Çalıştığım şirketteki bir bilgisayarı xp cdsi ile açıp format attım, formatı atıp kurulum dosyalarını yükledikten sonra yeniden başlatıp kurulum ekranı gelmesi gerekiyor. Tam burada mavi ekran a geçip video sürücüsü başlatılamadı diye bir hata mesajı veriyor(0x000000B4) diye bir mesaj. Sonra bu mesaj ekran da 1 dk kadar kalıp bilgisayar kapanıyor.
Bu sorun ne ile ilgili olabilir? Bana göre donanımsal bir sorun ama sizin fikirlerinizi almak istiyorum.
Saygılarımla
Daha onceki işletim sistemi ne idi?
Daha önceden de xp yüklüydü.
farklı bir xp cd si ile deneyiniz,daha sonra aynı hatayı verir ise çalıstıgınız şirketteki bir pc nin ekran kartını gecici olarak kasasından cıkartın harici ise tabi,sorunlu pc dekinide cıkarın ve bu diger pc den cıkardıgınızı sorunlu pc ye takın,format atmayı yeniden deneyin...
yarın farklı bir cd ile deneyeceğim, ancak ekran kartı malesef harici değil, elimde pci ekran kartı var(pci express değil ama), onunla mı denesem acaba? Ama böyle yaparsam bios ayarlarından dahili ekran kartını kapatmalıyım öyle değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Darklordum
yarın farklı bir cd ile deneyeceğim, ancak ekran kartı malesef harici değil, elimde pci ekran kartı var(pci express değil ama), onunla mı denesem acaba? Ama böyle yaparsam bios ayarlarından dahili ekran kartını kapatmalıyım öyle değil mi?
Evet ,BİOS ayarlından onboard ekran kartınızı kapatın harici ekran kartınızı takarsanız olur,ilk başta farklı bir cd yi denersiniz en son olmaz ise bu yola dönersiniz...