Şimdi Ara

Windows 8 x86 kodu x64 de işe yarar mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu kişi kendini ne sanıyor ve herkese hakaret etme cüretini nerden alıyor.
    ( Antropoz ve Bunama ) nın zirvesinde artık milleti bir dövmediği kalıyor.
    Eksik kalsın senin yardımların yeter artık kendine gel seni geldiğin yere postalıyorum UÇAK ile

Windows 8 x86 kodu x64 de işe yarar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejaterol -- 8 Aralık 2012; 22:04:57 >
  • Yaramıyor arkadaşım ben denedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1756

Yaramıyor arkadaşım ben denedim.

yok abi yapman gereken şu önce lisanslı olup olmaması önemli değil win7 x64 kuruyorsun sonra win8update.exe dosyası çalıştırıp kendi lisans kodunla win7 x64 üzerinden tekrar win8 upgrade indiriyorsun win8 x64 kurup gül gibi devam ediyorsun.

Ha kutulu alımlarda işe yarar mı bilmiyorum. Lakin dijital upgrade alımlarında işe yarıyor ben şu an win 8 x64 kullanıyorum
  • Windows Vista ve Windows 7 kutulu alım yapıldığında içerisinden iki adet DVD çıkar. Bunun bir tanesi 32-bit sürüm içerir diğeri ise 64-bit. Tek serial ile istediğiniz versiyonunu kurabilirsiniz. Yani bir serial her iki versiyonda da çalışır. Bu durum Windows 8 için de geçerlidir. Örneğin ben Windows 8 Pro satın alırken 64 bit olarak aldım. Bunun yanında da DVD isteğinde bulunudum ve ek olarak DVD için ücret ödedim. 20 gün sonra gelen DVD'de hem 32bit sürüm hem de 64 bit sürüm mevcut. Yani aldığım serial (Windows key) hem 32bit'te hem de 64bit'te çalışıyor. Sizin aldığınız serialler de hem 32bit'te hem de 64bit'te çalışacaktır. Ne yazdığını bilmeyen insanların yorumlarına kulak asmayın.

Bu da Microsoft'tan gelen DVD'ler:

Ön yüzü

Açılmış hali

Arka yüzü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 8 Aralık 2012; 23:59:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RascalFalcon

Windows Vista ve Windows 7 kutulu alım yapıldığında içerisinden iki adet DVD çıkar. Bunun bir tanesi 32-bit sürüm içerir diğeri ise 64-bit. Tek serial ile istediğiniz versiyonunu kurabilirsiniz. Yani bir serial her iki versiyonda da çalışır. Bu durum Windows 8 için de geçerlidir. Örneğin ben Windows 8 Pro satın alırken 64 bit olarak aldım. Bunu yanında da DVD isteğinde bulunudum ve ek olarak DVD için ücret ödedim. 20 gün sonra gelen DVD'de hem 32bit sürüm hem de 64 bit sürüm mevcut. Yani aldığım serial (Windows key) hem 32bit'te hem de 64bit'te çalışıyor. Sizin aldığınızı serialler de hem 32bit'te hem de 64bit'te çalışacaktır. Ne yazdığını bilmeyen insanların yorumlarına kulak asmayın.

Ön yüzü

Açılmış hali

Arka yüzü

helal kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: mandatorium

quote:

Orijinalden alıntı: RascalFalcon

Windows Vista ve Windows 7 kutulu alım yapıldığında içerisinden iki adet DVD çıkar. Bunun bir tanesi 32-bit sürüm içerir diğeri ise 64-bit. Tek serial ile istediğiniz versiyonunu kurabilirsiniz. Yani bir serial her iki versiyonda da çalışır. Bu durum Windows 8 için de geçerlidir. Örneğin ben Windows 8 Pro satın alırken 64 bit olarak aldım. Bunu yanında da DVD isteğinde bulunudum ve ek olarak DVD için ücret ödedim. 20 gün sonra gelen DVD'de hem 32bit sürüm hem de 64 bit sürüm mevcut. Yani aldığım serial (Windows key) hem 32bit'te hem de 64bit'te çalışıyor. Sizin aldığınızı serialler de hem 32bit'te hem de 64bit'te çalışacaktır. Ne yazdığını bilmeyen insanların yorumlarına kulak asmayın.

Ön yüzü

Açılmış hali

Arka yüzü

helal kardeşim

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 9 Aralık 2012; 0:02:12 >

• Microsoft bu konuda biraz açık olsa, şu lisans anlaşmaları biraz ANLAŞILIR olsa.....

Sorun OEM ve Kutulu ürün farkından kaynaklanıyor.

Genelde Laptopların altında windows ürün etiketi bulunur (Masaüstü tiplerde kasanın yanında) ve size bir DVD verilmez, hdd üzerinde gömülü bir kurtarma bölümü bulunur. Yada küçük bir ihtimalle disk verilmiştir ama üzerinde kocaman OEM diye yazar. İşte o OEM sürümü kuralları gereği mimaride değişiklik yapmanız YASAKTIR. 32bit yada 64 bit sistemi ilk aldığınızda hangisi varsa onu kullanabilirsiniz, değiştiremezsiniz. İnternet üzerinden yada telefonla bir şekilde ürün etkinlerştirme başarılı olsa dahi yaptığınız yasadışıdır.

Kutulu ürünlerde ise bu sorun yok...Zaten 2 disk geliyor. İstediğinizi aynı anda olmamak kaydı ile ( 1 lisans 1 windows ) kullanabilirsiniz.

İşin özeti bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: clarion

Microsoft bu konuda biraz açık olsa, şu lisans anlaşmaları biraz ANLAŞILIR olsa.....

Genelde Laptopların altında windows ürün etiketi bulunur (Masaüstü tiplerde kasanın yanında) ve size bir DVD verilmez, hdd üzerinde gömülü bir kurtarma bölümü bulunur. Yada küçük bir ihtimalle disk verilmiştir ama üzerinde kocaman OEM diye yazar. İşte o OEM sürümü kuralları gereği mimaride değişiklik yapmanız YASAKTIR. 32bit yada 64 bit sistemi ilk aldığınızda hangisi varsa onu kullanabilirsiniz, değiştiremezsiniz. İnternet üzerinden yada telefonla bir şekilde ürün etkinlerştirme başarılı olsa dahi yaptığınız yasadışıdır.

Kutulu ürünlerde ise bu sorun yok...Zaten 2 disk geliyor. İstediğinizi aynı anda olmamak kaydı ile ( 1 lisans 1 windows ) kullanabilirsiniz.

İşin özeti bu.

Aynen hocam, ama arkadaşlar kutulu ürün almış gibi muamele görecekler yani aldıkları key her iki Windows sürümünde de çalışacak.

Örneğin kardeşim DVD istemeden 29TL'den alım yaptı ve 64 bitlik sürümü indirdi. Daha sonra performansı yüksek olur mu diyerek bana gelen resimlerde gördüğünüz 32bit DVD'si ile kurulum yaptı ve sorunsuz etkinleştirdi. Yani arkadaşların da aldığı keyler hem 32bit'te hem de 64bit'te sorunsuz çalışacak.

• quote:

Microsoft bu konuda biraz açık olsa, şu lisans anlaşmaları biraz ANLAŞILIR olsa.....

İşin özeti bu.

Selam
    Ben de bu yazdığınızı anlatmaya çalıştım ama demek ki tam açıklayamamışım..
    Sağlık olsun ne diyelim..

Şu cümlenizden "Kutulu ürünlerde ise bu sorun yok...Zaten 2 disk geliyor. İstediğinizi aynı anda olmamak kaydı ile ( 1 lisans 1 windows ) kullanabilirsiniz." bahsedecek olursak, aynı CD-KEY ve aynı sisteme hem x64, hem de x86-Bit Windows kuramazsınız.
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

İşin özeti bu.

Selam
    Ben de bu yazdığınızı anlatmaya çalıştım ama demek ki tam açıklayamamışım..
    Sağlık olsun ne diyelim..

Şu cümlenizden "Kutulu ürünlerde ise bu sorun yok...Zaten 2 disk geliyor. İstediğinizi aynı anda olmamak kaydı ile ( 1 lisans 1 windows ) kullanabilirsiniz." bahsedecek olursak, aynı CD-KEY ve aynı sisteme hem x64, hem de x86-Bit Windows kuramazsınız.
    Kolay gelsin..

Arkadaşın bahsettiği şey OEM olmayan ürünlerde x86 ve x64 seçeneklerinin mevcut olması. Yani aynı sisteme hem x86 hem de x64 yüklemenin konuyla alakası yok ki zaten bir mantığı da yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mfdemir
    Arkadaşın bahsettiği şey OEM olmayan ürünlerde x86 ve x64 seçeneklerinin mevcut olması. Yani aynı sisteme hem x86 hem de x64 yüklemenin konuyla alakası yok ki zaten bir mantığı da yok.

Selam
    Yazı ile anlatamıyorum, mantık olayını resimlerle anlatayım da daha iyi anlarsınız diye tahmin ediyorum. Tabii ki anlaşılırsa?
    Kolay gelsin..

Sistem durumu

32-Bit Win7 işletim sistemi

64-Bit Win7 işletim sistemi

Resimlerden anlaşıldığı üzre, bu durum Win8 işletim sistemlerinde de aynıdır.
    Analaşılacağını var sayarak herkese kolaylıklar temenni ediyorum..

• Sayın Cemal üstadım,

İyi hafta sonları... Verdiğiniz bilgi için kendi adıma teşekkür ederim.

Ne kadar ayrıntıya girseniz de;
    kişi ya kapasitesi kadar anlıyor,
    ya da anlamak istemiyor. Dediğim dedik diyebiliyor
    ...

Selam ve sevgiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: mfdemir

Selam
    Yazı ile anlatamıyorum, mantık olayını resimlerle anlatayım da daha iyi anlarsınız diye tahmin ediyorum. Tabii ki anlaşılırsa?
    Kolay gelsin..

Sistem durumu

32-Bit Win7 işletim sistemi

64-Bit Win7 işletim sistemi

Resimlerden anlaşıldığı üzre, bu durum Win8 işletim sistemlerinde de aynıdır.
    Analaşılacağını var sayarak herkese kolaylıklar temenni ediyorum..

teşekkürler açıklama için.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.