Şimdi Ara

VUSB!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Usb destegi olan piclerde (orn. 18F4550) Vusb adi verilen bir pin bulunuyor. Bu pini genellikle kapasitor ile topraga baglayarak kullaniyoruz.
    Bu pinin islevi nedir.

Birde usb baglantisi olan devreler gucu hem usbden cekicek bicimde hemde devrenin kendi 5v beslemesini kullanarak calistirilabilir.
    Guvenlik acisindan devremi kendi 5v Beslemesi ile calistirmak istiyorum. Bu durumda usbnin (bilgisayardan gelen) 5v hattini bos biraksamda bir sorun olmaz diye dusunuyorum. Zaten datasheetdede gosterdigi semada buna cok yakin (18F4550 sayfa 184 ). Dogrumudur?

Ilgilendiginiz icin simdiden tesekkur ederim.
    Kolay Gelsin

• evet usbden gelen gerilimi kullanmak size kalmış; devrenizin akım ihitiyacına göre harici besleme kullanabilirsiniz. usb için kesinlikle vusb ye kondansator takın bunun değeri 470nf olarak geçiyor genelde ben cok uğraştım 220nf ile çalıştırabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aekı -- 22 Nisan 2011; 2:14:33 >
  • Peki bu Vusb pininin islevi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meandorsaber -- 22 Nisan 2011; 16:10:51 >
  • usb ile alakalı bi olay, usb bildiğim kadarıyla bilgi yollarken 3.3 volt ile çalışıyor. bu kapasiteyide regüle işleminde kullanıyor.bu kapasite değeri cok hassas.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.