Şimdi Ara

Vestel Venus 3 kutusundan çıkıyor 'Yeni yerli iş başında' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
2.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç cihaz çıkartıp deneyim kazanana kadar tüketiciye iteleyecekler sanırım dandik cihazları. Yeterli tecrübe bilgi kazanildiktan sonra yurtdışına rekabetçi uygun fiyatlarıyla satacaklar bizim yerli mali yurdun mali milleti de çöp cihazlarıyla ortada kalacak.

• Vestel alma aldirma.
    Adam akilli Bir sirket kurup telefon sektorune giremediler.

Arkadas bir yazilim ekibi kurmak cokmu zor.
    Bir telefon tasarlamak cokmu zor.

Cinden aldiginiz panellerle tv yapip satmak gibi kolay degil telefon sektoru onlarca rakip var.

Az akilli olsalardi guzel bir butce ayirip yazilim destegiyle iyi ekmek yerdiler.

Lakin o kadar ac, gozunu para burumus yaratik olduklari icin.
    GM nin ilk olma basarisini gorup vestel casper teknosa turkcel avea vodafone gibi antin kuntin montaj telefonlar ortaya cikti.

Lakin bu godamanlar aç gozlu para harici bir moktan anlamayan kisiler olduklari icin.

Uc kurusluk telefonu 10 kurusa satmaya kalktilar.

İste bu firmalar hicbir zaman gozumde yerli gorunmeyecektir.

Yerli deyip kendi halkini durtmeye calisan bir firma batsin yok olup gitsin onlarla beraberde o zavalla dusunceleri umarim yok olur gider.
    Gitsinler

Xiaomi yi Oneplus 'i zte yi felan ornek alsinlar nasil global olunur ogrensinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red01 -- 17 Kasım 2015; 12:34:43 >

• Turkcell T60 alın daha iyi.
  • Avrupa'da hat alanlara ücretsiz olarak verilen telefonları bizde iyi telefonlarla aynı fiyata satmaya çalışmasalar, diğer üreticilere vergi ile çelme takmak yerine oturup arge yapıp en ucuz nerede ise orada üretip, bazı parçaları da Türkiye'de üretseler emin olun destekleriz. Telefonun kasasını ve montajını Asya'da yaptırıp pili ve kutulamayı vs Türkiye'de yapsalar, yavaş yavaş Türkiye'ye çekseler üretimi tamam deriz ama adamlar "yerli" olayını sonuna kadar sömürmek için kullanıyor. Yerli üretici dediğin kendi ülkesinde uygun fiyatla satış yapar, kar oranını daha düşük tutar. Sen gidip Güney Koreli Samsung, Lg, Sony gibi dünyada toplasanız 10 tane çıkmayan markalarla aynı fiyata yarı donanımı, yazılım desteği vereceğinin garantisini bile vermeden satmaya çalışır, satamayınca da diğer firmalara vergi gelmesini istersen kusura bakma. Snapdragon 615 var, devasa çerçeveler var, pil küçük, malzeme kalitesi Samsung'un, LG'nin 4 sene önce eleştirilen kalitesi kadar veya daha düşük duruyor. Gidip bu aleti 1000 liraya falan itelemeye kalkmasınlar. Bunun Türkiye için fiyatı 700 liradır. Koy 700 liraya, operatörlerle de anlaş, interneti, konuşması, mesajı olan bir paketle ayda 40-50 liraya sat. Bu aletten gerekirse 10 lira kar et ama insanların gönlünü al. Donanım üreten bir firma değilsin, SoC bir yerden, bellekler bir yerden, kamera bir yerden, o ordan bu burdan alıp birleştirip satıyorsun. Devre kartını üniversitelerdeki öğrenciler de tasarlıyor, montajını da yapmak atla deve değil. Koskoca milyarlarca liralık şirketsin, kuruş hesabı yapmayacaksın, Türkiye'nin markasıyız diyorsan Türkiye'ye öncelik verecek, kullanıcılarını memnun etmeye çalışacaksın. Vestel'in SoC tasarlamasını veya kendi bellek modüllerini geliştirip kullanmasını kısa vadede beklemiyorum, çoğumuz da beklemiyor, bize dünyada standart olan şeyleri bir araya koyup uygun fiyat ve düzgün servis, destek vererek sunmasını istiyoruz. Vestel oyunu kurallarına göre oynasın, hem Vestel hem tüketiciler kazansın.

2 sene önce ne dedik GMD Elite geldiğinde? LG G2 ile aynı fiyata çıkarsa G2 alınır, daha uygun fiyatla gelmesi lazım dedik. Noldu? G2'den bile pahalıya çıktı. GMD'nin deli gibi satmasına rağmen GMD Elite ile satışlar çakıldı. Şu anda doğru düzgün destek yok. G2'ye ise geliştiriciler ne varsa yağdırıyor. Sen dünya devi bir firma değilsin. Sattığın mala sadece sen destek verebilirsin. Bunu anlamaları ve fiyatları bir hayli düşürmeleri lazım. Vergi gelirse vergiyi destekleyeni asar bu forum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 17 Kasım 2015; 12:32:58 >

• Vestel beni mobil bölümün başına getirmedikçe onlardan bi cacık olmayacak....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcebi001

Vestel beni mobil bölümün başına getirmedikçe onlardan bi cacık olmayacak....

Hocam oyle bir bolum yok.

Cinden zaten mal aliyorlar adamlara 2 kilo telefor sar ,arada satariz sattigimizda kardir deyip telefon aliyorlar.
    Mobil bolum diye birsey yok emin ol .

Bu kafaylada olacaga benzemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OEM al marka bas ver iç piyasaya...

Yerli telefon alacak kadar zengin değilim...
  • Telefon güzel, orta sınıf bir cihaz olmuş. Ancak 1300 TL bu telefona çok fazla. 900-1000 TL arası olmalıydı bence. Piyasaya girmek istiyorsa fiyatını düşük tutacak ki satılsın.
  • red01 R kullanıcısına yanıt
    Haklısın hala şark kafasıyla iş yapıyorlar...
  • İphone'un

-işlemcisi samsung ve tsmc den

-kamera sensörü sony den

-ekran ayrı panel ayrı biryerden

Diğer markalar da aynı şekilde.

Kendisinin üretmesini istemekten ziyade iyi bir kombinasyon yapmasını istemek daha iyi olur. Mesela sensörü sony den alsa exynos işlemci kullansa ram de samsundan olsa ekran lg den olsa ne güzel bir birleşim olur du

• Çinli firmalarda baya gelişme var telefon güzel olmuş(!) Telefon Türkiye'de üretildi diyen arkadaşlar montajla üretim arasındaki farkı TDK dan bakıp gelsin. Belki görmüşsünüzdür Ixperia k5 gibi flash tv telefonlarınında arkasında Türk malı yazıyor (bknzhttps://www.youtube.com/watch?v=jFKaoPV6wpw TAA nın incelemesi)
    Edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 17 Kasım 2015; 13:14:38 >
  • Vestel almam aldırmam. 1300 liraya dalga geçer gibi telefon satıyorlar. En kötüsünden LG g3 var o fiyata, marsmallow lu. İnsanları sömürmeye ne kadar meraklılar bu adamlar benim aklım almıyor. Çinden getirtirim daha iyi. vestel 1300 liraya onu sattı diyelim, yine panel üreten kazanıyor yine işlemcisini üreten anakartı üreten kazanıyor. yine çin kazanıyor. bana 1 kuruşu paketleyip 5 kuruşa geçiren bir sisteme yüz mü vericem sırf yerli diye. vestelin yaptığı yerli "DALGA" geçmektir. Tüketiciyiz de denyo değiliz. 850 liraya Venus v3 5040, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 5 Megapiksel ön, 8 Megapiksel arka kamera ve 2100 mAh en güzeli de ne biliyor musunuz ? 850 lira verip SNAPDRAGON 212 Lİ İŞLEMCİSİ OLAN TELEFON SATIN ALMAK. çünkü yerli telefon böyle olur.

• 1300 tl lik cop djdjdjdjd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neredeyse 2016 yılındayız hala kendi cep telefonumuzu üretecek teknolojiye sahip değiliz.
  • Benim için vestel yabancıdan daha yabancı bir firma ! Yerli telefonmuş hadi ordan çakal sürüsü..

• Başlığı 'yeni çöp iş başında yapın' he şunuda söyleyeyim arkadaşlar. Almak isteyen varsa destek vereyim die çıkar çıkmaz almayın. Bekleyin bi kaç ay zaten satamayınca 700 tlye düşer. Gider yerli malına destek olursunuz. Ozaman bende alırım belki.. Mal aliyim derken mal olmayın...

• quote:

Orijinalden alıntı: CW_X

Benim için vestel yabancıdan daha yabancı bir firma ! Yerli telefonmuş hadi ordan çakal sürüsü..

o zaman vestel alabilirsin. senin için sakıncası olmaz. çünkü bir çok kişi yerli olduğunu düşündüğü için almıyor.

• yine ilkler dh den. tebrikler
  • pranis kullanıcısına yanıt
    Milletin akıllı saatleri daha güçlü be
  • ben de bu pis koku ne diyorum. meğer çöpün kapağını açmışlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.