Şimdi Ara

Wireless Acces Point ile router arasindaki fark nedir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
14
Favori
118.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yalnız arkadaş bütün ap'lerde olan fakat birçok routerda olmayan client modunu atlamış ki en önemli modlardan biridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Orijinalden alıntı: uraltay

kafam karıştı benim forumu okuyunca. benim pc ye bağlı modem 2 portlu. portun birine switch takarak çatı katına kablo çıkarttım. çatı kattan wireless bağlantı kuramıyorum anca kablolu. bunu da laptopa bağladığım için kablo sıkıntı oluyor. sürekli jak kırıyorum. şimdi iyi bir internet erişimi için switchten gelen kabloya ne bağlayım bana onu söyleyin siz. access point mi? router mi? ap işimi görür mü?

hiç kafan karışmasın bu tarz bir iş için routerde olur, access point de olur hatta kullanmadığın adsl wifi bir modemde olur.
    en güzeli madem oraya kabloyu çektin. 38 liraya şu routeri al gelen kabloyu bu cihazın ethernet portlarından birisine gir
    hem 3 adet daha kablo portun kalır hemde kablosuz imkanın olur.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WR740N
    selamlar.

Benim sorum şu şekilde: Çatı katında router ile kurulan ağ (varsayalım 3 pc) ile aşağı kattaki switche bağlı ağ (o da 3 pc olsun) birbirlerini görebilirler mi? Göremezler ise aşağı kattaki switch yerine ne konmalı? Bendeki benzer sorun aynen böyle tarif ettiğim gibi ve iki ağ birbirini göremiyor ancak internete bağlanabiliyor.
    Herkese yardımları için teşekkür ederim.

• switchde bir sorun yok yalnız çatı katına gelen kabloyu router'in wan portuna girersen çatı katı ile aşağıdaki bilgisayarlar birbirlerini görmez.
    lakin çatı katındaki routerin wan portu yerine lan portlarından birine girersen gelen kabloyu bütün pc ler birbirini görür.
    tabi bütün pc lerin aynı ip aralığında olması gerekir.
  • Cevaba çok teşekkür ederim, aydınlatıcı oldu. Bu tür küçük ayrıntılarda gizli oluyor zaten şeytan
  • rica ederim.
  • Dükkanımızdan interneti üç yan apartman 5. kata ulaştırmak istiyoruz. İhtiyacımız olan bir access point midir? Eve nasıl çekeceğiz peki interneti? Evde bir cihazın o interneti alıp ister kablo ister wireless olarak yaymasını istiyoruz.
  • fiziksel durumla ilgili biraz daha bilgi verebilirmisin. yada basit bir kroki yada google resmi gibi.
  • arkadaşlar ben de şöyle bir soru sorayım
    evde modem fortmantonun ustunde kablosuz modem salona gelen tek bir kablo var modemden cekilmis( goruntu kirliliği yaratmayan tek bir ethernet kablosu var bu modemden gelen) şimdi salonda bu kabloya bir switch alip cogaltmaktansa bir router almak istiyorum 4 portlu hem salondaki ethernet girisli tv media player vs internet gelsin hem de salondaki wireless sinyali biraz daha guclu gelsin bunun icin cok da pahalı olmayan hangi kablosuz routeri almam gerekecek 4 portlu . ve birde bu dusundugum iş için kablosuz router mi almak daha mantikli 4 portlu access point mi ? sonucta salona gelen bir adet ethernet kablosu var modemden... teşekkürler . saygılar.

not: şu an kullandigim modem airties rt 205. baska herhangi bir marka router aldigimda airties ile sorunsuz calisir degil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impressM -- 3 Mayıs 2012; 15:08:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: impressM

arkadaşlar ben de şöyle bir soru sorayım
    evde modem fortmantonun ustunde kablosuz modem salona gelen tek bir kablo var modemden cekilmis( goruntu kirliliği yaratmayan tek bir ethernet kablosu var bu modemden gelen) şimdi salonda bu kabloya bir switch alip cogaltmaktansa bir router almak istiyorum 4 portlu hem salondaki ethernet girisli tv media player vs internet gelsin hem de salondaki wireless sinyali biraz daha guclu gelsin bunun icin cok da pahalı olmayan hangi kablosuz routeri almam gerekecek 4 portlu . ve birde bu dusundugum iş için kablosuz router mi almak daha mantikli 4 portlu access point mi ? sonucta salona gelen bir adet ethernet kablosu var modemden... teşekkürler . saygılar.

not: şu an kullandigim modem airties rt 205. baska herhangi bir marka router aldigimda airties ile sorunsuz calisir degil mi ?

ZyXEL NBG4615 AP+Router cihazı yada daha ucuz olsun diyorsan ZyXEL NBG416N alıp kullanabilirsin. Fiyatı vatanbilgisayarda kdv dahil 81 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/search.aspx?text=416

http://www.vatanbilgisayar.com/search.aspx?text=4615

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scandelos -- 3 Mayıs 2012; 16:32:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: impressM

arkadaşlar ben de şöyle bir soru sorayım

tplink 740n al. 40 tl. 4 port artı kablosuz. işini fazlası ile görür.
    hiçbir sorun olmadan da çalışır.

• teşekkürler hocam.
    son birşey sorayım salondan modemden gelen ethernet kablosunu routerin wan girişine bagliyorum . pek routeri arayüz ayarlarini nasil yapacagim adsl modem kurar gibi adsl kullacı adı şifre yazmama gerek var mi yoksa sadece wireless şifre mi beliryecegim router icin ? teşekkürler.
  • rica ederim.
    adsl ayarı felan yok.
    sadece arayüze girip quick setup yap.
    senden sadece kablosuz ağ ismi ve şifresi istiyecek bu kadar.
    sonra yayına başlıyacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 4 Mayıs 2012; 1:27:50 >
  • Arkadaşlar merhaba ;

Forumu baya takip ettim okudum ufak defek te olsa bilgi sahibi oldum.

Benim sorum şu ; İşyerinde bana biraz uzak olan bir modem var. kablosuz olarak çok güçte olsa bağlanıyorum ama inanılmaz derecede yavaş.

Şimdi ben A.P aldırsam bunu modemden kablo çekerek kendime yaklaştırsam sinyal seviyesi nasıl olur. yada olurmu. anladıgım kadarıyla her modeme takılmıyormus markasını tam bılmıyorum ama baya portlu bir modem kablosuz modem aynı zamanda.

birde ben bunu takarsam şirket içinde ınternet hızında skıntı yaratırmı bu alet.

A.P : Ethernet kablosundan alıp kablosuz yayın yapar ?
    Repecoter : (böyle biliyrum ama yanlış olabılır :) ) bu aygıtta yayını kablosuz alıp kablosuz dağıtır ?

DOGRUMU ?

Yardımcı olan arkadaslara sımdıden cok tesekkur ederım.
  • quote:

fiziksel durumla ilgili biraz daha bilgi verebilirmisin. yada basit bir kroki yada google resmi gibi.

Nasıl anlatayım bilmiyorum ama yan apartman değil onun yanı işte. Zemin kattaki dükkanın internetini İki yan apartmanın 5. katına ulaştırmaya çalışıyoruz. Dükkanda bir wireless modem var ama oraya kadar ulaşmaz sinyal. Evde ise bir wireless alıcı ve dağıtıcı olmalı hem evdeki laptoplar için hem de masaüstü bilgisayara ethernet bağlantısıyla bağlayabilmek için.

Kısacası dükkandaki wireless modem'in gücünü arttırmak, yada güçlü bir modem ile değiştirmek ve evdeki wireless alıcısına interneti gönderip eve dağıtmak istiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enjoy_c

Arkadaşlar merhaba ;

Benim sorum şu ; İşyerinde bana biraz uzak olan bir modem var. kablosuz olarak çok güçte olsa bağlanıyorum ama inanılmaz derecede yavaş.

Şimdi ben A.P aldırsam bunu modemden kablo çekerek kendime yaklaştırsam sinyal seviyesi nasıl olur. yada olurmu. anladıgım kadarıyla her modeme takılmıyormus markasını tam bılmıyorum ama baya portlu bir modem kablosuz modem aynı zamanda.

birde ben bunu takarsam şirket içinde ınternet hızında skıntı yaratırmı bu alet.

Repecoter : (böyle biliyrum ama yanlış olabılır :) ) bu aygıtta yayını kablosuz alıp kablosuz dağıtır ?

DOGRUMU ?

Eğer bulunduğun lokasyonda modemden gelen sinyalleri görebiliyorsan oraya Universal Repeater desteği olan bir Access Point alabilir iki cihaz arasına kablo çekmeden sinyal gücünü arttırabilirsin ZyXEL Wap3205 yada NBG416N model AP leri tavsiye edebilirim. NBG416N vatin bilgisayar fiyatı kdv dahil 81 tl olarak gözüküyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-416n-nbg-416n-150mbps-kablosuz-access-pointrouteruniversal-repeater/productdetails.aspx?I_ID=59652

• quote:

Orijinalden alıntı: scandelos

Eğer bulunduğun lokasyonda modemden gelen sinyalleri görebiliyorsan oraya Universal Repeater desteği olan bir Access Point alabilir iki cihaz arasına kablo çekmeden sinyal gücünü arttırabilirsin ZyXEL Wap3205 yada NBG416N model AP leri tavsiye edebilirim. NBG416N vatin bilgisayar fiyatı kdv dahil 81 tl olarak gözüküyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-416n-nbg-416n-150mbps-kablosuz-access-pointrouteruniversal-repeater/productdetails.aspx?I_ID=59652

Bu cihaz başka bir modemden sağlanan internet bağlantısını alıp ev içine dağıtabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

quote:

Orijinalden alıntı: scandelos

Bu cihaz başka bir modemden sağlanan internet bağlantısını alıp ev içine dağıtabilir mi?

Linkdeki cihaz ile modemden aldığınız interneti kablosuz internet bağlantısı olarak ve 4 değişik PC ye kablolu internet olarak dağıtabilirsiniz. Ayrıca router özelliği ile evinizde ağ kurabilirsiniz, internet güvenliğinizi artırabilirsiniz.

• quote:

Arkadaşlar merhaba ;

DOGRUMU ?

slm. Düşündüğün şey olur. Hiçbir şeye zararı olmaz. Hatta kablosuz ağ ismini farklı verirsiniz kim hangi ağı iyi alıyorsa ona bağlanır.
    Bağlantı senin düşündüğün gibi modemden ethernet kablosu çekilecek ve ap ye bağlanacak.
    Hatta bu iş için ap şart diil wifi özellikli adsl modemde olur.
    Malum 10 liraya ttnet çıkması modem dolu piyasada.
    Ayrıca bir tavsiye kablo çekme şansın varsa uni repeaterara sakın bulaşma. Yapısı gereği bu cihazlarda hız düşmek zorundadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 4 Mayıs 2012; 23:30:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

quote:

fiziksel durumla ilgili biraz daha bilgi verebilirmisin. yada basit bir kroki yada google resmi gibi.

Nasıl anlatayım bilmiyorum ama yan apartman değil onun yanı işte. Zemin kattaki dükkanın internetini İki yan apartmanın 5. katına ulaştırmaya çalışıyoruz. Dükkanda bir wireless modem var ama oraya kadar ulaşmaz sinyal. Evde ise bir wireless alıcı ve dağıtıcı olmalı hem evdeki laptoplar için hem de masaüstü bilgisayara ethernet bağlantısıyla bağlayabilmek için.

Kısacası dükkandaki wireless modem'in gücünü arttırmak, yada güçlü bir modem ile değiştirmek ve evdeki wireless alıcısına interneti gönderip eve dağıtmak istiyoruz.

maksimum bütçeniz ne kadar ?

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba ;

DOGRUMU ?

slm. Düşündüğün şey olur. Hiçbir şeye zararı olmaz. Hatta kablosuz ağ ismini farklı verirsiniz kim hangi ağı iyi alıyorsa ona bağlanır.
    Bağlantı senin düşündüğün gibi modemden ethernet kablosu çekilecek ve ap ye bağlanacak.
    Hatta bu iş için ap şart diil wifi özellikli adsl modemde olur.
    Malum 10 liraya ttnet çıkması modem dolu piyasada.
    Ayrıca bir tavsiye kablo çekme şansın varsa uni repeaterara sakın bulaşma. Yapısı gereği bu cihazlarda hız düşmek zorundadır.

Anladım A.P dışında herhangi br kablosuz modemi yine ethernetten alarak mı baglıyacaz pekı ? yani modem arayuzunde değişiklik yapılacak bu durumda dımı ?

airties 5340 modem kullanıyor biizm şirket , ethernet kablosuyula mesafeyı yakınlaştırıp ucuna wi-fi olan modemi bağladım diyelim direk tanıyacak mı yoksa bişekilde tanıttıktan sonra ben yenı takılan modemden ayrıca arayuze mı gırecegım . ?

Kafam karıştı şimdi :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.