Sizde Xbox 360 veya Xbox one konsollarından herhangi birine sahipseniz ve bilgisayar oyunlarında gamepad kullamak istiyor ve uyum sorunu yaşar mıyım diyorsanız yazının devamını okumalısınız.
Bilgisayar oyunculuğu milyonlarca insanın zevkle oynadığı bir platform. Bu platfom fare – klavye kullanımı ile doruğa ulaşmış konumda. Aynı zamanda yeni çıkan teknolojilere göre bilgisayarını güncelleyenler parası veya zamanı olmayanlar konsol tercih etmekte.
Oyunları Xbox oyun kolu ise bilgisayar oyunlarını oynamak istiyorsunuz. Xbox gamepad alırken dikkat edilmesi gerekenler vardır.
1 – Xbox 360 gamepad alırken mutlaka dikkat etmeniz gereken husus kutunun üstünde For Windows veya Pc yazmalı. Çünkü Microsoft oyun kollarını 2 şekilde piyasaya sürüyor. Biri Hem Pc/Xbox uyumlu Xbox kolu, diğeri sadece Xbox uyumlu olanlarıdır. Konsolunuz varsa ve arada bilgisayarımdan oyunları oynarım diyorsanız xbox vepc uyumlu olanını alın derim. Bu bahsettğim kablolu olan Xbox koludur. Kabloyu bilgisayara taktıktan sonra bilgisayar otomatik algılayacaktır. Olurda tanımaz ise Buraya tıklayarak Microsoft’un sitesinden orjinal driver(sürücü) indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.
Burada eklemek istediğim bir şey var. Kişisel fikrimi sorarsanız pc oyunculuğu için ben kablolu olanını öneririm. Direk olarak takar kullanırsınız. Kablosuz alır iseniz birde bilgisayara takmak için aparat gerekmekte ki buda fiyatı arttırmakta. Eğer derseniz ” Ben arada oyunumu oynarım oyun benim için arada yaptığım bir hobidir ” o zaman size kablolu olanını öneririm.
2 – Xbox 360 Wireless Controller for Windows olan anlayacağınız üzere kablosuz olan versiyonudur. Dikkatinizi çekeceği üzerine sonunda for Windows yazısına dikkat ediyoruz. Burada bir önemli konu direk olarak bilgisayar oyunlarında kullanamıyorsunuz. Xbox kablosuz oyun kolunun yanında bir de bilgisayara bağlamak için ayrıca aparat almanız gerekmekte.