Şimdi Ara

X Performance (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
5
Favori
10.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Açıkcası bu saatten sonra gelmesini istemem ben. Eylül 1de zaten XR tanıtılacak. Üst model çıkmışken, eski versiyonu yüksek fiyattan satmanın pek bi mantığı yok bence. Bide X P yi daha yeni gönderdik deyip, XR'yi de 6 ay bekletmesinler. XR iddaalara göre X P'den farklı olarak, usb type-C 4 gb ram 3100 mah batarya dual led flash olacakmış. Eğer bu şekilde gelirse süper olur. Ve gelmesini beklerim. Ama hala 3 gb ram vs gelirse cidden sıkıntı olur. Yani 2 3 değişiklik yapıp, donanıma bişey eklemeyip piyasaya ürün sürmek bana nokia'yı hatırlatıyor. Gerçekten sonyi severim, ürünlerini takip ederim, kullanırım. Ama son zamanlarda telefon departmanı gerçekten saçmalamaya başladı. X P'yi gelsin hemen alacam dedim, özellikleri rakiplerine göre düşük olmasına rağmen. Ama fazla naz aşkı usandırdı. Şimdi ise bir şans daha verip XR yi bekleyecem. Ama şartım 4 gb ram, ve en az 3000 mah batarya. Yok ise, gider Samsung S7 alır geçerim

• Arkadaşlar Sony telefon almaya karar verdim. Ilk sony tecrübem olacak. Z5'in fiyatı bir amiral gemisine göre gayet uygun duruyor fakat ekran boyutu olarak biraz büyük bana göre ve işlemci konusunda tereddütteyim. S810 ilk zamanlarda çok fazla ısınma sorunu ortaya çıkarıyordu ama Z3+ ve Z5 serisinde durum nedir bilmiyorum. X Performance görünce çok beğendim. Boyutu daha uygun ve işlemci konusunda da daha güncel. Ne yapmalıyım sizce? Fiyat konusu da kafamı karıştırıyor, piyasaya yüksek bir fiyattan girecek gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle Sony piyasasını bir iki yıldır yakından takip ediyorum. Diğer markaları takip etmesem de piyasa-pazar stratejilerinin benzer olduklarını düşünüyorum. Anladığım kadarıyla, aşağı-yukarı altı ayda bir, büyük fuarların birinde yeni modelleri tanıtıyorlar. Bu fuarlar öncelikle büyük reklam oluşturuyor. Ayrıca çıkacak diğer marka ve modellerle karşılaştırmaların yapıldığı, savaş alanının ilk cephesi olarak tasvir ediyorum bu fuarları. Fuarlarda en çok ilgiyi toplayan telefon piyasaya 1-0 önde giriş yapıyor. Bu "kullanıcı incelemeleri ve karşılaştırmalı testler" internetlere yayılmadan önceki ilk satış rakamlarını belirleyen en büyük etmenlerden biri. Tabi bizim gibi kimi ülkeler vergi ve fiyat politikalarıyla, ya da Sony Türkiye'nin yaptığı gibi mazeretsiz ve işgüzarlıktan gelen gecikmeler sebebiyle, iyi çıkış yapacak, ilgiyle beklenen bir ürünü fevkalâde batırabiliyorlar.

Demem o ki, kullanıcı yorumları ve karşılaştırmalı testler öncesi birçok insan hangi telefonu almak istediğine zaten karar vermiş oluyor. Her marka-şirket de bu satışlardan bir pastaya sahip olmak istediği için iyi ya da kötü 6 ayda bir yeni ürünü tanıtıyor, tanıtımdan sonraki yarıyılda hem tanıttıkları ürünü piyasaya sürüyor hem de bir sonraki ürünün tanıtımlarına hazırlanıyorlar. Öyle aham şaham bir gelişme de yaşanmıyor. Ya işlemciyi, ekranı bir seviye üste taşıyorlar; ya da Compact veya Mini gibi küçük ama performans avcısı versiyonları piyasaya sürüyorlar. Bu bekleyiş ve küçük yenilikler onların da işine geliyor çünkü bu sırada üretecekleri veya satın alacakları teknolojilerin de maliyetlerinde azalmalar meydana geliyor.

Bir telefonu öldürene kadar kullanan biri olarak, tüm bunlardan çıkardığım bir ders var. Hızla yenilenen bu piyasada "en iyisini alayım da uzun süre idare etsin" düşüncesi artık işlemiyor. Ayrıca amiral gemilerinin fiyatları da her geçen nesille yükseliyor. Eskiden piyasanın en iyi telefonu 2000'e alınırken, sonrasında fiyatlar 3000'e çıktı. Şimdi ise 4000 seviyesine doğru yükselişe devam ediyorlar. Ayrıca eskisi gibi, bir çıkan telefon yıllarca üretilip satılmıyor; fiyatlar çok fazla düşmeden üretim sonlandırılıyor; biraz daha ucuzlamasını bekleyeyim derken yok olup gidiyor; Z5 Compact örneğinde yaşadığım gibi.

Tanıtıldığı zamandan beri X Performance'ı bekliyorum fakat 2200 barajının üstünde olursa çok da fazla bir şey yapamayacağım. Hele "hazır X'i 2400'e iteliyoruz, bunu da 2800'den satarız" gibi bir düşünceyle halkı tecavüze yeltenirlerse çok büyük fiyasko olur. Üretim maliyetlerinden hiç ama hiç bahsetmiyorum; kâr marjı dahil perakende satış fiyatı 600 ila maksimum 700 dolar arasında olan bir telefona kalkıp 950 dolar ödenmez. Son olarak Xperia X'in de 2400 liralık fiyatı çok fazla. O telefonun bugün itibariyle hak ettiği yer taş çatlasın 1800-2000 arasıdır; o da taş çatlasın.

Biraz daha sabredelim. Eylül ayında ak-kara belli olacak.

• Haplo kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılmakla beraber, fiyatlardaki artışın son zamanlarda döviz kurundaki artışın daha etkili olduğunu düşünüyorum. Yoksaki yabancı ülkelerdeki fiyatlarda bizim ülkedeki kadar fark olmuyor. Ama şu durum da var tabiki, sony yanlış fiyat politkası uyguluyor. Xperia X dediğimiz telefon 2000'i asla geçmemeli. Valla daha önceden yazıp çizdim sony hakkında baya yazı. Şu saaten sonra xperia x p'nin gelmesi bana bi anlam ifade etmiyor. Eylül 1 de tanıtılacak xperia Xr yi bekliyorum. Eğer istediğim özelliklerde olursa onu bekleyecem. Yoksa Sony mobile maceram burada son bulacak. Ya gider iphone 7 alırım, ya da samsung vs
  • sony ericsson k750 ile başlamıştım, sonra walkman serisi derken en son yurt dışından xperia zr almıştım.

onun da Türkiye'de satışa çıkmayacağı açıklanmıştı ancak sanırım yaklaşık 6 ay sonra satışa çıktı.

x performance için de aynı umudu taşıyorum açıkcası. xperia zr, düşmelere darbelere dayanıklılık ve su geçirmemezlik

anlamında beni üzmedi. özellikle fotoğraf çekimlerindeki doğallık bir çok arkadaşımı sony almaya yönlendirmiştir.

tabi ki bir telefondan beklentiler kişiden kişiye değişebiliyor, benim beklentim sağlamlık, kamera ve ses kalitesi,

internette surf hızı filan...oyunla haşir neşir değilim.

bu arada 1 eylülde berlin'deki fuarda tanıtılacak modelleri var, x serisi devam edecekmiş. x compact da var.

benim sürekli takip ettiğim, haber ve incelemelerine güvendiğim siteyi sizlerle de paylaşmak isterim:

http://www.gsmarena.com/

• Bugün ilk x performance ürününü almış bulunuyorum. Cihaz gerçekten çok güzel. Sormak istedikleriniz varsa cevaplarım

• elifednah kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, nereden ve kaça aldınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahimgs88 İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
    Iran dan arkadaşım getirdi. 2 bine aldım

• Sony XPERIA X Performance Dual F8132 23MP 4G (FACTORY UNLOCKED) 64GB Phone

Burada 64gb Dual Sim olan versiyonu var , kargo dahil 600$ .
    $12.99 karşılığında FedEx ile hızlı bir şekilde gönderim seçeneği var üstelik.
    Tüm dünyaya gönderim yapıyorlar. FedEx ile bir haftaya kalmaz geliyor 4-7 günde falan.
    Bu ürünün sadece pasaport kaydı kalıyor geriye. Sim kilidi de yok sorunsuz kullanılabilir ülkemizde.
    Aklımı çelmiyor değil bu seçenek ve önümüz kurban hacca giden bir tanıdık pasaportu ile kayıt yaptırabilir sanırım. En kötü ihtimal bir tanıdık bulunur ve 4 ay kayıtsız kullanılabiliyor.
    Gittigidiyor da olması laızm bi kullanıcı var bu ürünü 20-25 günde 2300₺ karşılığında getirebileceğini söylüyor.
    Resmi olarak gelmesini ve buradaki fiyatını merak ediyorum , duruma göre alacağım artık. Kafaya koydum (:

• ghostefe kullanıcısına yanıt
    Bu hafta Xperia x compact ve Xperia xz tanıtılacak. Bence beklemelisin. 4 gb ram olacağı ve batarya'nın iyi olacağı söyleniyor. Ve çıkış tarihi olarak eylülün sonu diyorlar. Türkiyeye geliş ekim en geç kasımı bulur. Ben onu beklemeye karar verdim

• elifednah kullanıcısına yanıt
    Ram kullanımı nasıl? Ne kadar boş ram gösteriyor? Hangi programlar yüklü?

Boş ram i göremedim. Bellek kısmına girince %33 gösteriyor. Sosyal ağlar. Haber uygulamarı. Bankacılık bi kaç program daha var

Benimkinde çok fazla uygulama yok. Ram kullanımı %50 - %60 aralığında. Aynı uygulamalarla LG G4 %60 - %70 lerde geziyordu.
  • Arkadaşlar telefonun kamerası acaip güzel. Hem ön kamera hem arka kamera çok canlı çekiyor.
    Biri x performans ile diğeri ise z3 dual ile çekildi
    Bu mesaja eklenen görseller:

X Performance X Performance

• Xperia xz ve x compact bugün tanıtıldı. İkisinde de 3 gb ram var, çıkış tarihi ekim ayı denmiş ve diğer özellikleri:http://www.gsmarena.com/sony_at_ifa_2016-review-1486.php

• oldsage kullanıcısına yanıt
    XZ nin Performance tan neredeyse hiç bir farkı yok gibi. 0.2" ekran farkı ve camın şekli dışında.

Edit: Detaylı araştırmadan yazmışım. Pil 2700 den 2900 mah e çıkmış. Kameraya 5 yönlü optik sabitleme gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Günal -- 2 Eylül 2016; 9:32:04 >
  • Günal kullanıcısına yanıt
    Bu saatten sonra X performance'nin gelmesi mantıksız olur. Tasarım olarak da XZ'yi daha çok beğendim. Ram işlemci aynı, fark olarak kamerada lazer fokus, renk algılayıcı bide 5 yönlü optik sabitleme gelmiş. Bataryada da 200 mah. Ama kasım gibi gelirse alırım XZ'yi
    Ekim'de satışa sunulacak sanırım.

• Deli gibi X Performance bekleyen ben azılı bir sony sever olarak XZ'yi azıcık artmış batarya ve usb type-c bağlantı noktası ve tabiikide yeni kamera özellikleri ile çok beğendim.
    Tasarımı ve özellikle kahve - lacivert tonlarındaki renkleri çok zengin gösteriyor telefonu. En iyi ihtimalle X Performance çıkar sonra bu çıkar ve X Performance fiyatı düşerse işime gelir. Eğer uçuk bir şey istemezlerse (2800 üstü) XZ sanırım tercihim olacak bu gidişle.
    İnşallah XZ çıkana kadar yeni telefon tanıtmaz sony ve aklımıza kurt düşürmez alıp kurtuluruz (:
  • X modeli Sony Centerlarda 2399 TL İnternette 2000 TL gibi fiyatlara alınabiliyor. şimdi sormak istediğim şu piyasada Qualcomm® Snapdragon™ 650 işlemcili bir telefona 2000 TL para vermek ne kadar akıl işi ? Bu Sony nin neden böyle bir saçma fiyat politikası var anlamış değilim. kim gidip bu işlemciye 2000 TL para verirki bana biraz enayilik gibi geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.