Şimdi Ara

Xperia Z Ön Kamera Yok (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
13.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ön kamera yok arkadaşlar ekran görüntüsü aldım nerede bu ön kamera nasıl geri gelecek

Yardımcı olana şimdiden teşekkürler .

4.3 yüklü bu arada

• Kardeş cekim modu değiştir birde öyle bak üç nokta ile Flash arasında olması gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: se_runtome

Kardeş cekim modu değiştir birde öyle bak üç nokta ile Flash arasında olması gerek

Tüm modları denedim ama işe yaramadı ayrıca retrica dan baktım oradada arka kamera açılıyor lütfen yardım
  • LeTeina kullanıcısına yanıt
    Yeni cihaz mı? Reset at power tuşu ve ses açma ikisi birden basılı tutarak üç kez titriyor sonra bırak yeniden aç

• Sony pc compite diye bi program vardı bu programı pc ye yükle daha sonra telefonu bağla ve ordan onarma işlemi yap

• Telefon servisten yeni geldi

Şuanda sony pc Companion ile onarıyorum sonucu yazarım
  • Olmadı arkadaşlar hala aynı ne yapmalıyım telefon yurt dışından alındığı için gidip gelmesi çok sıkıntılı bi durum servis dışında başka çarem var mı ?
    Servise göndermeden önce muhtemelen kameranız çalışıyordu ve servisten geldikten sonra çalışmadıysa aynı servise bir daha verin ücretsiz yapmaları lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: atp96

Servise göndermeden önce muhtemelen kameranız çalışıyordu ve servisten geldikten sonra çalışmadıysa aynı servise bir daha verin ücretsiz yapmaları lazım

1 çok uzun süre sorun büyük ihtimalle yazılımsal kamera yokmuş gibi davranıyor .Halletme şansım yok mu ?
    Yazılımsal olsa pc companiondan sonra düzelmesi gerekirdi. Ön kamera ufak bir dişin anakarta takılmasıyla bağlanıyor. Servis bu dişi takmayı unutmuş olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TacoNikky

Yazılımsal olsa pc companiondan sonra düzelmesi gerekirdi. Ön kamera ufak bir dişin anakarta takılmasıyla bağlanıyor. Servis bu dişi takmayı unutmuş olabilir

Hmmmm mantiktli cevabiniz icın tesekkur ederim

Peki bunu ben nasil takabilirim ya da nerede taktirabilirim ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeTeina

quote:

Öncelikle sorununuzdan emin olmak için *#*#7378423#*#* tuşlayın. Karşınıza Service Menu gelecek. Buradan 'Service tests'e girin. Burada cihazın tüm fonksiyonlarını test edebilirsiniz. Service tests'te Front camera'ya girin. Burada testler hiçbir ek yazılımsız çalışır. Eğer ön kamera çalışıyorsa sorununuz yazılımsal, burada da çalışmıyorsa sorun donanımsaldır.

Donanımsal ise ve pin takılmamış ise;
    Cihazın arka kapağı açıldıktan sonra içeride anakartı görürsünüz. Orada kamera önde kablosu arkada kalacak şekilde durur. Üst kısımda küçük dikdörtgen bir pin(dişli) görürsünüz. Zaten kablosu tek bir yere takmak için yeterli uzunluktadır. Oraya elinizle tık diye oturtmanız gerekiyor. 30 saniyelik işlem ama cihazın içi açıldığı için garanti dışı kalabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LeTeina

quote:

Öncelikle sorununuzdan emin olmak için *#*#7378423#*#* tuşlayın. Karşınıza Service Menu gelecek. Buradan 'Service tests'e girin. Burada cihazın tüm fonksiyonlarını test edebilirsiniz. Service tests'te Front camera'ya girin. Burada testler hiçbir ek yazılımsız çalışır. Eğer ön kamera çalışıyorsa sorununuz yazılımsal, burada da çalışmıyorsa sorun donanımsaldır.

Donanımsal ise ve pin takılmamış ise;
    Cihazın arka kapağı açıldıktan sonra içeride anakartı görürsünüz. Orada kamera önde kablosu arkada kalacak şekilde durur. Üst kısımda küçük dikdörtgen bir pin(dişli) görürsünüz. Zaten kablosu tek bir yere takmak için yeterli uzunluktadır. Oraya elinizle tık diye oturtmanız gerekiyor. 30 saniyelik işlem ama cihazın içi açıldığı için garanti dışı kalabilir.

Deniyicem teşekkürler.

• TacoNikky T kullanıcısına yanıt
    "This device does not support the function."

Bu cikiyor ekranda yani sorun bi kabloyu takmak öyle mi ?

Ya kablosu takılı değil ya da ön kamera yerinde değil. Cihaza ön taraftan dikkatli bakın kamera yerinde görünüyor mu? Yerindeyse cihazın açılıp kablonun(pinli konnektörün) yerine takılması lazım.

Bu arada kendiniz açmayı düşünüyorsanız aşağıdaki videoya göre dikkatlice açın. Arka cami kırmamak için hassas davranmak gerekiyor.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=FKqiU_j_LfOS0AW774DIDQ&url=http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DjNrtamZuf7E&cd=1&ved=0CBsQtwIwAA&usg=AFQjCNGPSW3VeIguAht2S_7uduZXIdLh3w&sig2=ahOpWbV8PsNygke2Jiw4JA

• KARDEŞ BU SORUNU NAPTIN NASIL HALLETTİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: stemhra

KARDEŞ BU SORUNU NAPTIN NASIL HALLETTİN

Siz çözebildiniz mi, bende de aynı sorun var :(
  • ali_6195 kullanıcısına yanıt
    malesef çözemedim ben. ön kamerayı söküp yeniden taktım ama olmadı. bir tek denemediğim yazılım düzeltme kaldı. onuda yaparım. olmazsa yeni birtane alana kadar idare ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stemhra

malesef çözemedim ben. ön kamerayı söküp yeniden taktım ama olmadı. bir tek denemediğim yazılım düzeltme kaldı. onuda yaparım. olmazsa yeni birtane alana kadar idare ederim.

7.0 a güncelledim bu sefer de arka kamera gitti ya çıldırıyorum bu kadar dandik bi telefon daha önce hiç kullanmamıştım. Şuan kamerayı kullanamıyorum

• Ben kameranın bozuk olduğunu düşünüyordum yeni kamera aldım.

Aynı modelin farklı seri numaralarına göre ayrı kamera modelleri var; pin girişi falan farklı.

Bunu sonradan farkettim, yanlış parça almışım yani.

Sonra da tekrar uğraşmadım.

Bu aralar şarjı da çabuk bitiyor belki batarya kamera değişimi yapabilirim uygun fiyatlı bulabilirsem

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.