Şimdi Ara

uydunet köprüleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uydunet cbw-383zn modem ve airties 5343 modemim var. Bunları birbirine bağlayıp wifi yi modemden istiyordum.
    Airtiesi router olarak yapılandırdım. Uydunette ise wireless kapattım. Uydunette router modda.

Wireless dan bağlanınca 192.168.0.x aralığından ip dağıtıryor. masaüstüneden uydunetle kablo ile laptoptan wirelessla sorunsuz bağlantı var.
     uydunet köprüleme

uydunet köprüleme

uydunet köprüleme
    Modemin bulundu yerden diğer odada laoptop arası yaklaşık 7 8 m metre mesafede çeken.

uydunet köprüleme
    Bu tam wireles dibindeki hız.

Aklıma takılan soru şu.

1-Nette bridge mode alınmalı modemdende uydunet ip aralığından atama yapılmalı vs. birçok yazı var. Ben bu yazıları denedim olmadı. netmasterı bridge moda alınca bağlantı yok. Ama 2side router modda sorunsuz çalışıyor. İp aralıkları 192.168.0.x aralığında. Şimdi bu şekilde kullansam sorun olurmu. Yoksa illa netmasterı bridge alıp airties'te illa netmeaster bloğundan ip ekleyip dağıtması için tekrar mı yapılandırmalıyım.

2-Bu şekildeki çalışma mantığı nasıl oluyor. Bilen bi anlatabilir mi.

• Netmaster'da Wi-Fi'yi kapattıysan eğer çokta sıkıntı yaşamazsın.

Ancak Netmaster'ın router özelliklerine kadar güvenilir orası ayrı konu.Bazen DHCP suncusunun IP dağıtamama,şişme, hantallaşma, durup duruken kendini resetleme gibi sorunları yaşayabilirsin.Yani Netmaster IP dağıtamadığı için senin Airties Router IP alamaz ve wifi olarak IP dağıtamaz, internet bağlantısı yok hatası alırsın.Tabi şansın yaver giderse, yani demek istediğim ağa bağlanıp, ayrılan çokta fazla cihaz yoksa belkide elektrikler kesilinceye kadar yada routerları kapatıncaya kadar bir sıkıntı olmaz.
    Anladığım kadarıyla Netmaster 192.168.0.1'de tanımlı ve sen Airties modeme 192.168.0.2 yada yukarısında aynı havuzda bir manuel IP atamışsın.Subnet maskın 255.255.255.0 olduğu sürece ve iki cihazda aynı IP havuzunda olduğu sürece bir probem yok.
    Bizim Netmaster'ı bridge moda almamızın nedeni cihazı sadece modem olarak kullanmak yani coaksiyel kablodan gelen Uydunet sinyalini ethernete dönüştürüp diğer cihaza tanıtmak ve Netmaster'ın süper özelliklerini hiçbir şekilde yapılandırdığımız ağa bulaştırmamak, başkada bir esprisi yok

• Charmlander kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Netmaster CBW-383ZN modemimin Wifi performansından hiç memnun değilim aynı odada olsak bile 3 sinyal çektiği oluyor. Ayriyetten Fifa 20 Ultimate Team oynarken 58 ms ping gösterse bile oyun içi 150-200 ms ping ile oynuyormuş gibi hissediyorum bu bahsettiğiniz "süper" özellikler oyun deneyimimi baltalıyor olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 24 Haziran 2020; 16:28:16 >
  • Senseight S kullanıcısına yanıt
    Ben bu cihazın WiFi'sine güveneceğime Sülün Osman'a güvenerim daha iyi :)
    Adam en azından görünen birşeyi satmaya çalışıyor.Netmaster görünmeyen WiFi'den kullanıcılara hizmet sağlama peşinde :)

Kablonet'te tek çözüm ----> Netmaster'ı Bridge Moda alıp arkasına sağlam bir router koymak, sadece Türkiye için değil dünya genelinde bu şekilde.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Wifi konusunda bariz rezalet hocam. Peki düşük ping gösterip uygulama içinde yüksek ping hissettirmesi NetMaster modemine has bir sorun olabilir mi? Sonuçta ping bilgisi ICMP paketi aracılığı ile yapılıyor diye biliyorum, oyun içi TCP/UDP gecikmesi fazla olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 25 Haziran 2020; 1:6:3 >
  • Senseight S kullanıcısına yanıt
    Pingi sürekli kontrol edip öyle değerlendirmek lazım.
    Netmaster ısındıkça şişiyor da olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir çünkü gerçekten fena ısınıyor. Köprü olarak kullanırsak ısınması problem olmaz değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.