Şimdi Ara

VB.NET TextBox'ı her üyeye aktarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Formda 3 textbox 'ım var. Makbuzno , miktar , tarih. Database'imde 2 adet bölüm var. Biri üyelerin bulunduğu alan diğeri de üye id sine göre çekilen bilgiler(Makbuzno vb)
    Yapmak istediğim textboxtaki tüm verileri makbuz tablosuna kaydetmek ama tüm üyelerin idsiyle kaydetmek

Örneğin :

üyeler:

id | Ad | Soyad |
    -----------------------------
    5 Forum Donanım
    6 Donanım Forum

makbuz:

id | Makbuzno | Miktar | Tarih
    ------------------------------------------
    5......55555 ...... 555tl . 8.7.2015
    6......66666 ...... 555tl . 8.7.2015

Demek istediğim şekildeki gibi düşünürsek textbox a girdiğim veriler direk makbuz tablosuna gidecek ama üyelerdeki üye sayısı kadar ekleyecek. Yani yukarıdaki üyeler tablosunda 2 kişi var bu yüzden makbuz tablosuna 2 farklı id ve miktar tarih aynı şekilde giriş yapılacak. Bunu nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergen23 -- 8 Temmuz 2015; 20:38:13 >

• sergen23 S kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamadıysam üye sayısı kadar değer girilecek

üye 1 değer
    üye 2 değer

Eğer amacınız buysa şöyle bir yardım edeyim :

1) üyeleri kayıt ederken veritabanında bir sütün ve bir satır içerisine şunu yazın 0.
    2) Bu sıfır üye sayınızdır.
    3) Her üye ekleyişinizde bu sıfıra +1 ekleyin. Bu aşamaları C# la birazcık gösterelim :

UyeKayit(){
    int a;
    a = veritabaninda belirtilen yer;
    a++; ya da a=a+1;

4) Daha sonrasında bu sayıyı kullanarak, bir ekleme sistemi oluşturun. Aşağıda butona tıklandığındaki kısmı işliyorum.

for(c=0;c<a;c++){
    buraya veritabanına ekleme sistemini c değişkenini kullanarak gerçekleştirin, yani sutunlara makbuz sütününü yani 2. sutunu, satırlara ise c sayısını ekleyin.
    }
  • Biraz karmaşık oldu
    demek istediğim makbuzno miktar ve tarih alanlarını doldurduklarında, üyeler tablondaki her üye için bir makbuz yaratmak istiyorum
    ama her üyenin bi plaka-nosu var ve makbuz tablosunda da plaka no var. Yukaridaki örnekte buna id dedim. Yani kaydet butonuna bastığımda makbuz tablosuna üyeler tablosundaki üye sayısı kadar plaka nosuyla makbuz oluşturacak.
  • kmt.CommandText = "SELECT Count(id) from koop"
    Dim a As Integer
    a = kmt.ExecuteScalar()
    Dim b As Integer
    Dim c As Integer
    For b = 0 To a
    kmt.CommandText = " SELECT plaka from koop where id=(" & b & ")"
    c = kmt.ExecuteScalar

kmt.CommandText = "insert into aidat(plaka, MakbuzNo, Tarih, Miktar,Donem) VALUES (" & c & ",'" & TextBox1.Text & "','" & DateTimePicker1.Text & "','" & TextBox2.Text & "','" & TextBox3.Text & "') "
    b = +1
    Next

Amacım bu ama bu bile bi kere çalışıyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.