Şimdi Ara

Xperia XZ aşırı pahalı değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Snapdragon 820 ve 3 GB RAM gibi çok da üst olmayan bir donanıma sahip olan, kamerasında OIS bulunmayan ve dışarıdan bakıldığında tam anlamıyla bir amiral gemisi hissi vermeyen bir telefona 2800 lira çok pahalı değil mi? Şık telefon, beğendim, almaya da niyetlendim ama gerçekten çok pahalı geliyor bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 21 Kasım 2016; 22:56:58 >

• s7edgeden daha iyi donanıma sahip
    Işlemci daha iyi gpu daha iyi usb type c kamera daha iyi ve amiral gemisi değil ram konusunda bu telefon da ios gibi aşırı rame ihtiyaç duymuyor ama simdi touchwize 4gb ram koymak zorundasın
    ayrıca 2800 tl bu sene çıkan tüm amirallerden daha ucuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bir de snapdragon 820i de yazmışsiniz ama bu işlemci amiral işlemci bilmiyorsaniz söyleyim

• Snapdragon 821 barındıran telefonlar var ve bu telefonun RAM' i de iyi değil hocam.
  • Ben iPhone'dan geçiş yapacağım için Android hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Yeni yeni öğreniyorum. iPhone 7 Plus'da bile 3 GB RAM var. Android bir telefonda daha fazla olması gerekmez mi? Sizin yazdığınızdan anladığım kadarıyla, RAM'i harcayan işletim sisteminin kendisi değil, markanın kendi arayüzü. Sony'nin arayüzü RAM'i çok harcamıyor yani doğru mudur?
  • Sonylerde genellikle ram sıkıntı olmuyor diger android telefonlara gore diger konularda tartışılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Ben iPhone'dan geçiş yapacağım için Android hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Yeni yeni öğreniyorum. iPhone 7 Plus'da bile 3 GB RAM var. Android bir telefonda daha fazla olması gerekmez mi? Sizin yazdığınızdan anladığım kadarıyla, RAM'i harcayan işletim sisteminin kendisi değil, markanın kendi arayüzü. Sony'nin arayüzü RAM'i çok harcamıyor yani doğru mudur?

IPhone dan geçiyorsunuz merak etmeyin daha hızlı stabil bir telefona geçiyorsunuz Bu Android algısını Samsung oluşturdu ve diğer telefonlar da Samsung gibi zannediliyor ama kasan Android geçmişte kaldı.
    AYNEN öyle. Burada önemli olan arayüz
    SD 821 Sony xzyi piyasaya çıkardığında yoktu yeni çıkan bir işlemci. Ayrıca 821in 820den tek farkı saat hızı. Bu da acayip küçük bir fark.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çekincem şu ki: Kardeşim 3-4 yıl kadar önce Xperia Ion aldı ve hiç mennun kaldığını hatırlamıyorum. Sony halen öyle mi? Diğer Z telefonlarını baz aldığımızda, Xperia telefonlarının güncelleme desteği ve 2-3 sene sonraki kullanılabilirlik seviyesi ne durumda oluyor?
  • quote:

Çekincem şu ki: Kardeşim 3-4 yıl kadar önce Xperia Ion aldı ve hiç mennun kaldığını hatırlamıyorum. Sony halen öyle mi? Diğer Z telefonlarını baz aldığımızda, Xperia telefonlarının güncelleme desteği ve 2-3 sene sonraki kullanılabilirlik seviyesi ne durumda oluyor?

Kardeşimde Sony xperia z var. Hala sorunsuz ve çok memnun. Bir tane arkadaşımda Sony z5 var o da çok memnun. Uzun kullanım olarak en iyi cihazları HTC ve Sony üretiyor bence. Halihazırda xznin kronik sorunu yok gibi görünüyor. Ayrıca Sony nin orta seviye telefonlarını ben beğenmiyorum Sony alınacaksa amiral telefonu alınmalı.

• Kendimi yazmamışım ben de 1 sene civarı Ericson zamanlarında bir telefonunu kullanmıştım çok memnun kalmıştım şimdi ben de xz ye geçmeyi düşünüyorum inşallah

• Ben eski bir Sony Ericsson'cuyum zaten. 6 sene hiç ama hiç sıkılmadan, başka telefon aramadan W810i kullandım. O dönemde o telefondan aldığım zevki, bu dönem iPhone'dan alamıyorum. Sony, Android'e geçtiği ilk zamanlarda çok kan kaybetmişti, eski telefonlarındaki sükse kalmamıştı. Sonra da ben kullanmayı bırakıp iPhone'a geçiş yapmıştım.

Güncelleme desteği nasıl Xperia'nın?
  • quote:

Ben eski bir Sony Ericsson'cuyum zaten. 6 sene hiç ama hiç sıkılmadan, başka telefon aramadan W810i kullandım. O dönemde o telefondan aldığım zevki, bu dönem iPhone'dan alamıyorum. Sony, Android'e geçtiği ilk zamanlarda çok kan kaybetmişti, eski telefonlarındaki sükse kalmamıştı. Sonra da ben kullanmayı bırakıp iPhone'a geçiş yapmıştım.

Güncelleme desteği nasıl Xperia'nın?

Hah hatırladım ben de w810i kullandım
    Güncelleme konusunda en iyisi olarak bilinir. Z5lere biraz geç vermişti güncellemeyi (Android 6.0) normalde en önce Sony verirdi. 2 sene Android güncelleme garantisi var 1 sene daha güvenlik güncellemesi falan veriyor belki 3.yü de verebilir. Mesela bu sene xz 6.0 la çıktı. 7.0la çıkması gerekirdi o yüzden 9.0a kadar güncelleyebilirler. Genel manada başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-06DC15D4A -- 20 Kasım 2016; 0:17:29 >

• Şık telefon fakat 2700 edecek telefon değil. Ederi maksimum 2000. Yılların sony kullanıcısıyım ama bu telefonu almayacağım.

• Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Şık dediğiniz gibi ama gerçekten amiral gemisi sınıfına uymuyor. RAM az, kamerada OIS'de yok. Şuan 2500'e yakın fiyatlara düşmüş. 2000'in altına düşerse ve telefon almamış olursam, alabilirim. Şuan hala aradığım telefonu bulamıyorum ve alamıyorum...
  • Bence fiyatı gayet uygun(PİYASAYA/RAKİPLERİNE GÖRE, YOKSA TÜM TELEFONLAR GEREKSİZ PAHALI)

Kendim 2 gündür kullanıyorum, tasarım çok hoş. İşlemci şu an kullanılabilecek en üst düzey işlemci(SD 821 var ama zaten SD 820'nin OC yapılmış versiyonu) Kamerası ve barındırdığı kamera teknolojileri donanımsal olarak çok iyi yazılım ile de çok daha iyi olacaktır. En önemlisi de marka değeri.

Şu da var; Android dünyasından telefon aldığınızda ne zaman güncelleme alacaksınız veya alabilecek misiniz sorusunu sıklıkla sorarsınız kendinize, Sony bence bu konuda lider. Z1'e bile güncelleme veriyor yakın zamana kadar, bu 2500-3500 gibi harcamalarda gözetilecek önemli bir husus bence, o fiyata aldığınız bir cihazı 1-2 sene sonra destek kesilmiş halde bulmak istemezsiniz bence, 1-2 sene sonra değiştiririm deseniz bile, o mantıkta bile, gönül rahatlıyla diyemezsiniz.

Gelelim 3 GB ram konusuna, teknolojide sayılar kadar pratik kullanımda kullanıcı deneyimi önemlidir hatta daha iddalısı, sayılardan daha önce gelir kullanıcı deneyimi, bugün Sony'in 2 GB ramli telefonları dahi 4 GB ramli rakiplerinden daha stabil ve uzun ömürlü oluyorsa 3 GB fazlasıyla yeterli demektir. Bugün XZ 4 GB denilip, senaryo gereği, hayal ediyorum yani, esasında 2 GB barındırsaydı kaput altında kullanıcıların %95'i fark etmezdi bile... 3 GB bence bunun özüdür. Apple iphone 7 2 GB ram ile 4 GB ramli Android cihazlardan daha stabil ise konunun daha özeti donanıma, yazılımla hüküm edebilme becerisidir. Iphone 7 Plus 3 GB rame henüz geçti. Bence o da "E yani artık koyun biraz daha ram, x y z firmaları, 4 6 8 gb ram ile piyasada: yani tamamen pazarlama taktiği, rakamlara oynama.

Söylediklerimden marka taraftarı anlaşılmasın lütfen hiç bir markanın taraftarı olmadığım gibi marka taraftarlığını da komik buluyorum.

Yine de kişisel algı ve düşünceler objektif verilere rağmen o parayı fazla konuma getirebilir gözde(ki fazla zaten telefon fiyatları hoş, vergilendirme vs konuları var, ben rakiplerine göre az veya fazla gibi sıfatları kullanıyorum) Sony logosundaki S'yi font ve harf olarak sevmezsiniz ve ona sırf o yüzden israf gelir vereceğiniz para, gelebilir, saygı duyarım :)

• Çok pahalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu ram az olsada sıkıntı olmaz diyenlere kızıyorum. z5compact'ım var, 2gb yeter diyenler var ama yetmiyor işte. keyifle kullanamıyorum. tamam arayüzde sıkıntı yok, takılma yapmıyor da, arkadaş bu düz telefon değilki akıllı telefon o eksik olan ram uygulama açtığınızda bariz yokluğunu hissettiriyor. ciddi anlamda rame yüklenen uygulamalar var. ha siz derseniz ben fazla uygulama kuran adam değilim, içindekiler yetiyor o zaman şanslısınız sonyler stabilite olarak gayet iyi.

bir de ios android ram konusunda örnek vermeyin ios gerçek anlamda multitask içermiyor ama onlar bile yavaştan 3gb rame geçiyor. xzde snap 820 gibi güçlü bir işlemciye 3 gb ram boğazını iple sıkmaya benziyor. o işlemci gücünü kullanamadıktan sonra ne yapayım 820' yi.

z5 compact'ı da küçük ekranda rakibi yok diye tasarımı falan hoşuma gitti diye aldım. keşke başka firmalar da mini denilen terane yapacaklarına compacta rakip çıkartsaydı.

• Snappiermnappier kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Fikirlerinizi dikkate alacağım.
  • şu an hiçbir telefon ederin de değil. Ama XZ hiç değil Sony'ciyim ama S7 edge varken, HTC 10 varken buna dönüp bakmam bile. S820 varken donanım yönünden zayıf demek de nasıl bir şey anlamadım. Touchwiz arayüzü gibi şişme olmuyor ki Sony'de. Touchwiz arayüzü biraz düzeltilse de hala RAM kullanımı yüksek. Sony'de böyle bir sıkıntı yok. 3gb rahatça yeter. Detaylı kullanmadım ama incelemelerden anladığım kadarıyla kamera büyük ölçüde düzelmesine rağmen düşük ışıkta hala geride.
  • TouchWiz şişiyor deyip sonra S7 varken XZ'nin yüzüne bakmam demişsiniz. Bu kısmı anlayamadım. Ben XZ'ye donanım yönünden zayıf yazmadım. Sadece daha önce çıkan amiral gemilerinin XZ'den daha güçlü olduğunu söyledim. Yetip yetmeyeceğini bilmiyorum, çünkü daha önce hiç Android kullanmadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.