Şimdi Ara

Video: Gündelik hayatımızın arkasındaki matematik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
11
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Video: Gündelik hayatımızın arkasındaki matematik

Eski Yunanca'da "ben bilirim" anlamına gelen matesis kelimesinden türüyen matematik kelimesi ve bu kelimenin altında yatan dev disiplin, insanlık tarihinin en eski bilimlerinden biridir. Usta matematikçilerin "sanat" olarak gördüğü bu bilim dalını, sayı ve şekillerden oluşan özel bir dil olarak gören bilim insanların sayısı da yadsınamayacak kadar çoktur.

Pek çokları için okul sıralarından ve ders kitaplarından öteye geçmeyen bu bilim dalı, aslında hayatımızın merkezindedir, ve günlük pek çok eylememizin hayata geçmesindeki temel prensiplerin merkezindedir. Yurt dışında hazırlanan özel bir video, matematiğin hayatımızdaki yansımalarını örneklerle açıklayan başarılı bir çalışma olarak dikkatlerden kaçmıyor. Biz de bu haberimizde işte o video ile sizi babaşa bırakıyoruz, iyi seyirler. 

BEAUTY OF MATHEMATICS from PARACHUTES.TV on Vimeo.

• İlginç bir bilgi daha: Şu anda matematik alanında akademik olarak yayınlanan çalışmalar, yaklaşık 100 sene sonrasının mühendisliğine hayat verecek.

• tek kelime ile harika bir video olmuş...

keşke her okula başlayan öğrencilere matematik in ne kadar önemli olduğu anlatılsa ve bunun gibi videolar izletilse..

Çocuklar hep matematik e korkarak başlıyor, haliyler yarısından çoğu başarısızlıkla son buluyor..
  • Harika. Bayıldım.
  • Çok güzel bir video olmuş. Paylaşım için teşekkürler .
  • Yıllar önce mezun oldum ve bana göre hala gereksiz gelen pek çok şey çocuklara öğretiliyor, öğretilmeye çalışılıyor... Sayısal puanımla girdiğim bir bölüm sayısalla ancak bu kadar alakasız olabilirdi keşke üniversitelerimiz çok olsa da öğrenciler sınavsız istediği bölüme gidebilse bir sürü edebiyat bölümü açıp mezun ettiğiniz öğretmenleri işsiz bırakacağınıza mimarlık mühendislik hekimlik bölümlerinin sayısını artırın da doktor açığı kapansın

• Matematik güzeldir ilkokul lise gibi kurumlarda saçma sapan dersler koycaklarına öğrencilere matematik,fizik vb derslerin hangi alanlarda nasıl kullanıldığı hakkında bilgi verilse öğrencilerin dersi sevmesi sağlansa sadece öğren geç yapılmasa eğitim açısından çok daha hızlı ilerleyeceğimizi düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Video için teşekkürler, matematiğin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor ancak herkesden herşeyi bitmesini isteyemeyiz. Insanlar matematiği bilmeli ancak bir insandan herşeyi bilmesini beklemek sizce de biraz fazla değil midir?

• Videoda aslında matematikten bahsedilmiyor.Fizik , kimya , biyoloji daha ağırlıklı.Şu bir gerçek ki okullarda öğrenilen derslerin %99,9 ' u hayatınız da bir işe yaramayacak.Ama bu dersleri bir basamak olarak görmek gerek.Her ne kadar işe yaramayacak olsa da o basamaklardan çıkmak zorundayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Kural Ahmet Kural -- 29 Ekim 2013; 12:59:03 >
  • Eğitim sistemimizdeki kalıplaşmış teoriye dayalı ve sadece öğrencileri bunaltmak adına "düz" anlatımdan dolayı daima korkulu rüya olmuştur kendisi. Bu kadar özgün ve sanatsal bakış açısı ile her seviyeye indirgenen "Matematik" sadece kişisel olarak değil toplum olarak bile bizi ileriye taşıyacak kadar özgüven sağlayacağını düşünüyorum.
  • Videoya bayıldım yakında bilim ile ilgili bir sunum yapıcaktım kullanıcam kesinlikle
  • Bayıldım, umarım artık öğrencilerimiz "bu matematik büyüyünce ne işimize yaracak ya" kafasından kurtulabilir.
  • Mükemmel bir video, mükemmel bir anlatım. Paylaşım için Teşekkürler
  • Sadece matematik yok .Arkadaş haklı. Ama güzel bir video
  • Çok güzel paylaşım teşekkürler
  • O benim aşkım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne olursa olsun milletçe matemtiğe karşı bir antipatimiz hep var

bu arada vidyo güzelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: waitisova'Blazac

ne olursa olsun milletçe matemtiğe karşı bir antipatimiz hep var

bu arada vidyo güzelmiş

bunun sebebi ilkokul ve lise matematik öğretmenleridir.
    Saçma sapan ezber formüllerle metametikten soğuttular bizi.
  • Daha da "Hocam matematik ileride ne işimize yarayacak?" demezsiniz umarım.
  • Matematik evrenin en güzel oyuncağıdır. sizi daima heycanlandırır ve şaşırtır

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.