Şimdi Ara

xp64 veya vista64 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şu an X4 8gb ramli sistemde vista64sp1 kullanıyorum.
    merak ettiğim konu ise xp64 sp2'nin vista64sp1 e göre avantajları var mıdır? varsa gözle görülebilecek kadar bariz midir ?
    kullandığım programların bir çoğu native64 değil(photoshop, illustrator, indesign) ancak bunlardan yanada herhangi bir sıkıntım mevcut değil.
    driver konusundada her iki sistem içinde bir sıkıntım yok
    demem odur ki; xp64sp2 ye geçersem kazancım ne olur? vista64sp1 de kalırsam kazancım ne olur?
    bu arada xp ye karşı ayrı bir sempatim var :)
    şöyle de bir sıkıntım var; bilgisayarı olduğu için, kafama göre "onu kaldır, bunu kur" yapamıyorum. kısacası denemek ve sonuç almak için yeterli vaktim olmuyor.
    bu yüzden sizlerin tecrübelerine sığınıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bartholomeos -- 28 Eylül 2008; 0:42:21 >

• Driver ve programlarda bir sıkıntınız yok ise geçmenizde pek bir fayda göremiyorum Ram kullanımı dışında.Vista sistem belleğinden çok fazla kullanıyor yaklaşık 1 gb yerine göre 2 gb.Windows x64 ise masaüstünde gördüğüm en fazla 500 mb idi yanlış hatırlamıyorsam

Şu anda vista da rahat bir şekilde çalışabiliyorsanız devam edin kullanmaya ama ram kullanımında şikayetçiyseniz windows x64'e geçmenizi tavsiye ederim
  • Sistem konfigürasyonunuza bakaraktan XP64'ün size getireceği ekstradan bir avantaj yok. (dezavantaj da yok..dx10 falan saymazsak ama sonuçta söz konusu olan bir iş bilgisayarı dx10 önemsiz) Bu durumda geriye sempati kalıyor Yani Vista'ya bi türlü ısınamayanlardansan XP64 işini görür..
  • vista 64 sorunlu,hemde çok sorunlu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: stekemen

vista 64 sorunlu,hemde çok sorunlu..

Ne gibi sorunlarmış bunlar acaba? Niyeyse ben karşılaşmadım henüz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasan_hzl

quote:

Ben de karşılaşmadım. XP64 kullanıyordum ben de. Ancak görüntü daha güzel olduğu için Vista'ya geçtim. Çok da memnunum. Hiçbir sorunu da yok.
  • quote:

quote:

Kardeş sürekli donmalar yaşıyorum.Gom player'da film oynarken donuyor.Oyunlarda sorun oluyor.Açılış hızı çok yavaş.Yani daha sayamadığım bir çok sorun.Elbette bu 64 biti kullanmamak anlamına gelmiyor,araştırıyorum bu sorunların sebebini,ama şu an itibariyle en sorunsuz olanı(benim için)32 bit..

• quote:

quote:

quote:

Kardeş sürekli donmalar yaşıyorum.Gom player'da film oynarken donuyor.Oyunlarda sorun oluyor.Açılış hızı çok yavaş.Yani daha sayamadığım bir çok sorun.Elbette bu 64 biti kullanmamak anlamına gelmiyor,araştırıyorum bu sorunların sebebini,ama şu an itibariyle en sorunsuz olanı(benim için)32 bit..

Doğrudur birşey diyemeyecğim ama bu tarz sorunları [sadece birkaç kere explorer.exe yanıt vermiyor hatası dışında] ben yaşamamadım 64 Bit kullandığım şu 4-5 aylık süre içerisinde.

• Birde 64 bit vista,32 bit vistadan çok daha fazla yer kaplıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.