çıkartmazlar. NetMaster veya Motorola yı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Zaten Türkiye'de sadece 2 firmanın kablonet modemi var oda bunlar. Motorola da daha seyrek bulunabiliyor. Yani en yaygını ve bulunabilir olanı NetMaster.

• bende uydunete geçmek istiyorum linkte paylaştığınız airties ve yanındaki motorola hakkında bir kaç sorum var

1. bu modemleri alınca hem adsl hem de uydunet olarak kullanabilirz değil mi?
    2. ip değiştirmede yazılımda uyumluluk sorunu çekermiyim
    3. kablosuz özelliğini devre dışı bırakabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristana -- 14 Eylül 2010; 9:29:44 >
  • bende yeni geçicem kablolu uydu modem alsam herhangi bir kablosuz adsl modem ile kablosuz bağlantı yapabilirmiyiz? bende speedtouch ve zte kablosuz modem var
  • quote:

Orijinalden alıntı: tristana

bende uydunete geçmek istiyorum linkte paylaştığınız airties ve yanındaki motorola hakkında bir kaç sorum var

1. bu modemleri alınca hem adsl hem de uydunet olarak kullanabilirz değil mi?
    2. ip değiştirmede yazılımda uyumluluk sorunu çekermiyim
    3. kablosuz özelliğini devre dışı bırakabilir miyim?

Uydunet'in modemleriyle ADSL modemler birbirlerinden epey farklı. Uydunet'te kullandığın modemi ADSL ile ADSL modemi Uydunet ile kullanamassınız. ADSL'de veri aktarımı telefon hattı üzerinden yapılırken Uydunet'te veri aktarımı koaksiyel kablo (anten kablosu) üzerinden yapılır. Yukarıdaki Airties+modem kitindeki modemi ADSL ile kullanamazsınız ama Airties Wireless Router'ı ADSL ile kullanabilirsiniz.

IP değişimi belki router üzerinden yapıldığında veya router özellikli uydunet modemde yapıldığında belki IP değişmeyebilir. Onu tam bilemiyorum ama CXC-150 ile sorunsuz IP değiştirilebiliyor.

Router+modem kiti alırsanız routeri devre dışı bırakarak wireless özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Tahminimce wireless uydunet modemlerde de böyle bir özellik mevcuttur.

• Bende uydunet kullanıcısıyım telefonumdan wlan bağlantısı kurabilmek için yeni modem almayı düşünüyorum sizce hangisini tercih etmeliyim.

Bağlantıda kopma ve yavaşlama sorunu istemiyorum sizce hangisinin Wlan bağlantısı daha iyidir? Yada önerebileceğiniz başka modemler varmı

http://www.hepsiburada.com/Liste/netmaster-cbw-700v-4-ethernet-port-voip-kablosuz-router-kablo-uydunet-modem/ProductDetails.aspx?productId=bd99013&categoryId=3009802

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.