Şimdi Ara

Windows !0 PRO lisans güme mi gitti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar... Biz yaklaşık 2009 yıllarına yakın orjinal Windows 7 Ultimate DVD'si aldık ve yıllarca bunu orjinal lisansıyla kurarak bilgisayar kullandık. Sonra 2015 yılında Windows 10 yükseltmesi çıkınca yükselttik ve Windows 10 PRO sahibi olduk.

Olaya giriş yapalım. Babam masaüstü bilgisayarda oyun yüklememe izin vermiyor, bende masa üstüne takılabilecek olan başka laptop HDD'si taktım ve buna bizim aldığımız Windows 7 Ultimate kurdum, lisansını girmedim. Antivirüs yükleyeyim dedim ve Bitdefender kurdum. Fakat antivirüs SP1 istedi. Bende güncelleştirme yaparak SP1 kurdum fakat hiç lisans girmedi. Güncelleştirme sonrası ekrana Windows 7'ye geri dönme ekranı geldi Windows 10 teması şeklinde masaüstüne.Windows 10 yüklü HDD'yi taktım ve girdim windowsa güncelleştirme hatası veriyor. DVD'deki lisansı Windows 10'a girdim, sorun çıkmadı lisanstan ama yine güncelleştirme hatası çıkıyor.

Neden Sp1 yüklemek istedim? Çünkü Bitdefender çalışmadı ve onun için gerekliydi. Uplay hesabımı korumak maksadıyla orjinal el değmemiş DVD' den yüklemek istedim.

Microsoft' u arayarak bu konu hakkında yardımcı olurlar mı yoksa 1000 ₺' lik Windows 10 PRO' yu tekrar almamızı mı isterler?

Şimdi bizim Windows 10 PRO lisansı güme mi gitti, nasıl kurtarabiliriz? Format atmak istemiyorum çünkü babamın bilgisayar. Babamı öfkelendirmek istemiyorum. Yani şöyle bir şey mi oldu; aldık lisansı orjinal, kaldı mı sana marjinal?

Hata kodu:(0x80080005)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tezgahtakimengene -- 25 Kasım 2017; 19:11:49 >

• Windows 10 lisansınız güme gitmez. Çünkü lisansınız Microsoft serverlarında kayıtlıdır.

Format atarsanız lisans girmenize gerek yoktur. Kurulumdan sonra ilk internette bağlandığınızda otomatik olarak etkinleşir.

Sizin sanırım şuan güncelleştirme probleminiz var. Yazıdan öyle anladım.

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

Yukarıdaki yolda bulunan Download klasörünün içinde bulunan tüm dosya ve klasörleri silip bilgisayarınızı yeniden başlatın ve tekrar güncelleştirmeleri Windows Updateden yüklemeyi deneyin.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Biz daha önce Windows 7 kullanıyorduk sonradan 10' a yükselttik ya çakışma olmuş olabilir mi? Bu sefer Windows 7 güncelleme alıyor fakat Windows 10 almıyo, hata veriyor.
  • tezgahtakimengene T kullanıcısına yanıt
    Üst mesajda dediğim gibi yapın. Hata düzelebilir. Çakışma olacağını sanmıyorum.
    Şu anda kota aşıldığı için 1 hafta sonra yapabilirim, yine de sağolun.
    Hata kodu: (0x80080005)
    Kullanılmayan bir HDD' yi çıkartmıştım ve taktım bu kasaya. Ardından da Windows 10 64 bit' i yükledim. Bir baktım o da ne? Lisans sorunu çıkmadı ve bütün güncelleştirmeleri de yükledi!

Hemde 4 GB RAM' in tamamı kullanılıyor!

Babamı ikna edip 64 bit Windows 10 PRO yükleyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    UEFI kurulumu yapın diyorlar fakat bizim anakart eskilerden. P5KPL-AM-EPU olan bu anakartın desteklediği şey nedir?
    O anakartta UEFI desteği yoktur. Şuan sorun yoksa fazla kurcalamayın. 4 GB ram ile 64-bit kullanmanızı tavsiye ederim.
    Windows 10' a yükselttiğiniz Windows 7'yi tekrar kurup ikisini aynı anda kullanamazsınız, bu lisans ihlalidir. Windows 7'yi kullanabilmek için W10 u kaldırmanız gerekir.
    Windows 10'a yükseltince elinizde iki tane lisans olmuyor bunu unutmayın, aldığınız w10 lisansı üzerine yükseltme yaptığınız w7 nin devamıdır, ondan ayrı değildir.

İkincisi w10'dan tekrar geri dönünce oline etkinleştirme yapılamayabilir, telefonla etkinleştirmeyi deneyin. Bilgisayarın internetten ayırıp birkaç kere etkinleştirme denemesi yapın. Windows offline olduğunuzu algılayıp telefonla etkinleştir diyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 30 Kasım 2017; 16:31:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.