Ben grafik tasarımcıyım. Zaman zaman photoshop da falan dijital ortamda çizimler yapıyorum. Harici bir tablet kullanıyorum. (Wacom Bamboo serisi)
Şimdi olay şu ki; Bu işte dünyada ilk akla gelen Wacom firması.. Bu markanın ekran üzerine çizim yapılan tabletleri ateş pahası... TR fiyatları 4-5 bin TL.... (Wacom Cintiq den bahsediyorum)
Benim ihtiyacım olan şey, birazcık da olsa basınc hassaiyeti olan bir tablet pc... Android/Windows/İOS falan olabilir...
Üzerinde kalemle çizim yapabileceğim, kalemi az bastırınca hafif, cok bastırınca sert çizgiler atabilecek bir tablet var mıdır ? Bence yok, ama belki bilen vardır. Max bütçe 600-700
Ayrıca belirtmek isterim ki, Wacom'un Bamboo ve Intuos serileri de oldukça kalitelidir.
Ama siz özellikle "ekranlı" modeller olan Cintiq'ten bahsediyorsanız da onların da fiyatları 4-5bin'den başlamıyor: İlk model olan 12WX 1300~1500TL arasında, 13HD ise 2000~2500TL arasında fiyatlanıyor ikinci el ilanlarında.
Ayrıca Cintiq gibi "ekranlı" grafik tablet arayışındaysanız; Yiynova, Huion, Monoprice, Ugee, Bosto (Kingtee) vs birçok alternatif de mevcut. Wacom'un teknolojisi, kalitesi ve hassasiyeti beklenmeyecek de olsa, fiyat anlamında oldukça cazip ürünler sunabiliyorlar. Gerçi onların da Türkiye'de pek satışı yok gibi!
Diğer yandan, "Üzerinde kalemle çizim yapabileceğim, kalemi az bastırınca hafif, cok bastırınca sert çizgiler atabilecek bir tablet" olarak da belki de iOs için iPad (bluetooth kalem ile), Android için Wacom digitizer destekli Samsung Galaxy Note, Windows için ise yine Wacom digitizer destekli Samsung ATIV, Dell Latitude, Fujitsu Lifebook, Microsoft Surface Pro, Panasonic Toughbook, Toshiba Excite, .... gibi tabletleri de incelemek isteyebilirsiniz...