Şimdi Ara

Vatan GRUNDIG Televizyonlarda %20 indirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    GRUNDIG Televizyon modelleri, markaları, LED TV, QLED, OLED, FHD ve UHD ekran TV'ler ve daha fazlası taksit fırsatlarıyla Vatan Bilgisayar'da!
    https://www.vatanbilgisayar.com/grundig/televizyon/?stk=true

• Bugün mediamarkt da oledleri görünce çamur gibi görüntü ile televizyon izlediğimizi farkettim. Cidden televizyon izlemeyi seven ve de parasal olarak çok kasmayacaksa oled alın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xweser X kullanıcısına yanıt

Hocam oled güzel de uzun ömürlü bir teknoloji değil.

İnternette biraz araştırın garantisi bitince paneli bozulan çok fazla kişi göreceksiniz.

Oled ekranlar için hangi firma 7-10 yıl arası garanti verirse biz anca alabiliriz.

Yoksa normal TV'nin 3 katı para ver ve cihaz garantisi bitince çöp olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OLED TV alalı 1 sene oldu. Hala hergün TV ye bakarken bu nasıl televizyon diyorum. Hala ağzım açık izliyorum. Bu panel yanma olayını bende düşünmüştüm. İnanın değer. Varsın bozulsun. Ben aldığım keyfe bakıyorum. Hatta 65 inç almımştım. Neden 77 almadım diye pişmanım şu anda. Gerçekten başka birşey bu oled olayı.

• OLED yanığı abartılmış bir konu. 3. senemdeyim. Panel LG, marka Arçelik. Yazılımsal olarak ne kadar LG’nin koruma önlemlerini uygulamışlardır tartışılır ama ben henüz yakamadım. 2-3 sene daha götürsün yeter. Zaten bu dönemde bir TV’nin 10-15 sene götürmesini beklememek lazım da her OLED konusunda aynı çekinceler yazılıp durur sanki LED’ler arızasızmış gibi ama bir dolu arka aydınlatma ledleri arızalı ekranın yarısı karanlık yarısı aydınlık LED panel görüyorum. OLED’de bu durumda pixel kaybınız olur en fazla onu da izleme mesafenizden anlamazsınız bile. Yanık dediğiniz de atla deve bir konu değil ama insanlar normal kullanım şartlarında gerçekleşmesi zor bir durum için testleri izleyip takıntı geliştirdiler. Bundan önce 10 sene plazma kullandım, aynı takıntı onda da vardı, hala sorunsuz çalışıyor. Bütçeniz elveriyorsa alın keyfini çıkarın üç günlük dünyada, OLED’in bariz üstünlüğü olduğu aşikar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• lg oled yanıgı konusunu a2 b2 c2 g2 serisiyle çözmüş durumda. bir tane dahi oled yanıgı sikayeti yok bu seri itibariyle. samsung tarafında ilk oled i s95b de cok fazla sayıda oled yanıgı sikayeti var. aman dikkat edin. oled konusunda arkadaslar cok aydınlık bir eviniz varsa gündüz kullanımında parlaklık takıntınız varsa sorun olabilir buna dikkat edin. onun dısında rakipsiz bir görüntü kalitesi oled tv. herkese nasip olur umarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaViTz kullanıcısına yanıt
    OLED’lerde her bir hücre kendi ışığını ürettiği için zamanla birbirleri arasında farklı yaşlanmalar söz konusu oluyor. Yanık dediğimiz de belli bir noktadaki hücrelerin diğerlerinden fazla kullanılması sonucu yaşlanıp diğer hücreler kadar yüksek parlaklığa çıkamaması. Hatta organik led hücrelerin renklerine göre de ömürleri birbirlerinden farklı. Bu yaşlanma farklılıklarının normal kullanımla olması pek mümkün değil. Çok ciddi sürelerle aynı noktalarda aynı ışık talebinin sürmesi diğerler noktaların ise bu kadar zorlanmaması demek. Monitör olarak kullandığınızda start bar, tv olarak kullandığınızda sürekli aynı kanalın logosu vb sabit imajın örneğin 500 saat gösterilmesi gibi ekstrem senaryolar sonucu oluşan bir durum. Buna rağmen konunun önüne geçmek için ilk nesillerden beri (belki plazmadan kalan bilgiyle) görüntüyü bir sağa bir sola yaslama, sabit görüntü olan kısımları belirleyip parlaklığını kısma, belli bir kullanım sonrası panelin her bir hücresinin ölçülüp daha genç kalmış hücrelerin diğerlerine denk yaşlandırılması gibi prosesler uyguluyor üreticiler (o nedenle panel her zaman standbyda kalmalı, enerjisi kesilmemeli).

Bunun yanında bölgesel bazda bakmaktansa panel genelinde ışık yayan hücrelerin belli bir ömrü tutturabilmesi çok hızlı yıpranmaması için OLED panellerin en yüksek aydınlık seviyesini limitliyorlar. Bu nedenle en yüksek parlaklık OLED’lerde “göreceli olarak” düşüktür. Ha yanma konusunda paranoyak endişeniz varsa siz de daha düşük brightness seviyeleri kullanabilirsiniz riski azaltmak ve panel ömrünü uzatmak için. Plazmada da ben artık panel makul ömrünü aşana kadar 3/4 seviyesinde kullanmıştım, faydası olmuştur belki hatta çok kısa süreli geçici görüntü yapışmalarının 4/4 parlaklıkta göze batar hale geldiğini gözlemlemiştim. Tabi TVyi 8-10 sene kullanma beklentimiz varken telefonu en geç 3-4 senede değiştirdiğimiz için aynı ekran teknolojisi telefonda kullanıldığında çok daha yüksek parlaklıklara müsade ediliyor.

Bununla beraber üreticiler ışık yayan organik hücrelerin materyallerini değiştirerek yaşlanma ömrünü uzatmaya çalışıyorlar. Bunu yapabilmelerinin bir sonucu da aynı beklenilen TV çalışma ömrünü panel genelinde daha yüksek bir aydınlatma seviyesi ile verebilmek olur. Nitekim LG’nin daha yeni nesil OLED Evo diye pazarladığı paneller önceki nesillerden daha yüksek parlaklıklara izin veriyor. Böyle bir gündüz kullanım veya panel karşısında yüksek bir ışık kaynağı durumu varsa telefonlardan tecrübe ettiğimiz gibi daha yüksek ışık yayabilen paneller tabi daha görünür olur. Bu açıdan bakarsanız telefonların da daha eski nesilleri ile yeni nesil ekranları arasında da güneş altında okunma açısından ciddi farklılıklar mevcut.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.