Şimdi Ara

Windows 8 Temiz Kurulum (Format) + Yükseltme Teklifi + DVD Oluşturma - Resimli Anlatım (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.980
Cevap
72
Favori
187.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç sistemi kaldırmadan varolan windows8in üstüne tekrar yükleyin windows 8i.

windows.old eski windows dosyalarını içeriomuş, sanırım 100mb falan, endişelenecek bişi yok.

Yukarıda bir arkadaş vardı 32 bit sorusu olan, 64 bit yüklemek için 64 bit sistem yüklü olması lazım, bende de aynı sorun vardı, gittim windows 7 indirdim 64 bit, onu yükledim sonra satın alacam 64 bit indirecek ve cdye çekecem, umarım yolunda gider herşey :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ap58

quote:

Orijinalden alıntı: donanıMüdavim

quote:

şimdi anladığım kadarıyla bazı arkadaşlar inen iso dosyasıyla sıfırdan temiz bir kurulum yapıldığında verilen serialın geçersiz olduğunu belirtmişler. yani sürekli olarak bu keyi kullanmak için w8i w7 üzerine mi kurmamız gerekiyor. eğer böyleyse bedavaya verseler de almanın pek bir anlamı yok bu serialı. biri bu konuda bizi aydınlatırsa çok iyi olur. ona göre alıcam ben de...

bu sorunun cevabı kimsede yok sanırım...

yapanlar bunu nasıl yaptıysa nasıl yaptıklarını anlatsalar bızde faydalansak temız kurulum sıfırdan

Bende formda anlatıldığı gibi temiz kurlum (C:Format) yaparak tamamladım.
    Güncellemeler yapıldı
    Media Center kuruldu
    Driverler yüklendi.
    Henüz bir sorun yok, olacağınıda düşünmüyorum, inşallah olmaz :)

• Konuyu açan arkadaş şu bilgileride eklese iyi olur mesela adam korsan win 7 kullanıyor yada linux kullanıyor yada elinde hiç windows 7 yok.Yapacağı şey şu microsoftun sitesinden windows 7 64 yada 32 bit sürümlerinden birisinin iso dosyasını indirip(64 bit win 8 istiyorsa 64 bit win 7 32 istiyorsa 32 bit win 7 indirecek) dvdye basacak bilgisayara o windows 7 yi yükleyecek ve yüklerken key girmeden devam edip 30 günlük deneme sürümü olarak çalıştıracak.windows 7 deneme sürümünde çalışırken windows 8 indirme yöneticisini çalıştırıp almış olduğu keyi girecek ve dosyaları indirip iso yapıp dvd yada usbye atıp tekrar windows 8 i temiz bir şekilde format atıp yükleyecek yüklerken aldığı win 8 keyini girecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lahanasalata

merhaba arkadaşlar benim birkaç sorum var.

öncelikle lisanslı bir windows 7 kullanıyorum
    1. sorum satın alma işleminde temiz kurulum yerine tüm dosyalarım korunsun seçeneğini seçtim buna rağmen temiz kurulum yapma imkanım var mı?
    2. sorum yükseltme işleminden sonra win 7 lisansıma herhangi birşey olur mu?

1. Tüm dosyalar Windows.old klasöründe korunur isterseniz daha sonra silebilirsiniz.
    2. Win7 lisansı ve Win8 lisansı birbirinden farklı. O yüzden bir şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: c3b1r

Pro sürüm almaya değermi, ultimate falan çıkar mı bunun için ?

Windows 7 gibi değil bu, çıkmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ap58

quote:

quote:

şimdi anladığım kadarıyla bazı arkadaşlar inen iso dosyasıyla sıfırdan temiz bir kurulum yapıldığında verilen serialın geçersiz olduğunu belirtmişler. yani sürekli olarak bu keyi kullanmak için w8i w7 üzerine mi kurmamız gerekiyor. eğer böyleyse bedavaya verseler de almanın pek bir anlamı yok bu serialı. biri bu konuda bizi aydınlatırsa çok iyi olur. ona göre alıcam ben de...

bu sorunun cevabı kimsede yok sanırım...

yapanlar bunu nasıl yaptıysa nasıl yaptıklarını anlatsalar bızde faydalansak temız kurulum sıfırdan

sanırım temiz kurulum yani c yi komple silerek yapılan kurulum biraz sıkıntılı gibi duruyor. bazı arkadaşlar bunu belirtmiş. yani w8 üzerine w8 kurmada bazı problemler var gibi.

• Ben sürekli Windows 8 Yükseltme Yardımcısı ''İç Hata: Tarama raporu alınırken hata oluştu.'' hatası alıyorum. Çözümü bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses

Konuyu açan arkadaş şu bilgileride eklese iyi olur mesela adam korsan win 7 kullanıyor yada linux kullanıyor yada elinde hiç windows 7 yok.Yapacağı şey şu microsoftun sitesinden windows 7 64 yada 32 bit sürümlerinden birisinin iso dosyasını indirip(64 bit win 8 istiyorsa 64 bit win 7 32 istiyorsa 32 bit win 7 indirecek) dvdye basacak bilgisayara o windows 7 yi yükleyecek ve yüklerken key girmeden devam edip 30 günlük deneme sürümü olarak çalıştıracak.windows 7 deneme sürümünde çalışırken windows 8 indirme yöneticisini çalıştırıp almış olduğu keyi girecek ve dosyaları indirip iso yapıp dvd yada usbye atıp tekrar windows 8 i temiz bir şekilde format atıp yükleyecek yüklerken aldığı win 8 keyini girecek.

Bir şekilde aktifleştirirsen çalışmıyor mu? Ama sp1 istemio mu 7 için update nasıl yapıcan ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: böke

Selamlar.
    Laptop için 29 liralık olanı(orijinal) iso dosyası olarak kaydedip DVD'ye yazdım. Laptopa yükseltme yaptım sorun yok.
    Bugün masaüstü için 70 kusur liralık yükseltme satın aldım. Kullandığım win7 home Premium orjinaldi. Key mailime geldi.
    Tekrar indirmemek için laptop için indirdiğim ve DVD ye yazdığım CD'den masaüstüne yükleme yapıp masaüstünün keyini girdim(75TL aldığım)
    Masaüstüne temiz kurulum yaptım.( komple sürücüyü sildim. Win7 nin kullandığı 100mb alan vs) yani tertemiz HDD ye temiz yükleme yaptım. Bu şekilde birkaç kez silip temiz yükleme yaptım. Zaten etkinleştirmeye gerek kalmadan Windows'u açtığımda etkinleştirilmiş olarak gözüküyordu. En son silip yükledikten sonra etkineştirme bölümü yok oldu. ekranın sağında build 9200 yazısı çıktı. Tarihi 3-4 ay ileri aldığımda etkinleştirme seçeneği çıktı fakat etkinleştiremedim (Temiz yükleme için değil vs yazıyordu)

Şu an indirme merkezinden masaüstü için aldığım iso dosyasını indiriyorum birde onunla deneyeceğim.

Aklıma 2 seçenek geliyor. Birincisi; İlk 3-4 yüklemede sorun olmamıştı bu son yüklemede belki keyi yanlış yazdım diye düşünüyorum. İkincisi; Demek ki bundan sonra bu şekilde yüklenemeyecek.

bu bizim soruyu cevaplıyor sanırım. herhalde keyi yanlış girme ihtimaliniz yok denecek kadar az. sıfır temiz kurulumda daha doğrusu ilerleyen kurulumlarda problem çıkartma ihtimali var gibi duruyor bu keyin. böyleyse almanın bir anlamı yok. siz de emin olduğunuzda buraya yazarsanız çok iyi olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: ExaltedTR

İlerde sıkıntı olur mu hile hurdayla aldik daha sonra fazlasini karttan cekmesinler

Niye hile ile olsun ki...Microsoft böyle bir açığı 1 ay öncesine kadar niye yapmadı sizce?? Açık vardı da biz mi farketmedik :-)
    Olay şu windows 8 çıkma arefesinde windows 7 li bilgisayarlara olan ilgiyi azaltmamak için satış politikası uyguladı.Şimdi ise herkesi windows 8 e teşvik ediyor.2 yıldır ilaçlı win 7 ultimate kullanıp bütün güncellemeleri alıyordum orjinalden hiç bir farkı yoktu.İlaçlı win7 kullandığımız farketti mi ki :-D
  • raidi yanlışlıkla bozup,2 gündür her türlü win7 ve 8 yüklemeleriyle cebelleşmemden sonra yazıyorum.

1) Windwos7 kullanıyorsunuz, hardiskiniz 2-3'e bölünmüş durumda farzedelim. cd'den veya usb'den win8'i başlatın, kurulacak bölümü seçme ekranında eski win7'nin olduğu bölümü biçimlendir dediniz ve kurulma devam ettiniz. burada sorun olmuyor win8 etkinleşiyor. bu zaten yeterli. çünkü win7 kurulum bilgileri 100 mb lık sistemin ayrıldığı bölümde tutuluyor. win8'i yüklerden de burası kontrol ediliyor ve makinenin win7'den yükseltildiğini algılıyor.

2) w7 kullanıyorsunuz. yine hardiskiniz 2-3'e bölünmüş durumda farzedelim. fakat kurulacak bölümü seçme ekranında tüm oluşturulmuş bölümleri sildiniz ve harddiski tek bir parça haline getirdiniz. sonra bölümleri yeniden oluşturup kuruluma devam ettiniz. işte bu temiz kurulum olarak değerlendiriliyor ve 29 TL'ye alınan key ile etkinleşmiyor.

Bu durumda tekrar win7 kurmalı, ilk maddede söylediğim yöntemi uygulamalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 30 Ekim 2012; 10:25:32 >

• Sanırım en mantıktı yol bir şekilde temiz yükleme yapabilen arkadaşlar olarak sistemin bir yedeğini disk klonunu almak olacak en güncel çözüm gibi duruyor. Hangi yedekleme yazılımını kullanalım arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Time

raidi yanlışlıkla bozup,2 gündür her türlü win7 ve 8 yüklemeleriyle cebelleşmemden sonra yazıyorum. net ve kesindir.

1) Windwos7 kullanıyorsunuz, hardiskiniz 2-3'e bölünmüş durumda farzedelim. cd'den veya usb'den win8'i başlatın, kurulacak bölümü seçme ekranında eski win7'nin olduğu bölümü biçimlendir dediniz ve kurulma devam ettiniz. burada sorun olmuyor win8 etkinleşiyor. bu zaten yeterli. çünkü win7 kurulum bilgileri 100 mb lık sistemin ayrıldığı bölümde tutuluyor. win8'i yüklerden de burası kontrol ediliyor ve makinenin win7'den yükseltildiğini algılıyor.

2) w7 kullanıyorsunuz. yine hardiskiniz 2-3'e bölünmüş durumda farzedelim. fakat kurulacak bölümü seçme ekranında tüm oluşturulmuş bölümleri sildiniz ve harddiski tek bir parça haline getirdiniz. sonra bölümleri yeniden oluşturup kuruluma devam ettiniz. işte bu temiz kurulum olarak değerlendiriliyor ve 29 TL'ye alınan key ile etkinleşmiyor.

benim için konu kapanmıştır. c yi silip sıfırdan bir kurulum yapmazsa bedava bile verseler keyin bir anlamı yok benim için. teşekkürler. bence boşuna para vermeyin derim...

• quote:

quote:

raidi yanlışlıkla bozup,2 gündür her türlü win7 ve 8 yüklemeleriyle cebelleşmemden sonra yazıyorum. net ve kesindir.

benim için konu kapanmıştır. c yi silip sıfırdan bir kurulum yapmazsa bedava bile verseler keyin bir anlamı yok benim için. teşekkürler. bence boşuna para vermeyin derim...

hocam olayı anlamamışsın. win7 kullanıyorsun c ve d sürülerin var. win8 kurulumuna başladın. eğer aşağıda resimde görülen 100 mb lık alana dokunmaz isen kuruluma c'yi biçimlendir (format) diyerek devam edebilirsin.

Windows 8 Temiz Kurulum (Format) + Yükseltme Teklifi + DVD Oluşturma - Resimli Anlatım

ama eğer oluşturulmuş diskleri silip (delete) aşağıdaki hale getirir yeniden bölüm açarsan bu temiz kurulum oluyor ve key kabul edilmiyor.

Windows 8 Temiz Kurulum (Format) + Yükseltme Teklifi + DVD Oluşturma - Resimli Anlatım

yani almanda bir sıkıntı yok.

not: resimler temsilidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 30 Ekim 2012; 1:17:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: espial

Sanırım en mantıktı yol bir şekilde temiz yükleme yapabilen arkadaşlar olarak sistemin bir yedeğini disk klonunu almak olacak en güncel çözüm gibi duruyor. Hangi yedekleme yazılımını kullanalım arkadaşlar.

acronis true image. başkasını tanımam.
  • quote:

bu anlattıkların kesin çözüme ulaştırıyorsa ilk mesaja dahil edelim..

fakat bu hata mesajını alan herkes bütün sürücü birimlerini sildikten sonra mı Windows 8'i kurdu onu merak ettim şimdi..çünkü bende 100MB'lik birime hiç dokunmadan format attım ve hata ile karşılaşmadım..buna bir açıklık getirmek lazım..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: böke

Selamlar.
    Laptop için 29 liralık olanı(orijinal) iso dosyası olarak kaydedip DVD'ye yazdım. Laptopa yükseltme yaptım sorun yok.
    Bugün masaüstü için 70 kusur liralık yükseltme satın aldım. Kullandığım win7 home Premium orjinaldi. Key mailime geldi.
    Tekrar indirmemek için laptop için indirdiğim ve DVD ye yazdığım CD'den masaüstüne yükleme yapıp masaüstünün keyini girdim(75TL aldığım)
    Masaüstüne temiz kurulum yaptım.( komple sürücüyü sildim. Win7 nin kullandığı 100mb alan vs) yani tertemiz HDD ye temiz yükleme yaptım. Bu şekilde birkaç kez silip temiz yükleme yaptım. Zaten etkinleştirmeye gerek kalmadan Windows'u açtığımda etkinleştirilmiş olarak gözüküyordu. En son silip yükledikten sonra etkineştirme bölümü yok oldu. ekranın sağında build 9200 yazısı çıktı. Tarihi 3-4 ay ileri aldığımda etkinleştirme seçeneği çıktı fakat etkinleştiremedim (Temiz yükleme için değil vs yazıyordu)

Şu an indirme merkezinden masaüstü için aldığım iso dosyasını indiriyorum birde onunla deneyeceğim.

Aklıma 2 seçenek geliyor. Birincisi; İlk 3-4 yüklemede sorun olmamıştı bu son yüklemede belki keyi yanlış yazdım diye düşünüyorum. İkincisi; Demek ki bundan sonra bu şekilde yüklenemeyecek.

bu bizim soruyu cevaplıyor sanırım. herhalde keyi yanlış girme ihtimaliniz yok denecek kadar az. sıfır temiz kurulumda daha doğrusu ilerleyen kurulumlarda problem çıkartma ihtimali var gibi duruyor bu keyin. böyleyse almanın bir anlamı yok. siz de emin olduğunuzda buraya yazarsanız çok iyi olur...

Selamlar.
    İndirme bitince CD'ye yazıp son kez deneyeceğim.
    Diski komple silip yükleyeceğim sonucu yazarım tabi ki.
    Ama düzgün yüklense bile ürünü iade edip Tam Sürümü almaya çalışacağım. Çünkü önceki sorunsuz yüklemelerimde de diski tam sildiğime adım gibi eminim.

• quote:

quote:

quote:

hocam olayı anlamamışsın. win7 kullanıyorsun c ve d sürülerin var. win8 kurulumuna başladın. eğer aşağıda resimde görülen 100 mb lık alana dokunmaz isen kuruluma c'yi biçimlendir (format) diyerek devam edebilirsin.

ama eğer oluşturulmuş diskleri silip (delete) aşağıdaki hale getirir yeniden bölüm açarsan bu temiz kurulum oluyor ve key kabul edilmiyor.

yani almanda bir sıkıntı yok.

not: resimler temsilidir.

Ben SSD'yi tek parça haline getirdim 350 MB lık system reserved kısmı oluşturdu geri kalan kısmada Win8 kurdum.İlk DVD boot ekranında ürün anahtarı girdikten sonra herhangi bir etkinleştirme yapmadım açtığımda otomatik etkinleşmişti...Bu işlemler sırasında modeme Lan üzerinden bağlıydım...Şimdi 29 liralık key'im vardı.Windows 7 üzerinden anahtarı aldım.Ama download yada herhangi bir yükleme yapmadım.Daha önce 79 TL ye aldığım ((sonradan iptal ettirip 29 TL ye aldığım)) ürün anahtarına ait kurulum iso dosyasını laptopa takıp direkt kuruluma geçtim.Yukarda da dediğim gibi sorunsuz hallettim...

• Arkadaşlar 8'i satın aldım fakat yükleme ekranında ürün kodunu girince lütfen kontrol edip tekrar deneyin diyo ve kabul etmiyo birebir mailde gelen ürün kodu ile aynı ne yapmam gerek ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghimco

Arkadaşlar 8'i satın aldım fakat yükleme ekranında ürün kodunu girince lütfen kontrol edip tekrar deneyin diyo ve kabul etmiyo birebir mailde gelen ürün kodu ile aynı ne yapmam gerek ???

Bir kaç kere dene olmadı yarınhttp://support.microsoft.com/gp/destekhatti/tr buradan destek al...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.