Şimdi Ara

Wifi Modemden Wifi Routere Baglanti nasil olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar ... Dayimin wifi adsl modeminden evime cektigim kabloyu wifi routere baglayip kendi evimde bu routerden wifi yi dagitmak ve routerin 1 portunuda masa ustu bilgisayarimin eternetine baglamak istiyorum acaba bu mumkunmudur. Yanliz bende bir problem var dayim; ''modemin ve wifi ayarlarimla oynama kendi cektigin kablo ustunden ne yaparsan yap dedi'' yani anlayacaginiz anca router ustunden ayar yapabilirim ... neyse ben buralarda yaptigim arastirmada bazi yollar buldum bunlari siralayim sizde dogru yada yanlis degin eklenecek birsey varsa onlarida yazarsaniz sevinirim

-Dayimin modem airties rt210 oldugunu hatirliyorum anakaynak bu ve dayim wifiyi kullaniyor
    -Benim alacagim router Zonet ZSR4154WE IEEE 802.11b/g, IEEE 802.11n Draft 4.0 Wireless Broadband Router

Once routerin dhcp sini kapayip buna bi ip adresi atiycaz, daha sonra benim eve gelen kabloyu routerin wan girisine takicaz, eternet cikislarindan birini masa ustu bilgisayarina kabloyla takicam bu islem dogrumudur ?
    daha sonra routerin wifi sini acinca dayimin ssid ismini mi gorucem, yoksa routerden yeni bir ssid ismi ve sifre mi olusturucam, router uzerinde yapmam gereken baska bir ayar var mi ? yoksa bunlarin tumu yanlismidir dogru yontem nedir ?

• 1 adet 4 yada 8 port switch alın. Dayınızın modemden gelen kabloyu switche girin. switchten router ve pc nize 2 çıkış verin. Router ı istediğiniz gibi ayarlayın SSID ve şifrelemesini. Ip aralıkları aynı olmalı (modem,pc,router Örnek : 192.168.2.XXX) Modemin dhcp si açıksa siz routerdan dhcp server olarak modemin ipsini girin. umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • eee evet anladim galba ama anlamadigim routerde zaten 4 adet port var ve wan girisi var neden switche ihtiyac duyuyoruz ? yani herkes modemden modeme baglanti kurdugunu solemis bu routerde de adsl modemlerdeki butun ayarlar var bunu biraz acabilirmiyiz acaba gereksiz bi masrafa girmek istemiyorum su aralar
  • Routerın 4 port olduğunu bilmiyordum, switche ihtiyacınız yok o zaman. portlardan birine diğer modemden gelen kabloyu takın. Sizin kullanacağınız routerı kullanmadım daha önce ama acces point olarak kullanımına yönelik bi ayarı, çalışma modu olmalı.
  • wifi ayarlari altinda soyle bi ayarlar var heralde acces point ozelligi var bu routerde ... ayni zamanda dayimin modemde de buna benzer ayarlar vardi

WDS Mode:
     Lazy Mode: You need to configure ZSR4154WE’s BSSID into another
    device, but don’t need to input another device’s BSSID in ZSR4154WE,
    and they will connect together automatically.
     Bridge Mode: You can wirelessly connect two or more wired networks
    via this mode. In this mode, you need to add the Wireless MAC address
    of the connecting device into ZSR4154WE's AP MAC address table or
    select one from the scanning table. At the same time, the connecting
    device should be in Lazy, Repeater or Bridge mode.
     Repeater Mode: You can select the mode to extend the distance
    between the two WLAN devices. Functioning as a WDS repeater,
    ZSR4154WE connects to both a client card as an AP and to another AP.
    In typical repeater applications, APs connecting to other APs equipped
    with WDS functionality must also support WDS. In this mode, you need
    to add the MAC address of the connecting device into ZSR4154WE's AP
    MAC address table and the connecting client should be in Lazy, Repeater
    or client mode.

Bunlarda routerin ozellikleri

Integrates router, wireless access point, four-port switch and firewall in one
     Complies with IEEE802.11n, IEEE802.11b and IEEE802.11g standards
     MIMO technology utilizes reflection signal to increase eight times
    transmission distance of original
     802.11g standard and reduces the "dead spots" in the wireless coverage
    area
     Provides 150Mbps receiving rate and 150Mbps sending rate
     Supports WMM for Multimedia Applications with Quality of Service in Wi-Fi®
    Networks
     Supports 64/128-bit WEP, WPA, WPA2 encryption methods and 802.1x
    security authentication standards
     WPS (Wi-Fi Protected Setup) simplify the security setup and management
    of Wi-Fi networks.
     Supports remote/local Web management
     Supports wireless Roaming technology and ensures high-efficient wireless
    connections
     Supports wireless SSID stealth mode and MAC address access control
     Supports Auto MDI/MDIX
     Provides system log to record the status of the router
     Supports MAC address filtering, NAT, NAPT
     Supports UPnP and DDNS
     Supports DHCP server/client
     Supports SNTP
     Supports virtual server and DMZ host
     Supports auto wireless channel selection
     Supports WDS function (wireless distribution system)
     Supports QoS function

• quote:

Orijinalden alıntı: Rainbow6
    Selamlar ... Dayimin wifi adsl modeminden evime cektigim kabloyu wifi routere baglayip kendi evimde bu routerden wifi yi dagitmak ve routerin 1 portunuda masa ustu bilgisayarimin eternetine baglamak istiyorum acaba bu mumkunmudur.

-Dayimin modem airties rt210 oldugunu hatirliyorum anakaynak bu ve dayim wifiyi kullaniyor
    -Benim alacagim router Zonet ZSR4154WE IEEE 802.11b/g, IEEE 802.11n Draft 4.0 Wireless Broadband Router

Merhaba,
    Bahsettiğiniz bağlantı için yapılacak işlemler çok basit ve kolaydır.
    Zonet ZSR4154WE routerı almaya karar verdi iseniz bu cihaz işiniz rahatlıkla görecektir. Çoğu router varsayılan ayarlarla çalışacak şekilde satılmaktadır. Muhtemelen cihazı bağladığınız anda hemen hiç bir ayar yapmadan internet çıkışı verecektir ama cihazı kendi ihtiyaçlarınıza göre yapılandırmanız gerekmekte.

Yapılacak işlemler:
    * RT210 modemde varsayılan IP 192.168.2.1, Zonet ZSR4154WE routerda ise 192.168.0.1'dir. Bu değerler değiştirilmedi ise IP ile ilgli bir ayarlama gereksiniminiz olmayacak. Ama genede RT210 modemin IP numarasını öğrenmeniz olası sıkıntı riskini ortadan kaldıracaktır.
    * RT210 modemden ethernet kablosunu Zonet ZSR4154WE routerın WAN portuna takın. Zonet ZSR4154WE router varsayılan olarak otomatik IP alacak şekilde ayarlı geliyor, bu nedenle RT210 modemden IP alacaktır.
    * Bu işlemlerden sonra Routera bağlanıp internete çıkmayı deneyin.
    * İnternet çıkışı olduktan sonra Zonet ZSR4154WE routerda güvenlik vs. ayarlarını kendi ihtiyacınıza göre yaparsınız.

Routerda kesinlikle DHCP kapatılmayacak, aksi durumda routerdan otomatik IP alımı yapamazsınız.
    Routerı ağa dahil ettikten sonra ortamda rouretın SSID'sini göreceksiniz.
    RT210 modemde hiç bir ayar vs. gerekmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 12 Temmuz 2010; 22:53:08 >

• Saolun Ramazan bey cok aciklayici oldu rt 210 nun ip adresinde aldigimiz gunden beri bir degisiklik olmadi, bu routeride ozelligi fazla fiyatida ucuz oldugu icin almayi dusunuyodum o zaman siparisi vereyim ... son bir soru olarak son adimda guvenlik ayarlarini yaparsiniz demisiniz bu ayarlar rt210 na ve ona bagli olan bilgisayarlari etkilemez degil mi anladigim kadariyla ben routerden baglanmayi basardiktan sonra router sanki eve yeni bir internet almisiz gibi kendi basina calisiyor oylemidir ? Bu son asamada mi ssid ve wifi sifreleme islemlerini yapmaliyiz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Router arasi VPN kurulumu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynen dediğiiniz gibi. Ağa yapacağınız router ilavesi ile sanki eve bir internet hattı çektirmiş gibi oluyorsunuz. Dolayısı ile router sayesinde kendi ev ağınızı RT 210 modemin bulunduğu ağ ortamından ayırmış oluyorsunuz. Dolayısı ile kendi ağınızda istediğiniz gibi bir yapılanma yapabilirsiniz.
    Routerı takıp internet bağlantısı yaptıktan sonra doğal olarak güvenlik ayalarını yapmanız gerekecek. Aksi halde dışarıdan sızmalar kaçınılmaz olur. Routerda şifreleme, MAC filtreleme ve SSID gizleme şeklinde güvenlik ayaları yapabilirsiniz. Routerda yapacağınız güvenlik vs. ayarları RT210 modem tarafını kesinlikle etkilemez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.