Şimdi Ara

VECTRA C ÇALIŞMAMA PROBLEMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,benim sorunum sanırım elektrik veya elektronikle ilgili ve servise danıştığımda açıkçası pek iç açıcı bir cevap alamadım,birde sizin fikrinizi almak isterim.Aracım 2004 Vectra C hemen hemen hiçbir sorunum yada sıkıntım yok aracımla ilgili,sadece son zamanlarda çalışmama (yada nazlı çalışma diyelim)gibi bir sorun yaratıyor,aslında çalışmama dediğimde şöyle;genellikle bir süre bekledikten sonra(bir süreden kasıt akşam gelip otoparka çekiyorum ve sabah çalıştırıp gitmek isteyince,yani bir gece bekleyince) anahtarı kontağa takıp çalıştırmak istediğimde marş hiç basmıyor ama aracın diğer fonksiyonlarında bir problem yok,yani radyo çalıyor,kapı kilidi açıp kapatıyor,farlar yanıyor herşey normal görünüyor ama araç çalışmıyor ve sadece resimdeki ikaz lambaları yanıyor.Bazende bu sorunları hiç yaşatmadan tabiri caiz ise tık diye çalışıyor.Servis bana önce anahtardan olabileceğini elektronik motor kilidiyle ilgili bir durum olabileceğini söyledi.Ama şu varki aracın yedek anahtarı elektronik olarak çalışmadığı halde,sadece mekanik olarak iş görüyor ve aracıda çalıştırıyor,hatta servis sorumlusu bizzat kendisi yedek anahtarla aracı çalıştırmıştı gözümün önünde. Dolayısıyla kıt bilgimle ve düz mantıkla düşününce sorun anahtar değil gibime geliyor (bu arada aküde değişti bu nedenle aküden de olmadığı kesin),eğer araç sorunsuz yada nazlanarak sabah çalışırsa gün boyu aynı sorunu bir daha tekrarlamıyor ama gelgelelim gece park edip sabah deneyince durum belirsiz.Dediğim gibi ya aynı sorunu tekrar ediyor yada beni şaşırtıp sorunsuz çalışıyor.Biraz uzun yazdım ama yetkili servisin olaya bakış açısı beni pek umutlandırmadı.Aracı bırakın biz bi bakalım ona göre size sorunu söyleyelim diyorlar,daha önceki gidişimde akü dediler ve akü değişti ama sorun yine aynı,bunun yanında fren balataları en fazla 2.000 Km daha gider sonra değişmesi gerek dediler.Ben uzun yola gidip geldim ve dönüşte başka bir özel servise baktırdım,gidip geldikten sonra bile balataların 1500-2.000 Km daha idare edeceğini söylediler.Dolayısıyla artık yetkili servise güvenip güvenmeme konusunda kararsızım ve eğer tekrar gideceksem en azından bir bilene danışarak bilgi yada fikir sahibi olarak gitmek istiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

http://img213.imageshack.us/img213/4730/spma02100le8.jpg
    http://img91.imageshack.us/img91/162/spma02111qc2.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 17 Temmuz 2008; 20:02:02 >

• nezamandır
    quote:

• slm aleyküm konu eski ama sorunu nasıl çözüldü acaba aynı sorunu bende yaşıyorum
  • Merhaba herkese,

Epeydir mesajlar geliyor özelden ama bakamadım hiç konuya.. Bahsettiğim sorun ben aracımı satarken de devam ediyordu ve alıcıya da söyledim.. Aracı aldıktan bir süre sonra beni arayıp bir ustaya gösterdiğini ve sorunun çözüldüğünden bahsetti ama nasıl çözüldü ne oldu bilmiyorum açıkçası.. Ben çalışmadığı zamanlarda kaputu açıp sol lastiğin üzerine denk gelen bir noktada yer alan bir tür soket kutusuyla (siyahtı sanırım) oynayınca çalışıyordu ama yine de sorunun temelinde ne yatıyor anlayan birinin bakması gerekir.. Tabi anlayan birini bulabilirseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 25 Şubat 2015; 14:22:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba çalışmama sorunu ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.