Şimdi Ara

VDSL Altyapım var ama hiç bir iss vdsl hizmetiniz yok deyip bana internet vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Benim sorunum şu. Yaklaşık 5-6 aydır uğraşıyorum ve halen daha bir sonuç alamadım. Tüm isslerin sitelerinde altyapı sorgulaması yapıyorum. Bazılarında 64mbps bazılarında 55mbps yani tüm iss sitelerinde vdsl altyapım olduğu ve internet verebileceklerini söylüyorlar. Müşteri hizmetlerini arayıp vdsl paket almak istediğimi söylüyorum ve onlar da altyapı sorgulaması yapıyorlar ve size şu kadar vdsl internet verebiliriz diyorlar. Bende kabul ediyorum ve 1 haftaya kadar ekipler geliyor. Buraya kadar her şey güzel ama sorun burada başlıyor işte.

Saha ekibi gelip etrafı inceliyor ama bir türlü bana vdsl internet bağlamıyor. "Sizin buraya vdsl internet bağlanmaz" deyip gidiyorlar. Asıl sıkıntı da şu. Bulunduğum adresin önündeki kaldırımdan Türk Telekomun yer altındaki vdsl kabloları geçiyor. Tek yapmaları gereken yer altından benim bulunduğum binaya hat çekip dolap kurmak ve interneti bağlamak ama tüm issler bağlanmaz deyip gidiyorlar. Müşteri hizmetini arıyorum "Bakın durum böyle böyle geldiler bağlamadan gittiler." Adamlar da bana diyor ki "Ekiplerimizin bize bildirdiğine göre sizin binanıza vdsl internet veremiyoruz ve sizde vdsl altyapı yok." Ben de diyorum ki "nasıl yok aradım müşteri hizmetlerini var dediler tüm isslerin websitelerine baktım hepsi de var diyor siz nasıl yok diyorsunuz?" diyorum. Bu sefer de "benim yapabileceğim bir şey yok bana gelen talimatlar böyle" diyor. Artık bilen biri yardımcı olabilirse çok sevinirim. Gerçekten hiç bir yerden çekmediğim çileyi bu isslerden çektim. Hepinize iyi forumlar.

Edit: Aşağıda iss sitelerindeki altyapı sorguları bulunmaktadır.

VDSL Altyapım var ama hiç bir iss vdsl hizmetiniz yok deyip bana internet vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSeymennC -- 17 Eylül 2020; 7:47:28 >

• altyapınız vdsl değil fiber. Bu yüzden size sadece turktelekom hizmet verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miskindvd

altyapınız vdsl değil fiber. Bu yüzden size sadece turktelekom hizmet verebilir.
    Türk telekom da altyapınız uygun değil deyip yardımcı olmadı malesef.
  • xSeymennC X kullanıcısına yanıt
    Bina girişinde kutu falan var mı baktınız mı? Varsa kutuların resmini buraya atabilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: miskindvd

Bina girişinde kutu falan var mı baktınız mı? Varsa kutuların resmini buraya atabilir misiniz ?
    Hayır binada kutu yok.
  • Sokakta fiber kutusu var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • binada kutu yoksa siz vdsl alırsınız . Fiber değil bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anladığım kadarıyla binanızda altyapı yok bunu isslerle çözemezsiniz şehrinizdeki telekom müdürlüğüne gidip orayla konuşun

isslerin hepsi turktelekomdan alıyor bilgiyi türktelekom yanlış bilgi girdi mi hepsi yanlış gösterir
  • Hepsi yalan söylüyor, daha doğrusu sistemde gördükleri yalan bilgiyi okuyorlar, yani yalan söylediklerinin farkında değiller. Mesela benim internet VDSL2, hatta 4-5 yıl önce bağlattığımda internet gelmemişti, sonra öğrendik ki modem VDSL2 modem değilmiş, gittik yeni modem aldık, geldik bağladık, anında geldi internet. Demek ki bağlantım gerçekten VDSL2 imiş.

Aradan yıllar geçti, bugün hangi ISS'e sorsak ADSL altyapı var, 8 Mbit verebiliriz en fazla diyor. Ama ben halihazırda VDSL kullanıyorum ve 24Mbit internet kullanıyorum demenizin hiçbir faydası yok, sizin dediklerinizin hiçbir önemi yok, önemli olan oradaki bilgisiz temsilcinin ekranında ne yazdığı.

Durum böyle olunca, 140 lira verip 22Mbit sözleşmesiz tarifeden yararlanmak zorunda kaldım, eğer sözleşme yapmaya kalkarsam internet 8 Mbit'e düşecek.

Yıllardır hiçbir gelişme yok, uzun zamandır düşündüğüm ise bakır altyapılı müşterileri soyarak fiberlilere ucuz internet sağlamak; bu işin başka bir açıklaması yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: GarnizonKomutanı

Sokakta fiber kutusu var mı
    Burası cadde. Caddenin karşısındaki kaldırımda 1 tane var, santral 100 200 metre ötede ve orada da 2 tane kutu var. Ancak benim binaya gelince ne vdsl var ne de fiber.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

Hepsi yalan söylüyor, daha doğrusu sistemde gördükleri yalan bilgiyi okuyorlar, yani yalan söylediklerinin farkında değiller. Mesela benim internet VDSL2, hatta 4-5 yıl önce bağlattığımda internet gelmemişti, sonra öğrendik ki modem VDSL2 modem değilmiş, gittik yeni modem aldık, geldik bağladık, anında geldi internet. Demek ki bağlantım gerçekten VDSL2 imiş.

Aradan yıllar geçti, bugün hangi ISS'e sorsak ADSL altyapı var, 8 Mbit verebiliriz en fazla diyor. Ama ben halihazırda VDSL kullanıyorum ve 24Mbit internet kullanıyorum demenizin hiçbir faydası yok, sizin dediklerinizin hiçbir önemi yok, önemli olan oradaki bilgisiz temsilcinin ekranında ne yazdığı.

Durum böyle olunca, 140 lira verip 22Mbit sözleşmesiz tarifeden yararlanmak zorunda kaldım, eğer sözleşme yapmaya kalkarsam internet 8 Mbit'e düşecek.

Yıllardır hiçbir gelişme yok, uzun zamandır düşündüğüm ise bakır altyapılı müşterileri soyarak fiberlilere ucuz internet sağlamak; bu işin başka bir açıklaması yok.
    Ağzına sağlık çok güzel özetlemişsin.
    Yalnız şunu da ekleyeyim Türk Telekom denilen ucube ile TTNET denen hilkat garibesi ayrı şirketler. Bu haysiyetsizler Tek bir marka adı altında Türk Telekom olarak anılıyor olmasına rağmen birbirinden bağımsızlar.

Bu yüzden alt yapı ile ilgili bir problem olduğunda alt yapı sağlayıcı olan Türk Telekoma ulaşmak imkansız gibi ulaşsanız da iş yaptırabilmek imkansız

Bu düzende kim kimi düzerse kral o oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.