Şimdi Ara

Windows7 64bit Realtek Ses Kartı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Windows 7 ultimate 64 bit kullanıcısıyım. Ses kartımda problemler oluştu. Adım adım yazayım;

1-İlk zamanlar problem yoktu.

2-Daha sonra ses çıkmamaya başladı. Bende jak çıkarıp takıp realtek'den tekrar ses çıkışı'nı işaretleyip hoparlörü tekrar aktif ettim Düzeldi. (Bu zaman zaman oluyordu)

3-Yukarıdaki olay sıklaştı ve en sonunda ses tamamen gitti. (Media Player da ses aygıtı yok diyor)

Realtek'in sitesinden driver indirdim yükledim olmadı.
    Format attım olmadı.
    Windows xp yükledim olmadı. Tekrar win7 ye döndüm.

Not: Yukarıda anlattığım 1.den itibaren gerçekleşen bu olaylar 2.harddiski taktıktan sonra başladı. (İlk harddis samsung sata, ikincisi ide wd) Çakışma v.s olabilir mi acaba? Ama sonra ide olanı çıkardım düzelmedi.

Ben everest özetini de ekleyim buraya.

TIKLA RESİM AÇILSIN

SIKINTININ YAZILIMLA MI DONANIMLA MI İLGİLİ OLDUĞUNU ÇÖZEMEDİĞİM VE WİN7 DE SES KARTI PRONLEMİ SIK DUYULDUĞU İÇİN BURAYA AÇTIM KONUYU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nizma -- 14 Mayıs 2011; 17:07:46 >

• Merhabalar.

Bence sorununuz donanımsal,çünkü formattan sonra da çalışmamış. Size tavsiyem,bir bilgisayarcıya bilgisayarınızı tümden göstermenizdir. Çünkü bu sorun uzaktan çözülecek derecede değil. Win7'lerde ses kartı sorunu ilk sizden duydum,bende Win7 kullanıyorum. Ve uzun süredir sorunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: introducial

Merhabalar.

Bence sorununuz donanımsal,çünkü formattan sonra da çalışmamış. Size tavsiyem,bir bilgisayarcıya bilgisayarınızı tümden göstermenizdir. Çünkü bu sorun uzaktan çözülecek derecede değil. Win7'lerde ses kartı sorunu ilk sizden duydum,bende Win7 kullanıyorum. Ve uzun süredir sorunsuz.
    bu donanım konusunda benimde kullandığım bi programı sana tavsiye edeyim

DriverScanner 2011 sürümünü indir

serial vermek uygunmu değilmi bilmiyom ama

DS-G06F4-3F0C0-72B34-03C90-20201-000G0 bunla kayıt ettir sonra sürücülerini tarat realtek sürücüsü gelirse karşına indir onu

sorun çözülmezse başka tavisyede bulunayım

• anlattiklariniza gore ses karti bozulmus olabilir. aygit yoneticisinde ses kartinda sari soru isareti var mi? yoksa duzgun calsiyor mu goruluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: conifonteyn

anlattiklariniza gore ses karti bozulmus olabilir. aygit yoneticisinde ses kartinda sari soru isareti var mi? yoksa duzgun calsiyor mu goruluyor?
    ewt onuda kontrol et istersen hata simgeli bi durum söz konusu ile sorun ses kartındadır
  • Serial vermeniz Donanımhaber forumları kurallarına aykırıdır. Lütfen serial'i mesajınızdan kaldırınız. Başka bir yol ile ulaştırmanız daha uygun olacaktır.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: introducial

Serial vermeniz Donanımhaber forumları kurallarına aykırıdır. Lütfen serial'i mesajınızdan kaldırınız. Başka bir yol ile ulaştırmanız daha uygun olacaktır.

Teşekkürler.
    Dostum problem bir donanım sorununa benziyor. Benzemiyor hatta %90 donanım sorunu. Buna benzer bir sorun benim başımdan da geçmişti, MSI anakartta, arka panelden ses çıkışı alamamaya başladım, driverlar filan sorunsuz kuruluyordu ama arka panelden ses bazen geliyor bazen gelmiyordu. En sonunda arka panelden ses tamamen gitti, ben de ön panelden sesi almaya devam ettim. Şimdi sen arka panelden ses alamadığını söylüorsun. Peki ön panelden ses alabiliyor musun? Alamıyorsan anakartın ön panel ses bağlantıların yapılmış mı bakabilir misin? Yapılmamışsa eğer, yapmayı dener misin? Yapılmışsa mevcut bağlantıyı söküp, jumper yardımıyla sesi direk arka panelden alacak şekiilde ayarlayabilir misin? bütün bu dediklerim eğer sürücüler doğru yüklendi olarak gösteriliyor ise geçerli. Detaylı bilgi verirsen bu konularla ilgili daha fazla yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4vc1

Dostum problem bir donanım sorununa benziyor. Benzemiyor hatta %90 donanım sorunu. Buna benzer bir sorun benim başımdan da geçmişti, MSI anakartta, arka panelden ses çıkışı alamamaya başladım, driverlar filan sorunsuz kuruluyordu ama arka panelden ses bazen geliyor bazen gelmiyordu. En sonunda arka panelden ses tamamen gitti, ben de ön panelden sesi almaya devam ettim. Şimdi sen arka panelden ses alamadığını söylüorsun. Peki ön panelden ses alabiliyor musun? Alamıyorsan anakartın ön panel ses bağlantıların yapılmış mı bakabilir misin? Yapılmamışsa eğer, yapmayı dener misin? Yapılmışsa mevcut bağlantıyı söküp, jumper yardımıyla sesi direk arka panelden alacak şekiilde ayarlayabilir misin? bütün bu dediklerim eğer sürücüler doğru yüklendi olarak gösteriliyor ise geçerli. Detaylı bilgi verirsen bu konularla ilgili daha fazla yardımcı olabilirim.

Alıntıları Göster
    ön panelden ses alıyormusunuz ? aygıt yöneticisinde ses kartınız gözüküyormu ? realtek vs gözükmüyorsa bios sıfırlayınız ve tekrar deneyiniz yine olmazsa anakartınızında garantisi varsa aldığınız firma aracılığıyla garantiye gönderiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

ön panelden ses alıyormusunuz ? aygıt yöneticisinde ses kartınız gözüküyormu ? realtek vs gözükmüyorsa bios sıfırlayınız ve tekrar deneyiniz yine olmazsa anakartınızında garantisi varsa aldığınız firma aracılığıyla garantiye gönderiniz.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar genel anlamda yazmış eğer donanım olarak sorun gözükmüyorsa jacklarda srun vardır eğer garantideyse değiştir yoksa boş pci portun vardır muhakkak ucuz yollu bir ses kartı al sorunu hallederssin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: t-miharbi

arkadaşlar genel anlamda yazmış eğer donanım olarak sorun gözükmüyorsa jacklarda srun vardır eğer garantideyse değiştir yoksa boş pci portun vardır muhakkak ucuz yollu bir ses kartı al sorunu hallederssin bence.

Alıntıları Göster
    Hoparlör çıkışını kullanılmayan bir sokete takıp, açılan sihirbazdan "Ses Çıkışı"nı işaretleyerek deneyin, soket bozulmuş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Process64

Hoparlör çıkışını kullanılmayan bir sokete takıp, açılan sihirbazdan "Ses Çıkışı"nı işaretleyerek deneyin, soket bozulmuş olabilir.

Alıntıları Göster
    @mixtiesto: Tamam indirdim programı. Şu an önüme çıkanı indirdim. Ama İşaretlediklerimi güncelleyemedi. Sürekli Hata verdi.

Resim İçin Tıkla

@conifonteyn:

Aygıt yöneticisi resmi için tıkla

@4vc1: Kardeş ön panelden de aynı sıkıntılar oldu. Kasaya baktım. Bağlantı da problem yok. Zaten arka panelle ön panelde oluşan sıkıntılar paralel gelişti. Sürücülerde problem görünmüyor. Hatta tekrar yeniliyorum. Bu arada jumper olayı nedir tam olarak?

@hayati54: Bios güncellemeyide deneyim. Yalnız bir sorum olacak. Güncelleme işleminden sonra ayarlar default mu oluyo?

@pmdas: Çözüm bulamazsam zaten harici ses kartı alacağım.

@hedevilcate: Ses çıkışı 6 kanal. Hepsinide deniyorum zaten. Tam olarak demek istediğinizi anlayamadım. Ses kartı onboard.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nizma -- 16 Mayıs 2011; 14:57:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nizma

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bios güncelleme sadece reset et ama gerek yok ses kartın windows üzerinde görülüyor , ön panellerden ses alabiliyormusun ?
  • quote:

bios güncelleme sadece reset et ama gerek yok ses kartın windows üzerinde görülüyor , ön panellerden ses alabiliyormusun ?

Alıntıları Göster
    Kardeş bu sorun win7 yüklü bir makinede daha başıma geldi. Pro2000 Marka dandik bir makina, okul almış bağış olarak sıfır, makinede başta düzgündü ses, sonra ben format attım tekrar win7 kurdum ama ne yaptımsa sesi çıkaramadım. Sürücüleri doğru tanıyor görünüyor, aygıt yöneticisinde hiçbir sıkıntı yok, ama ses de yok! Bayağı bir uğraştım ama ne fayda. Şimdi tahminim aynı şeyi yaşıyor olabiliriz. Araştırmaya devam ediyorum, eğer bir sonuca ulaşırsam konu zaten takip listemde, burada paylaşırım.

Bu arada jumper olayı: Anakartların üzerinde kasanın ön ses panel bağlantısının olduğu bir yer var, arka ses çıkışına yakın bir yerde oluyor genelde. Eğer sen ön panel ses bağlantısını yaparsan, sıkıntı yok. Ama diyelim ön panelini kullanmıyorsun, veya kasa eski bir kasa ön panel bozuldu vs. Yani anakarta bu bağlantıyı yapmayacaksın, o zaman anakartın ön panel ses bağlantısının olduğu 2+2 pini jumper kullanarak kısa devre yapıyorsun ki, arka panelden ses gelsin. Eğer bu jumperları takmazsan devre tamamlanmıyor ve arka panele de ses gitmiyor. Dolayısıyla ses kartı tanıtılmış olsa da ses alamıyorsun. Bu konuyla ilgili yaşadığım sorun bu forumda da mevcut hatta:)

• quote:

Orijinalden alıntı: 4vc1

Kardeş bu sorun win7 yüklü bir makinede daha başıma geldi. Pro2000 Marka dandik bir makina, okul almış bağış olarak sıfır, makinede başta düzgündü ses, sonra ben format attım tekrar win7 kurdum ama ne yaptımsa sesi çıkaramadım. Sürücüleri doğru tanıyor görünüyor, aygıt yöneticisinde hiçbir sıkıntı yok, ama ses de yok! Bayağı bir uğraştım ama ne fayda. Şimdi tahminim aynı şeyi yaşıyor olabiliriz. Araştırmaya devam ediyorum, eğer bir sonuca ulaşırsam konu zaten takip listemde, burada paylaşırım.

Bu arada jumper olayı: Anakartların üzerinde kasanın ön ses panel bağlantısının olduğu bir yer var, arka ses çıkışına yakın bir yerde oluyor genelde. Eğer sen ön panel ses bağlantısını yaparsan, sıkıntı yok. Ama diyelim ön panelini kullanmıyorsun, veya kasa eski bir kasa ön panel bozuldu vs. Yani anakarta bu bağlantıyı yapmayacaksın, o zaman anakartın ön panel ses bağlantısının olduğu 2+2 pini jumper kullanarak kısa devre yapıyorsun ki, arka panelden ses gelsin. Eğer bu jumperları takmazsan devre tamamlanmıyor ve arka panele de ses gitmiyor. Dolayısıyla ses kartı tanıtılmış olsa da ses alamıyorsun. Bu konuyla ilgili yaşadığım sorun bu forumda da mevcut hatta:)

Alıntıları Göster
    @hayati54: Ön panellerden ses alamıyorum. Durum aynı.

@4vc1: Hımm anladım. O dediğiniz bağlantı (ses kartından ön panele geçen bağlantı) mevcut. Hatta ilk ona baktım acaba yerinden mi çıktı v.s diye ama nafile. Sapa sağlam takılı duruyor. Bu arada garanti süremin bitmesine 3 ay kalmış baktım :) Birkaç gün sonra problem devam ederse ve çözemezsek makinayı garantiye göndermeyi düşünüyorum.

• quote:

@hayati54: Ön panellerden ses alamıyorum. Durum aynı.

@4vc1: Hımm anladım. O dediğiniz bağlantı (ses kartından ön panele geçen bağlantı) mevcut. Hatta ilk ona baktım acaba yerinden mi çıktı v.s diye ama nafile. Sapa sağlam takılı duruyor. Bu arada garanti süremin bitmesine 3 ay kalmış baktım :) Birkaç gün sonra problem devam ederse ve çözemezsek makinayı garantiye göndermeyi düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Başlat>denetim masası>donanım ve ses>ses>realtek sağ tık>varsayılan aygıt olarak ayarla, eğer yeşil işaretliyse zaten varsayılan aygıttır eğer değilse varsayılan aygıt yapın ve pc yi yeniden başlatın.

• quote:

Başlat>denetim masası>donanım ve ses>ses>realtek sağ tık>varsayılan aygıt olarak ayarla, eğer yeşil işaretliyse zaten varsayılan aygıttır eğer değilse varsayılan aygıt yapın ve pc yi yeniden başlatın.

Alıntıları Göster
    @hayati54:

Durum böyleydi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nizma -- 19 Mayıs 2011; 15:08:54 >

• quote:

@hayati54:

Durum böyleydi :)

Alıntıları Göster
    Speakers yeşil işaretli olması gerekiyor, bir kolon takıp bakarmısın yeşile dönüyormu yada sen elle varsayılan aygıt yap.

• quote:

Speakers yeşil işaretli olması gerekiyor, bir kolon takıp bakarmısın yeşile dönüyormu yada sen elle varsayılan aygıt yap.

Alıntıları Göster
    Hoparlör taktım ama yeşile dönmedi. Nasıl yeşil yapcaz elle acaba? "Varsayılan yap" seçeneği v.s pasif. Sadece "özellikler" aktif oluyor.

Media player görüntüsünü de ekleyim ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nizma -- 19 Mayıs 2011; 15:34:10 >

• quote:

Hoparlör taktım ama yeşile dönmedi. Nasıl yeşil yapcaz elle acaba? "Varsayılan yap" seçeneği v.s pasif. Sadece "özellikler" aktif oluyor.

Media player görüntüsünü de ekleyim ;

Alıntıları Göster
    Merhaba

Mademki sorunun ikinci hard diskten olduğunu düşünüyorsun o zaman taktığın hard diski çıkartıp denersen sorunun donanımsal olup olmadığı anlaşılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: yuksel.03

Merhaba

Mademki sorunun ikinci hard diskten olduğunu düşünüyorsun o zaman taktığın hard diski çıkartıp denersen sorunun donanımsal olup olmadığı anlaşılır.

Alıntıları Göster
    sunu bi dene istersen.Umarim ise yarar.
    http://support.microsoft.com/mats/no_sound/en-us?entrypoint=lightbox

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.