Şimdi Ara

Wireless Display olmayan Bilgisayara WiDi Eklemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
9.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçenlerde LG 47LA660s model tv aldım, özelliklerini kurcalarken falan widi olduğu yazıyordu dedim nedir ne değildir kurcaladım az hoşuma gitti ve ben bunu başarırım dedim.

Eğer sizinde işlemci desteğiniz var ve wifi kartınız uyumsuzsa 40-50 tl civar bir mebla ile bu hizmetten faydalanabilirsiniz

Bilmeyenler için kısaca anlatayım hani biz hdmi ile tv ve bilgisayar arasında yaptığımız bağlantıyı eğer destekleyen donanım var ise kablosuz olarak tv ye aktarabiliyoruz. Destekleyen donanımdan kastım,

-Uyumlu TV (Bilgiğim kadarıyla şu anda sadece 2013 LG televizyonlar)
    -Uyumlu işlemci
    -Uyumlu kablosuz ağ kartı
    -Uyumlu ekran kartı
    -Uyumlu işletim sistemi (windows tabiki!)

Tv,ler için harici satılan bir aparat ile de wireless display özelliğinden faydalanabiliyorsunuz.
    http://intl.shop.actiontec.com/intel/
    http://www.casperstore.com/CASPER_WIDI_ADAPTOR___KABLOSUZ_GORUNTU_AKTARIM_ADAPTORU___urun_1025.html
    http://www.netgear.com/home/products/connected-entertainment/wireless-display-adapters/PTV3000.aspx

Neyse konumuza dönelim minimum sistem gereksinimleri şu şekilde listelemiş intel;

İşlemci
    2nd generation Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobile Processor
    3rd Generation Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobile and Desktop Processor
    4th Generation Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobile and Desktop Processor
    Ekran kartı
    Intel® Iris™ Pro Graphics 5200
    Intel® Iris™ Graphics 5100
    Intel® HD Graphics 5000
    Intel® HD Graphics 4600
    Intel® HD Graphics 4400
    Intel® HD Graphics 4200
    Intel® HD Graphics 4000
    Intel® HD Graphics 3000 (mobile)
    Intel® HD Graphics 2500
    Intel® HD Graphics 2000 (mobile)

Wifi kartı
    Intel® Centrino® Wireless-N 1000, 1030, 2200, or 2230
    Intel® Centrino® Wireless-N 2200 for Desktop
    Intel® Centrino® Advanced-N 6200, 6205, 6230, or 6235
    Intel® Centrino® Advanced-N 6205 for Desktop
    Intel® Centrino® Wireless-N + WiMAX 6150
    Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250
    Intel® Centrino® Ultimate-N 6300
    Intel® Dual Band Wireless-N 7260
    Intel® Dual Band Wireless-AC 7260
    Intel® Dual Band Wireless-AC 3160
    Intel® Wireless-N 7260
    Broadcom BCM43228*
    Broadcom BCM43241*
    Broadcom BCM4352*

Buradan donanımınızın uyumlu olup olmadığı kontrol ettik ve wifi kart uyumsuz ise
    ,
    Yukarıdaki listedekilerden birini alıp laptopu açıp takınca kendiğilinden olacağını varsayarak sahibinden.com üzerinden arama yaparak Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250 aldım kendime açtım kasayı eski broadcom olanı çıkarıp taktım driverları yükledim ama tık yok.

Wifi çalışıyor ağlara bağlanıyorum tüm sistem uyumlu baştan aşağıya ama malesef tv yi bulamıyorum. Widi app zaten uyumlu donanım yoksa kurmuyor bile.Yüklenmeden önce donanım uyumlu mu diye kontrol ediyor. widi app ile arıyor ve sonuç vermiyor, neyse sinirlendim yattım.

Ertesi gün bir gireyim bakim şu bağlantı ayarlarına dedim ve ne göreyim bi kaç özellik daha eklenmiş ve deaktif duruyorlardı. Onları şu şekile getirdikten sonra düzeldi
     Wireless Display olmayan Bilgisayara WiDi Eklemek
    .

Anlamadığım bir sebepten ötürü ilk başlarda çok kasma yaptı, 1080p görüntüler takıldı, görüntüde kaymalar oldu mozail oldu falan hatta bi ara 10sn kadar lag vardı geriden geliyordu fakat şu an 1sn den daha az bi gecikmeyle kablosuz olarak bağlanıyorum. Sadece şurdaki bir tan seçili kutucuk için saatlerce uğraştım. 5 kere falan tüm driverları (gpu,wifi ve widi) intelin istediği sıraya göre sildim kurdum ama sonunda yaptım. :)

Yatağın üzerinden kablosuz tv ye bağlanma keyfi paha biçilemez. ( 5m hdmi kablo satılır :akak: )
    Sürçü lisan ettiysem affola ilk defa bu tarzda bir yazı hazırlıyorum. Umarım herkesin işine yarar ve benim gibi uğraşmazlar.

Konu tamamen tarafımdan haızırlanmıştır. Alıntı yapılması durumunda belirtmenizi rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twm -- 16 Aralık 2013; 16:23:26 >

• Benim lenovo y500 uyumlu görünüyor ama ekran kartı nvidia o yüzden hata veriyor sanırım. Sistem toplama yerine şununla da çözülebilir gibi.
    http://goo.gl/F5drVZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YalnızOsmanlı -- 17 Aralık 2013; 4:12:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YalnızOsmanlı

Benim lenovo y500 uyumlu görünüyor ama ekran kartı nvidia o yüzden hata veriyor sanırım. Sistem toplama yerine şununla da çözülebilir gibi.
    http://goo.gl/F5drVZ
    Öncelikle konun için teşekkürlker aynı olay bende de var
    işlemcim :i7 4770
    anakartım: MSI MPOWER MAX
    AĞ KARTIM DA :İNTEL N 2230

WİDİ YAZILIMINI KURMAK İSTİYORUM HERŞEY TAM OLMASINA RAĞMEN GÖRMÜYOR BENDE ANLAMADIM KONUYLA İLGİLİ FİKRİN VAR MI ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İBO4747 -- 17 Aralık 2013; 20:15:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İBO4747

Öncelikle konun için teşekkürlker aynı olay bende de var
    işlemcim :i7 4770
    anakartım: MSI MPOWER MAX
    AĞ KARTIM DA :İNTEL N 2230

WİDİ YAZILIMINI KURMAK İSTİYORUM HERŞEY TAM OLMASINA RAĞMEN GÖRMÜYOR BENDE ANLAMADIM KONUYLA İLGİLİ FİKRİN VAR MI ?

Alıntıları Göster
    Ekran kartın ney dostum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: twm

Ekran kartın ney dostum?
    HD6970 EKRAN KARTINI ÇIKARIP ONBOARD KULLANDIĞIM ZAMAN ÇALIŞIYOR AMA EKRAN KARTINI TAKTIĞIM ZAMAN OLMUYOR ÇOK SAÇMA YAW
  • quote:

Orijinalden alıntı: İBO4747

HD6970 EKRAN KARTINI ÇIKARIP ONBOARD KULLANDIĞIM ZAMAN ÇALIŞIYOR AMA EKRAN KARTINI TAKTIĞIM ZAMAN OLMUYOR ÇOK SAÇMA YAW

Alıntıları Göster
    Kendi ürünlerine uyumlu yapıyorlar herşeyleri işte. Onboard takılıyken widiyi kurup çıkıp 6970 i takınca yine bulamıyor mu tv yi?
  • quote:

Kendi ürünlerine uyumlu yapıyorlar herşeyleri işte. Onboard takılıyken widiyi kurup çıkıp 6970 i takınca yine bulamıyor mu tv yi?

bunu yaptım ama kart takılı iken bulmuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sadece lg tv demi? Samsung da yokmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qqqqqq0 -- 20 Ocak 2014; 12:24:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qqqqqq0

Sadece lg tv demi? Samsung da yokmu?
    quote:

Tv,ler için harici satılan bir aparat ile de wireless display özelliğinden faydalanabiliyorsunuz.
    http://intl.shop.actiontec.com/intel/
    http://www.casperstore....APTORU___urun_1025.html
    http://www.netgear.com/...y-adapters/PTV3000.aspx

Şimdilik sadece LG veya yukarıdaki harici aparatlarla

• Orijinalden alıntı: twm

Hocam merhaba,
    Öncelikle konu için teşekkürler.
    Aynı TV bende de var ve laptopum lenovo z580, donanımının desteklemesi gerekiyor. Fakat Widi update Tool yüklerken aşağıdaki hatayı veriyor ve baya uğraşmama rağmen olmadı.
    ''This computer does not meet the Intel® WiDi system requirements.
    We are sorry, but this computer doesn't meet the system requirements for Intel® WiDi. Check System requirements for Intel® WiDi for details on the system requirements.''
    Yani donanımın karşılamadığını söylüyor fakat
    - i5-3210M işlemci
    - intel HD graphics 4000 ayrıca Geforce GT630M ekran kartı
    - intel wireless n-2200 Wireless Adapters
    - windows 7 ultimate 64 bit
    Yani kağıt üzerinde olması gerekirken neden destelemiyor dediğini bir türlü çözemedim. Ayrıca wifi kartı görüntüsünü de ekledim.
    Yardımlarınızı rica ederim.
     Wireless Display olmayan Bilgisayara WiDi Eklemekundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheKinslayer -- 15 Nisan 2014; 12:14:25 >

• o kadar kendini kasmana gerek yok, win 8.1 yükleyince o aparatı taktıktan sonra ctr+p yapıp wireless displayi görmmen içten bile değil :d
  • +1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum o ekranda yükle diyerek güvenli yayın protokolünü yüklemeyi dener misin?
  • yazılımsal bir sorunu ctrl+p ile çözmek rütbenize yakışmayan bi açıklama olmuş
  • twm kullanıcısına yanıt
    ctr demişim , Windows tuşu.
    Widiyi başarı ile kurabilirseniz bir sonraki Windows+p tuşuna bastığınızda altta kablosuz ekran sekmesi çıkacaktır. Bunu kastedmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7D66DD504

ctr demişim , Windows tuşu.
    Widiyi başarı ile kurabilirseniz bir sonraki Windows+p tuşuna bastığınızda altta kablosuz ekran sekmesi çıkacaktır. Bunu kastedmiştim.
    widiyi başarıyla kurabilme zaten burada asıl sorun, yinede teşekkürler.
  • quote:

widiyi başarıyla kurabilme zaten burada asıl sorun, yinede teşekkürler.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar masaüstüne uygulama şansımız yokmu ?
  • wireless display destekleyen bir wireless kartın varsa veya harici bir adaptör alırsan neden olmasın
    Sağolun hocam bilgilendirme için.
    Herkese selam. Bende widi ivin wifi kartı aldım. Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250 kart aldım. fakat driver kuramadım. gerekli program linklerini paylaşırmısın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.