Şimdi Ara

**VİESSMANN VİTODENS 50-W** Kullanıcıları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
539
Cevap
11
Favori
66.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ön off termostatta sıkıntı yaşanıyor

Modulasyonlu ürün taksan bu sefer kazan suyunu çok yükseltiyor

Başka markalarda modulasyonlu termostat taksan da kazan suyunu sinirlayabiliyorsun

Limit termosat takmamiz gerekiyormuş onun nasıl çalışacağı hakkında bir bilgim yok

Yani modulasyonlu termostat ile brülör gücünü yine full de mı calistiracak
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Bende viessmann Vitotrol 100 var hassasiyet yerlerde sürünüyor, ısı dalgalanması en basit anlatımla şu şekilde 22,5 set ediyorsun 23 de duruyor tabi kazan suyuna müdahale edemediğin için petekler 75 derece ısıda kalıyor 23 de duran thermostat oluyor 24 derece OHHH İÇERİSİ SICACIK Petekler buz gibi oluyor içerisi oluyor 22 hala daha thermostat algılamıyor. Tekrar ateşlediğinde kazan suyu sıcaklığı gene 75 80 dereceleri buluyor. Siz viessmann termostatda Kazan suyu sınırlama var demişsiniz ama Maalesef vitotrol 100 de bile sınırlama yapılamıyor . Kombi alıp başını gidiyor 75 80 dereceleri buluyor.

• invisible_blue İ kullanıcısına yanıt
    vitotrol 100 on off çalıştığı için sınırlkamaya gerek yok :)
  • Kart degiseli tam 8 gün oldu hala bir hata vermedi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

çevremde 2 kişi yaklaşık 1.5yıldır vitodens 50w kullanıyor herhangi bir sorun yok
    bir de forumdan ALTILIM nickli arkadaş ta kullanıyor ama bu yıl foruma uğramadı

Merhaba
    Hocam ben kombiden son derece memnunum ayrıca sizin vermiş olduğunuz ingiltere ürün sayfasında yanlış anlamadıysa 7-10 yıl garanti verdiklerini gördüm herne kadar bizde garanti süresi bu kadar olmasa da kombinin en önemli brolür, ejenjör vb gibi parçalarının kalitesini ortaya koyuyor.

Gerek diğer markalarda gerekse bu markada termostat kullananların sıkıntılarını okudukça o işe hiç yanaşmadım.Ben kombiyi gece 35 gündüzleride 40-45 de bırakıyorum Her seferinde kombiden ayar bira zahmetli gibi görünsede balkonda olmadığı için idare ediyorum.ev yalıtımlı olduğu ve 100 m2 üzerinde olmadığı için gayet iyi ısınıyoruz şu aralar günlük 5 m2 yakıyor Aralık ayı faturası 190 tı geldi.

Aslında ben oda ısısına göre değilde kombi derecesine göre bir termostat olmasını isterdim. örneğin şu saatler arasında ısı ayarı 45 derece olsun şu saatlerde 50 derece olsun şeklinde çalışacak. biliyorsanız benide bilgilendirin.40-45 derecede kullandığımda kombi hiç iki çizgiye çıkmıyor yani en küçük alev boyutunda çalışıyor.nerdeyse 50 yi hiç kullanmadım geçen bi 50 yaptım hemen iki çizgide çalışıp 47 de bir çizgiye düşürdü.
    İçini bi açıp baktım gayet kaliteli duruyor. Ancak termostat kullanan arkadaşlar sıkıntı yaşadıkları için onlarada bir şey diyemiyorum.

• ALTILIM A kullanıcısına yanıt
    50 derecede sabit bıraktığında kaç M3 yaktığını hesapların mı

Ya da bir kere hesaplar misin

Çünkü benim oturduğum sitede 36 tane Viessman var

Kombiyi 40 derecede calistieinca her yerde aynı tüketimi yaptı da hatta İzmir'den arkadaş denedi onda da aynı idi tüketim

Sen bu kombiyi bu derceelede yaptığında oda sıcaklığı kaç oluyor peki
    Merhaba
    Bu başlıkta sizden bahsetmiştim bir de @okan çelik nickli arkadaş var ama bu başlığa uğramadı
    Çevremde 2 kişi kullanıyor vitotrol oda termostatıyla sıkıntı yok
    bence vitodens 50w bazı serilerinde ekran kartı kronik sorunu var ama bütün serilerde değil zaten kart değişince düzeliyor

Kombinin parçaları komponentleri kaliteli güzel cihaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 21 Ocak 2017; 11:12:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk

50 derecede sabit bıraktığında kaç M3 yaktığını hesapların mı

Ya da bir kere hesaplar misin

Çünkü benim oturduğum sitede 36 tane Viessman var

Kombiyi 40 derecede calistieinca her yerde aynı tüketimi yaptı da hatta İzmir'den arkadaş denedi onda da aynı idi tüketim

Sen bu kombiyi bu derceelede yaptığında oda sıcaklığı kaç oluyor peki

Ben 50 de kullanmadım oda ısısını 1 derece yükseltmek %6 fazla yakmaya sebep olur bu havalarda 50 benim evi hamam yapar.Mantolamada ısı kaybı az oluyor gece 35 de bıraktığımda gece 21.5 iken sabah 20 nin altına düşmüyor.
    Kullandığım ısılarda bu havada oda 22-23 gecede 20-20.5 oluyor tabi termostatlı kullanım daha rahat ve konforlu. Doğrusu iktisatlı kullanmayada gayret ediyoruz.
    merkezi sistemli evlere göre sıcaklığı yakalamak için bütçeyi artırmak lazım.
    yoğuşmalı kombilerin veriminin 40-50 gidiş suyu 30-35 dönüş suyunda daha verimli olduğunu okudum.şu havalarda öğleden sonra 45 de yaksan gayet iyi bir sıcaklık yakalarsın.
    Benim merek ettiğim termostat kullanıp odayı 23 e ayarlarsan kombi kaçderecede yanıyor yoğuşmanın 57 dereceden sonra olmadığını okumuştum bu derecelerin üzerine çıkıyorsa randıman alamazsınız.

Şu anada bizim kombilerden üstün olarak bir tek alarko PLUS ı görüyorum.Kullanıcıya bir çok konuda yar imkanı tanıyor.

• SERADENS SUPER PLUS
    SSP 20/28/36
    PREMİKS ÇİFT YOĞUŞMALI KOMBİ
    OT takılı iken kombiyi kaç derecede ayarladin

O derecede yanar

Ön off çalışan termostat ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

Grundfos 100pW sirkülasyon pompası

**VİESSMANN VİTODENS 50-W** Kullanıcıları

Ben kombiye baktım pömpada P(W)nin altında 85 yazılı
    Wiesmann 50w demekki 100lük değil .Diğer wiesmann kullanıcılarıda mı 85 lik acaba.

100 lük olmadığı için mi kademesiz pompa koydular acaba

Keşke kapağı açtığında fotoğrafını cekseydin
    bazı serilerde 100pW kullanmış olabilirler avrupadaki vitodens 50w 100pw var
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    o zaman yerden ısıtma için bu yeterli gelmiyor olabilir.

atılım arkadaşım bir daha açarsan fotografını çeker misin ?
  • servise mail attım bakalım ne cevabı gelecek.
    85pW yerden ısıtmaya yeterli gelir, kollektörlü sistemde su rahat döner 85pW güçsüz bir pompa değil
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    debimetrel,i bir kollektör alşabilsem ve taktırsam net olarak yetip yetmediğini gözlemleme şansımız olacak hatlardan geçen su miktarlarını da öğrenmiş olacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk

Keşke kapağı açtığında fotoğrafını cekseydin

Şimdi tekrar baktım
    wies

grundfos
    wiessman low enerj yazılı
    p1W nin altında 85 yazılı

aslında benim için iyi gibi çünkü ev çok büyük değil. 100 lük kademesiz benim eve çok gelir.ben bunu bile kademesi vaersa azaltayım diye açıp bakmıştım. siz kendinizde bakabilirsiniz çok kolay açılıyor altta iki tane uzun vida var onu gevşetince kapak ykarı yittiğinizde kolayca açılıyor.hatta ben vidaları sıkıştırmadım arada bir kapağı açıp bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTILIM -- 9 Şubat 2017; 23:14:36 >
    Yerden ısıtma da ne kadar etkili acaba

Bunu bile ilmek için kaç metre boru dosendi bilmem gerek
    adam gibi tesisat yaptılarsa 85pW her türlü yeter, işçilikte sorun varsa o zaman sıkıntın var demektir
    ev seninse ve bütçen varsa bunlarla uğraşma sıva üstü/sıva altı pprc sistem en iyisi
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.