Şimdi Ara

vize red 9.madde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
14.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2 hafta önce almanyaya vize başvurusunda bulundum.
    Bugün pasaport geldi red vermişler.

Almanyada yaşayan ailemi ( ANNE BABA ) ziyaret edecektim AMA RED VERDİLER.

İşin ilginç tarafı pasaportumda red yediğime dair damga yok.Pasaport tertemiz bu normal mi ?

Arkadaşlar 9.maddeden red yemişim, 4 aydır çalışıyorum ama bankada 8.000euro para ve tapulu evim var.

Ama beni türkiyeye bağlayan bişeyler ibraz etmemişim,geri gelecegime inanmamışlar.

Sizce şimdi neyapayim. İtiraz dilekçesi yazacam bana tavsiyeleriniz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hooper113 -- 4 Ocak 2017; 0:8:22 >

• Vize vermemek için bahane bunlar. O an oradaki görevlinin psikolojisine bağlı tamamen.
  • Sanırım ılk basvuru da red verselerdee pasaportuna damga falan vurmuyorlar. ama sen o red cevabına ıtıraz edersen vede ıtırazın tekrar red ile sonuçlanırsaa o zaman damga vuruyorlar.
    eger hersey gercekse ıtıraz et sonucu degısır emınım
  • veyselozgr V kullanıcısına yanıt
    Yukarda bilgileri düzelttim hocam, 9.maddeden red yemişim bu durumda nasıl itiraz etsem acaba kafam karıştı. Varmı bi öneriniz.
  • hooper113 kullanıcısına yanıt
    bu aralar ipn lik yapıyolar tapu para pek onemlı dııl yani banada vermedıler dılekce yazıp tekrar incelenmesını ısteyeceksın dılekcende döktüreceksın işte su sebepten dalayı gıdıyorum su sebepten dolayı gelmek zorundayım
    vs vs

cevaplanması 20 gün 1 ayı felan buluyor daha fazlada sürebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vrl6161

bu aralar ipn lik yapıyolar tapu para pek onemlı dııl yani banada vermedıler dılekce yazıp tekrar incelenmesını ısteyeceksın dılekcende döktüreceksın işte su sebepten dalayı gıdıyorum su sebepten dolayı gelmek zorundayım
    vs vs

cevaplanması 20 gün 1 ayı felan buluyor daha fazlada sürebilir

mesela neler yazsam kardeş varmı bi önerin .Vallahı 2 gündür kafa patlatıyorum düşünmekten.
    Misal benim 5 ay sonra amilat olmam lazım doktordan bugün randevu aldım ameliyat için istanbulda olmam lazım.Bunu itiraz dilekçesinde gösteriyimi?

Ayrıca başka neler yapsam benden burada yaşamını nasıl sağlıyorsun gibi cevaplar bekliyorlar sanırım.
    internet üzerinden satış yapıyorum ekektronik eşya ama tabiki bunu belgelemem mümkün değil.

• Merhaba, Vize başvurusunda evraklarınızı tam düzenli ve prosedüre uygun vermediyseniz red yemeniz çok normal almanya bu konuda çok hassas

İlk olarak Aldığınız red nedeni &amp;quot; Vize geçerlilik süresi bitiminden önce üye devlet topraklarından

ayrılma niyetinde olduğunuz tespit edilememiştir &amp;quot;

Pasaportunuzun süresi 1 yıllıkmı ?

Bankadaki hesap hareketiniz kaç aylığa kadar uzanıyor

Akrabalık bağınızı kanıtladınızmı ? Davetiyeniz varmı ? Yoksa hotelde kalma amacı ile mi gidiyorsunuz ?

Uçak bileti gidiş-dönüş Olarak aldınızmı ? Genel olarak Belgelerinizde imza veya mühür basılımı ?

Daha önceden başka devletler tarafından sınırdışı edildinizmi ?

Sizi Türkiyede bağlıyacak iş , Okul v.s gibi etmeler varmı ? Varsa buradan aldığınız kağıtlar imzalı kaşelimi ?

Son olarakta uzun zamandır foruma girmiyorum ama vizede prosedürler değişmiş sanırsam artık red nedeninizin de nedenini gidericek bir pdf dökümanı var buyrun ;

(Bu döküman almanyanın Türkiyedeki büyükelçilikleri tarafından onaylıdır )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TommyVialpando -- 6 Ocak 2017; 23:29:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Amip111

Merhaba, Vize başvurusunda evraklarınızı tam düzenli ve prosedüre uygun vermediyseniz red yemeniz çok normal almanya bu konuda çok hassas

İlk olarak Aldığınız red nedeni " Vize geçerlilik süresi bitiminden önce üye devlet topraklarından

ayrılma niyetinde olduğunuz tespit edilememiştir "

Pasaportunuzun süresi 1 yıllıkmı ?

Bankadaki hesap hareketiniz kaç aylığa kadar uzanıyor

Akrabalık bağınızı kanıtladınızmı ? Davetiyeniz varmı ? Yoksa hotelde kalma amacı ile mi gidiyorsunuz ?

Uçak bileti gidiş-dönüş Olarak aldınızmı ? Genel olarak Belgelerinizde imza veya mühür basılımı ?

Daha önceden başka devletler tarafından sınırdışı edildinizmi ?

Sizi Türkiyede bağlıyacak iş , Okul v.s gibi etmeler varmı ? Varsa buradan aldığınız kağıtlar imzalı kaşelimi ?

Son olarakta uzun zamandır foruma girmiyorum ama vizede prosedürler değişmiş sanırsam artık red nedeninizin de nedenini gidericek bir pdf dökümanı var buyrun ;

(Bu döküman almanyanın Türkiyedeki büyükelçilikleri tarafından onaylıdır )

Merhaba evet Herşeyi verdim .

Pasaportumun süresinin bitmesine 2 yıl kaldı.
    Banka hesap hareketi istendiği gibi imzalı mühürli 3 aylık hesap özeti verdim.
    Davetiyem var evet davetiye yollayan kişi aile dostu.Anneme yada babama yaptıracaktım ama onlar devletten şuan yardım aldıkları için onlara yaptırmadım,aile dostu olan alman olan birine yaptırdım.
    Ayrıca bizzat annem babam tarafından extra dilekçe yazdırdım onları ziyaret edeceğim konusunda ve bunuda teslim ettim.
    uçak bileti gidiş dönüş rezarvasyon yaptırdım.
    Daha önceden evet 13 yıl önce bi olaya karıştığım için almanyadan sınırdışı edildim ama cezam kalktı bizzat avukatım bunu öğrendi ve aradan 13 yıl geçti.

Beni türkiyeye bağlayacak işim yok şuan boştayım.

2 tane dairem var biri benim adıma tapulu,diğeri benim adıma tapulu değil ama oda benim ve ben benim adıma tapulu olmayan evimde kalıyorum.

kendi üstüme tapulu olan evimi ise kiraya verdim oradan kira alıyorum ama kiracı akraba olduğu için kontrat yapmamıştım o yüzden bunu belgeleyemedim.

Sadece evin tapusunu verdim başvururken.

Kısacası herşeyi gerektiği gibi verdim.

Pazartesi günü kiracı ile kira sözleşmesi yapıcam ve bunu itirazımda gösterecem oradan kira alıyorum diye.
    Bilmiyorum gerçekten ne yapacağımı şaşırdım,çok iyi bir itiraz yazmam lazım ama bu konuda hiç iyi değilim.

Şuan çalışmıyor olmam galiba büyük bir sorun konsolosluk için.

Ekleme: o pdf dökümünü red verirken pasaportun yanında 2 sayfa kağıda yazılmış olarak zaten verdiler bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hooper113 -- 6 Ocak 2017; 23:45:56 >

• Başvuru formunuzda Hangi katagoride gidiyorum diye yazdınız ? Yani turistik gezimi,Yoksa akraba ziyaretimi ,2 Sene öncesine Kadar akraba ziyaretini işaretleyip .Davetiyeyi akrabası tarafından gönderilmeyen herkes red yiyordu sizinde akrabanız göndermemiş sonuçta arkadaş olarak işaretlemeniz gerekiyordu.Umarım doğru yapmışınızdır
  • Turistik/ziyaretci vizesi olarak seçtim.

Dediğim gibi başvuru yaparken idata'daki bayanın önermesi üzer,ne şöyle bir şey yaptım.
    Başvuru esnasında bizzat boş bir kağıda şunları yazdım: Ailemin evi müsait olmadığı için yani küçük olduğu için davetiyeyi aile dostumuz olan x şahısa yaptırdık ve bu x şahısın evinde konaklacam gibi yazı yazdım.Ziyaret bitiminde çıkış tarihine uyarak zamanında türkiyeye griş yapacağım.Tarafıma vize verilmesini arz ediyorum gibi birşeyler yazdırdı.

Ve ayrıca aynı bunun gibi bir dilekcede ailen yazsın ve yanına almanyadaki oturum kartının fotokopisinle birlikte sana yollasın dediler.

Bende hemen 30 dakka içinde almanyayı arayı babam tarafından bizzat el yazısı ile şunları yazdırıp bana fazlattırdım.

Yazılan yazıdan sadece bir kesit veriyorum : Evimiz müsait olmadığı için aile dostumuz olan x şahısa istek yaptırdık ama oğlumuz bizi ziyaret edecek gibi saçma saçma yazılar yazmamı istedi idatadaki bayan.

Bende belki benim yararıma olur düşüncesi ile o bayanı dinledim.

Ve sonuçda RED yedim.

Biraz karışık anlattım galiba kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hooper113 -- 6 Ocak 2017; 23:59:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hooper113

Turistik/ziyaretci vizesi olarak seçtim.

Dediğim gibi başvuru yaparken idata'daki bayanın önermesi üzer,ne şöyle bir şey yaptım.
    Başvuru esnasında bizzat boş bir kağıda şunları yazdım: Ailemin evi müsait olmadığı için yani küçük olduğu için davetiyeyi aile dostumuz olan x şahısa yaptırdık ve bu x şahısın evinde konaklacam gibi yazı yazdım.Ziyaret bitiminde çıkış tarihine uyarak zamanında türkiyeye griş yapacağım.Tarafıma vize verilmesini arz ediyorum gibi birşeyler yazdırdı.

Ve ayrıca aynı bunun gibi bir dilekcede ailen yazsın ve yanına almanyadaki oturum kartının fotokopisinle birlikte sana yollasın dediler.

Bende hemen 30 dakka içinde almanyayı arayı babam tarafından bizzat el yazısı ile şunları yazdırıp bana fazlattırdım.

Yazılan yazıdan sadece bir kesit veriyorum : Evimiz müsait olmadığı için aile dostumuz olan x şahısa istek yaptırdık ama oğlumuz bizi ziyaret edecek gibi saçma saçma yazılar yazmamı istedi idatadaki bayan.

Bende belki benim yararıma olur düşüncesi ile o bayanı dinledim.

Ve sonuçda RED yedim.

Biraz karışık anlattım galiba kusura bakmayın.

İdatayı iyi bilirim en azından ankarada konsolosluğun karşısındaki idatayı, Sabahın köründe 2-3 saat sıra beklediğim günler çok oldu heey gidi günler heey..
    Ne dediğnizi gayet iyi anladım

Şaka Maka derken idatadaki görevlileri dışlamıyorum ama bu konu hakkında çok da fazla güvenmemek gerekiyor.Hülasa Almanya büyükelçiliği sadece Almanca yazılan dilekçeleri önemsiyor Çünki ben ne zaman Almanca dilekce yazdıysam hep olumlu olmuştur.Kendi sitelerinde bile yazıyordu bu hatta.Bazen salt ve gereksiz şekilde dilekce yollamak bu tür sonuçlara yol açabiliyor.Çok can sıkıcı bir durum onca maddi manevi masrafdan sonra böyle olması gayet iyi anlarım.

Lakin Konumuza gelicek olursak red kağıdınızı eline almışsınız,Şu saaten Almanca Dilinde güzel bir itiraz kağıdı ve bu itiraz kağıdında,Kararın reddine ilişkin hazırladığınız Belgeler,Tabiki işsiz olmanız çok büyük dezavantaj,Ne kadar eviniz arsanızda olsa almanlar işsiz olan çoğu kişiye vize vermiyor.Kesinlikle üzerinize alınmayın Genel olarak yaptıkları bir terbiyesizlik bu Yıllardır bunun hakkında savaşıyoruz lakin bir adım bile ileri gidemedik. Biraz abes kaçabilir lakin Gelirlerinizi ilişkin belgeler ve kiracınızla ilgili belgeler.Ardından bankanızdaki hesap dökümü,Tapu Kendinize ayit aracınız varsa bunun tescil ruhsat dökümü olabilir, (Aynı belgeler yine olabilir ) Tabiki bunların hepsi olduktan sonra yine red geliyorsa Sabit bir işinizin olmayışındandır,Bayan arkadaşlarda pek sıkıntı çıkmıyor Yada Türkiyede Belgeliyebileceğiniz bir meşguliyetiniz varsa Herşey olabilir ,Bunuda dosyanın içine koyarsanız çok iyi olur.

• Sorduklarıma detaylı şekilde cevaplar verdiğiniz için çok teşekkür ederim sağolun.
    Gelirlerle ilgili herşeyi hazırlıcam ama iş olarak şuan meşguliyetimi belgeliyecek bir imkanım yok.
    Almanlar bizim ülkemize elini kolunu sallıyarak giriyor ama biz oraya girmek istediğimizde kırk takla atıyoruz.
    Kimisi rahat alıyor vizeyi ama benim gibi çalışmayan için zor evet,dediğiniz gibi her nekadar param olsada çalışmak çok önemli vize için.

Galiba bir işe girip çalışıp 3 ay sonra bütün evraklarla eksizsiz sil baştan yeniden başvuru yapsam daha iyi olur gibi.
    Ama bu seferde 3 ay çalışmışlığın var çok az bir zaman derlerse harbiden yuhh derim yani.

Size son sorum dediğiniz gibi herşeyi hazırlayıp itiraz ediyimi yoksa bir işe girip 3-5 ay sonra tekrar sıfırdan başvurumu yapsam ?

Birde özel hayatımla ilgili şunu eklemek istiyorum :Aslında ben almanyaya temelli gitmek istiyorum ama legal yollardan.Eğer vize alsaydım kesinlikle geri dönecektim.
    Annem babam kardeşlerim hepsi orada yaşıyor,gerçekten yıllardır ayrı yaşamak çok üzücü bir durum.
    Almanyada evlenebileceğim biri var onla evlensem her türlü giderim ama sevmediğim bir insanla hiçbir şekilde sırf almanyaya gidebilmek için evlenmem..Ne ona nede kendime yazık edemem.Bir kızın duyguları ile oynamak benim karakterime ters.

• quote:

Sorduklarıma detaylı şekilde cevaplar verdiğiniz için çok teşekkür ederim sağolun.
    Gelirlerle ilgili herşeyi hazırlıcam ama iş olarak şuan meşguliyetimi belgeliyecek bir imkanım yok.
    Almanlar bizim ülkemize elini kolunu sallıyarak giriyor ama biz oraya girmek istediğimizde kırk takla atıyoruz.
    Kimisi rahat alıyor vizeyi ama benim gibi çalışmayan için zor evet,dediğiniz gibi her nekadar param olsada çalışmak çok önemli vize için.

Galiba bir işe girip çalışıp 3 ay sonra bütün evraklarla eksizsiz sil baştan yeniden başvuru yapsam daha iyi olur gibi.
    Ama bu seferde 3 ay çalışmışlığın var çok az bir zaman derlerse harbiden yuhh derim yani.

Size son sorum dediğiniz gibi herşeyi hazırlayıp itiraz ediyimi yoksa bir işe girip 3-5 ay sonra tekrar sıfırdan başvurumu yapsam ?

Birde özel hayatımla ilgili şunu eklemek istiyorum :Aslında ben almanyaya temelli gitmek istiyorum ama legal yollardan.Eğer vize alsaydım kesinlikle geri dönecektim.
    Annem babam kardeşlerim hepsi orada yaşıyor,gerçekten yıllardır ayrı yaşamak çok üzücü bir durum.
    Almanyada evlenebileceğim biri var onla evlensem her türlü giderim ama sevmediğim bir insanla hiçbir şekilde sırf almanyaya gidebilmek için evlenmem..Ne ona nede kendime yazık edemem.Bir kızın duyguları ile oynamak benim karakterime ters.

Senin yaşadığın durumun neredeyse aynı versiyonunu ben yaşadım ve hala yaşıyorum, Almanyada doğup 12 sene yaşadıktan sonra kesin dönüş yaptık.Süresi geçmiş pasaportumuzla bile Türkiyeye Elimizi kolumuzu sallayarak giriş yapıyorduk.Bazı almanlar Kimlikle bile giriş yapıyordu galiba yıl 2004 Falan Tabi sonra Türkiyeye geri döndük, Şimdide ben Almanyaya temelli dönüş için hazırlık yapıyorum.Bu süreç çok zor bir süreç zaten ha diyince olacak şeyler değil.Biliyorsunuzdur zaten

3 Aylık Sigortalı bir işte çalıştığınız takdirde SSK ' 4a hizmet dökümünde bu 2 ay olarak gözükecektir (çünki hep 1 ay geriden geliyor ) Fiili olarak 5 aydan az çalışmamanızı öneririm,Tabi işyerinen alacağınız evraklar çok çok önemli Tabir-i Caiz ise bu işin tam kemik kısmı ,Size izinli olduğunuza dair belge V.s Gibi belgeleri işyeriniz vericek.Ama nacizane tavsiyem İtirazınızı yapın Ben ulusal vizeden Red almama rağmen Schengen vizesini 4 günde aldım 2 sene önce forumda bir post altında yazmıştım hatta bana verirlerse herkese verirler diye.Çünki potansiyel göçmen olarak görünüyordum.Lakin Schengen Vizesinde Evrakalarınız Tas Tamam ,Durumunuz iyi Belgeleriniz imzalı mühürlü ise Vermemeleri çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TommyVialpando -- 7 Ocak 2017; 13:14:27 >

• Tamamen vize boljmundeki calisanin ruh haliyle alakali.

Forumu bi aarastirsaniz neler var neler 😅

Tekrar basvuru yapin. Pesini birakmayin. Itirazla filan ugrasmayin bence.

Itiraz yazarkende ayni evraklari toplayip dilekce yazacaksiniz.

Yeni basviru bence daha hizli olur.

Red kagidinida ekleyin ve dilekce ile durumunuzu aciklayin.
  • İtirazınızı mutlaka yapın gelen sonuç üzerine zaten yeni başvuru yaparsınız
  • TommyVialpando kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim itiraz yaparken sadece itiraza karşı dilekçe ve red vermelerine sebeb olan şeyin belgesi yeterli oluyor,Yanılıyormuyum?
    @fizisyen

Verdiğin bilgiler ilgi alaka için teşekkür ederim
    umarım herşey gönlünce olur.

@TommyVialpando
  • kardeşim ailen sana ordan davetiye yollasın . o zaman verirler büyük ihtimal
  • quote:

Sorduklarıma detaylı şekilde cevaplar verdiğiniz için çok teşekkür ederim sağolun.

bide eger diyelim evlenme olmadı git iltica et ailem burada kimsem yok ülkemde zor durumlardayım falan filan ama baya inandırman gerek

• user0 U kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim yaş 18 i geçtikten sonra ailem orda desende bir faydası olmaz.Çünkü artık kendime bakabilecek yaşa gelmişsin ailem orada diyip burada durumum kötü diyip vize alacağımı hiç sanmıyorum. Keşke dediğin gibi o şekilde olucak olsa hemen yarın gider başvururdum.
  • hooper113 kullanıcısına yanıt
    eniştem bana davetiye yolladı 7 şubatta gittim 18 şubatta geri döndüm ailen sana davetiye yolladı mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.