Şimdi Ara

Windows 11, 10 yıllık Intel Celeron işlemcili laptopta performanslı çalıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11, 10 yıllık Intel Celeron işlemcili laptopta performanslı çalıştı
    TPM 2.0, 2016 - 2017’den beri üretilen birçok bilgisayarda var. Eski bilgisayarlar genelde güvenilir platform modülü ile donatılmadığından resmî olarak Windows 11’i desteklemiyorlar. Ancak, TPM 2.0 ile donatılmamış cihazlara resmî olmayan bir şekilde Windows 11 yüklemenin yolları var. Üstelik Windows 11, bu bilgisayarlarda harika çalışıyor.

Ayrıca Bkz.Windows 11 pazar payı ilk kez yüzde 30'u aştı

Windows 11, Intel Celeron işlemci, 4GB RAM'li laptopa kuruldu

Reddit’de bir kullanıcı, Rufus programını kullanarak Intel N2940 işlemcili -2014 tarihli- dizüstü bilgisayarına Windows 11 yüklediğini ve bilgisayarın 7 saniyede açıldığını ve hatta oyun da oynatabildiğini paylaştı. Ayrıca Bildirim Merkezi, WiFi ve Ayarlar paneli dahil her şeyin Windows 10’dan yaklaşık %50 daha hızlı yüklendiğini söyledi. Kullanıcının yaptığı tek değişiklik ise 2GB RAM’i 4GB’a yükseltmek ve SSD eklemek. Kullanıcı, Windows 11’i yükledikten sonra hiç optimize etmediğini, yalnızca RAM’den kaynaklı sorun çıkmaması için svchost üzerinde düzenleme yaptığını belirtti.

Kullanıcıların bir kısmı, Microsoft’un Windows 11'i eski cihazlarda resmi olarak desteklenecek şekilde geliştirmesi gerektiğini söylüyor.

Kaynak:https://windowsreport.com/someone-managed-to-install-windows-11-on-a-10-years-old-laptop-and-it-could-mean-a-lot-for-sustainability/

• Windows 10 dan daha başarılı demek. Windows 10 da kalanlar düşünsün ...

• Bunun tersini iddia edenleri bu ''tipitip" tek başına yok etti yani öyle mi? Bu kadar bilgi kirliliği olan zaman kimse görmemiştir,

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlk çıktığından beri 11 kullanıyorum, hatta beta tester'ım.1 tane sorun yaşamadım bu zamana kadar

İlk kurduğumda 8+4 ram ve 128 ssd'm vardı.Gram sıkıntı yaşamadım

• 10 varken ne gerek var ki hala destekleniyor.

• Pentium işlemcide win 11 kullanıyorum. Artı ufak çaplı yazılım işlerimide görüyor.

• Tiny11 24h2 var bununla core cihazlarda çalışır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2010 model i5 560 laptopta win 7 vardı, 10 a yükselttim, bir müddet sonra da bozuldu attım, 2 sene oldu atalı

• Windows 11 in RTM sürümünden beri kullanıyorum. Arada 10'a dönemde şu an windows 11 deyim. Release preview 24H2 sürümünü kullanıyorum. Ve bu sürümden memnun kalınca iş bilgisayarım diye söylediğim hp elitebook 840 g4'e yükledim. Sanırım ssd performansı düşük olduğu için çok hızlı değil ama yenilemeyi düşünüyorum. Şu anda genel olarak memnunum

• Evet, ben de emekli bir öğretmen kullanıcı olarak rica ediyor ve istiyorum: Lütfen eski bilgisayarlarda da Windows 11'in kullanılabilmesi için gereğini yapın. Çünkü hem ülkemizde, hem dünya ölçeğinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, hem de elektronik çöplükler sorunu nedeniyle bu yapılmalıdır. Ben bunu yalnızca kendi adıma Microsoft 'tan istiyor ve bekliyor değilim. Düşünebiliyor musunuz Türkiye koşullarında emekli maaşıyla geçinmeye çalışırken bir de 2020 İzmir depreminde yıkılan evimizi kentsel dönüşüm yoluyla yenilemeye çalışıyoruz; nasıl bilgisayar yenileyebilir ve yükseltebiliriz. Duygu sömürüsü yapıyor gibi de olmak istemem bir ben değilim ki bu durumda olan, milyonlarca insan var ülkemde ve bunu istemek dilencilik değil bir haktır. Microsoft 'un bir dünya devi olduğunu düşünürsek bizim sırtımızdan daha da büyümeye ihtiyacı olduğunu da sanmıyorum.

• bedava verseler almam... kullanmam...

• Neyin hızlı neyin yavaş olduğunu ayırt edebildiğini sanmıyorum o hızlı diyenin.

Windows 11, 10 yıllık Intel Celeron işlemcili laptopta performanslı çalıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 6 Ağustos 2024; 13:55:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delinin teki kuyuya bı taş atmış muhabbeti resmen aktif olarak kullanmasam inanicam w11in hızlı olduğuna 😅 win10 kadar seri os yok şuan ha daha hızlısı var mıydı vardı zamanında Xp SP3.

• XP sp3'ü tek geçerim

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Sakın Windows 11 kullanabilmek için modifiye edilmiş iso’ları kullanmayın. Bunlarda geç aktive olan malware ve trojanlar gömülü oluyor. Kaş yapayım derken göz çıkarmayın.

Orjinal/Temiz iso burda;

• svchost üzerinde nasıl değişiklik yapılıyormuş tüh ya :(
    Bu gıcık da Mac'e geçmemde etkili oldu. İyi de oldu, neyse...

• Hemen Pentium IV Celeron 1400 MHz makinamda deniyorum.

Aaa sadece 64 bitmiş 11. Windows 11, 10 yıllık Intel Celeron işlemcili laptopta performanslı çalıştı 

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Hocam neden Windows, neden M$ ?

Linux, BSD... 32 bit x86'larda güncel destek alan dağıtımlar mevcut.

Hele ki 64 bit işlemci ise, yelpaze daha da geniş.

Windows'u, M$'u... ülkecek terketmemiz gerekli. Elbette, 3B tasarım, hastane, fabrika, kimi genel yelpazede otomasyon için imkansız bu.

Windows'ta telemetry, keylogger... her şey var.

• Windows 11 kaynak canavarı bir işletim sistemi. Güncel makine şart.

Ayrıca SSD harddisk ve 16 GB RAM bir nevi olması lazım diyelim. Yoksa sizi kanser eder yavaşlıkta.

Bilgisayarda temel şeyler yapıyorsanız İnternet, ofis porgramları, video izleme vs Windows 10 eski makineler için hala vazgeçilmez. Gittiği yere kadar dayanın. Bırakın Windows 11'i. Söylenenlere inanmayın. Öyle mucizevi birşey yok.

Her yeni işletim sistemi daha az cpu ram tüketirim diye çıkmaz. Daha çoğunu talep eder. Arkada daha çok işlem yapar. Bir parça daha hantal olur yeni özelliklerden görselliklerden.

Daha da sade istiyorsanız. Windows 10 Enterprise LTSC yükleyin. Güncelleme desteği de daha uzun.

Yok ben güncel oyun oynayacağım diyorsanız, yeni güncel makine+windows 11.

• Valla ben i 5 9400 f de hem win 10 hemde 11 kullandım kesinlikle Windows 10 çok daha iyiydi hız bakımından 11 çok hantal kalıyor yanında lisans almasam 10 a geri dönerdim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.