Şimdi Ara

Xperia Z su aldı Garanti Kabul etmiyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
6.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bozerhan

quote:

Orijinalden alıntı: brsclkr

quote:

Orijinalden alıntı: bozerhan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Allah Diyen Tirbüşon

quote:

telefon su geçirmiyor diye zorla suyun içine sokmak zorunda mısınız kardeşim?? o özellik kazayla olabilcek hasarı önlemek için yapılmış bi koruma oyuncak değil !!! birinizden birine böyle birşey olcağı belliydi. at şimdi çöpe o telefonu. geçen görmemişin biri grup kurmus "xperia z su altı fotoğraf kulübü" diye. azcık mantıklı hareket edin 15cm suyun altına nası girdi telefon onu yazmamışsın ama, binlerce liraya telefonu alıp bunun özelliği su geçirmiyor diye suyun içine sokmak nedir

15cmye çoğu telefon geçirmiyor ayrıca sokmak zorunda belki onun için aldı bir işi için lazım bu telefonun reklam filmlerinde bile su altında video çekiyor fotoğraf çekiyor

ilk mesajda arkadaş öyle birşeyden bahsetmemiş okuduysan. dediğin gibi o amaçla almış olabilir ona lafım yok da, besbelli keyfi sokulmus suya daha neyin derdindesiniz. ayrıca dediğiniz reklam filmlerini nedense sony'nin kendi youtube sayfasında bulamıyorum onun dışında yüzlerce waterproof test videoları var ama hiçbiri sony'nin değil. sonytürkiye öyle bi mallık yapmışsa onların problemi. su geçirmezlik bir özellik değil koruma bunu sokun artık kafanıza. binlerce lirayı da elinize oyuncak etmeyin

http://www.youtube.com/watch?v=gWysHOjl95E
    Bu verdiğim linkteki reklam bizzat Sony tarafından çekilmiştir ve görüldüğü üzere telefonun üzerine KEYFİ olarak su dökülmektedir... Bunun dışında, kusura bakmayın fakat insalara böyle hitaplarda bulunarak onlardan hesap soramazsınız. Sonuç olarak parada onların telefonda. İstediklerini yapabilirler...
    Konuya destek olmaktan çok köstek oluyorsunuz...

Asıl konuya dönersek. Telefonu her şarjdan çıkarttığımda şarj kapakçığını kapatmam konusunda uyarı alıyorum. Buradan da kapakların su geçirmezlik konusunda kilit rol oynadığını düşünmekteyim. Bu yüzden sizin yerinizde olsam maalesef fazla ümitlenmezdim.

tamam kardeşim ben pes ediyorum hala koruma nedir özellik nedir anlamamakta ısrarcısınız. arkadaşa da geçmiş olsun diyorum.

Bir konuda size hak veriyorum. O kadar para verdiğim telefonumu ne kadar su geçirmez veya suya dayanıklıdır dense bile bu vaadleri deneme taraftarı değilim. Fakat Sony'nin telefonun bu gibi şartlarda su geçirmediğini söylemesi ve sonrada sıvı temasını garanti dışı bırakması. İşte asıl sorun burada.

Sony'nin en büyük hatası da bu oldu zaten.Suya dayanıklı demeyecekti.Arkadaşa da geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

telefon su geçirmiyor diye zorla suyun içine sokmak zorunda mısınız kardeşim?? o özellik kazayla olabilcek hasarı önlemek için yapılmış bi koruma oyuncak değil !!! birinizden birine böyle birşey olcağı belliydi. at şimdi çöpe o telefonu. geçen görmemişin biri grup kurmus "xperia z su altı fotoğraf kulübü" diye. azcık mantıklı hareket edin 15cm suyun altına nası girdi telefon onu yazmamışsın ama, binlerce liraya telefonu alıp bunun özelliği su geçirmiyor diye suyun içine sokmak nedir

+1 katılıyorum. Telefonu alan musluğa koşmuş

• - Yanıltıcı reklam var bundan dolayı dava edip kazanabilir,

- Mahkemeden bir sonuç çıkmaz ise kendisi cihazı tamir etmeye çalışabilir,

Çözüm önerisi bekliyoruz beyler,

Yok mu başka önerisi olan? Yoksa adamın üstüne gitmeye devam mı? Hatta adamı yakalayıp bir de güzel ıslatsak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaCToR

ya arkadaşlar konu soket değil soketler kapalı ikende cihazı su alan arkadaşlar var soket konutuna yorum yapan arkadaşları 3*5 ay sonra görecem o ayrı ama konu soket değil zaten serviste soket demiyor sıvı temas garanti dılı diyor sny i aradım garanti belgesine bakarsanız sıvı temas garanti dışı yazıyor diyor. sony hiç bir şekilde su almış Z yi kabul etmiyorum forumda başına gelen arkadaşlar var. alın size bazı su alan cihazlarhttp://www.sikayetvar.com/firma/detay/sony-mobile sol taraftaki aranacak kelime bölümüne sıvı yazın

Yok canım, olur mu hiç öyle şey, kesin kullanıcı hatasıdır, yangın hortumunu açıp üstüne su tutmuşlardır

Xperia Z su aldı Garanti Kabul etmiyor.

http://www.zdnet.com/blog/btl/dells-second-gen-rugged-laptop-can-it-stop-a-bullet/14206

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 6 Ağustos 2013; 0:45:26 >

• bende aynı sorun la karşılaştım.Sony Center'dan almıştım ilk gün limonatanın içine attım telefon cozladı.Götürdüm telefonu 15 gün sonra yenisini gönderdiler.1000 lt de sony den alış veriş çeki gönderiler sus payı gibi bir şey sanırım.Sorun olmadı yani sanırım sony sonyden alınır./
  • Kapaklar kapalıykende su geçiriyor nasıl olsa diyerek kapağı çıkarıp suya sokmak nasıl bir mantıkdır?. Garanti belgesinde yazdığı gibi tüm kapaklar kapalıyken 1 metre 30 dakika suya dayanıklı.. Bu şartlarda olmuş olsa denildiği gibi mahkemede kazanabilir ama gerçekleşen olayda bırakın kazanmayı aklı başında her hakim davayı reddeder
  • daghanx D kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çihaz bu şekilde içine limota girdimi ????
    bugün benim telefonda su aldı vede heryeri kesinlikle kapalı idi denize gitmeden herşeyini kontrol ettim
    çocuk balıkları çekicem diye almış masadan vede yaklaşık 4 dakika falan suya sokup çıkarmiş aralıklarla tabi
    ben elinden aldım çalışıyodu aniden ekran karardı .ugraştım açmaya nafile sonra kapakları açtım su almış
    ama su aldıgını anlamak bile mucize ,agzımla içine dogru üfledim küçük küçük su tanecikleriçıktı olay bu vee telefon nakaft
    alalı daha bir ay anca oldu şimdi burdaki durum benim çocuk sonynin reklamlarından etkilenip bu teli suya sokmuş [5yaşında]
    telefonuda vodafeneden aldım inşallah sorun çıkarmazlar ,ben bu telefonu kesinlikle su geçirmiyo diye aldım,işim geregi deniz üstündeyim
    ve telefonum suya düşmüştü( htc) çalıştırdım ama telefon eskisi gibi olmadı,bununda reklamlarını defalarca izledim vede o yüzden aldım
    inşallah degiştirirler..

• Soketleri kapalıyken su alan cihazları garanti kapsamında değiştirebiliyorsunuz forumda birçok örneği mevcut ama soket yokken/açıkken suya giren cihaz garanti dışı oluyor doğal olarak... Ayrıca cihazın soketlerden su aldığının tespiti için soketlerin altında adını hatırlayamadım şimdi bir madde var suyla temas halinde fiziksel değişikliğe uğrayan o yüzden soket harici su geçirdiyse merak etmeyin cihazınız garanti kapsamında değişecektir ama örnekteki gibi soket yoksa 1441 tl ödemeye hazırlanın... 2000 liralık cihaz suya sokulurmu diyen arkadaşlarıda kuma davet ediyorum siz gidip kumda oynayın biz suda oynarız..
  • hocam 1441 tl ödemek yerine yeni bir xperia z al derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matruh123

hocam 1441 tl ödemek yerine yeni bir xperia z al derim

Bu olaydan sonra gidip SONY mi alsın bir daha
  • Adamı dövmekten beter etmişler ya geçmiş olsun kardeşim benim telefonda da bazı sorunlar var aveadan almıştım oraya sorucam bi. Benimkisi daha su geçirmedi ama arka kapatan alabilir diye korkuyorum biraz yamuk neyse para bizim telefon bizim istediğimizi yaparız
    Ek: çok geçmiş olsun inşallah en iyisi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Exe -- 16 Ağustos 2013; 1:34:09 >
  • Sony Xz : Su direnci hakkında bilinmesi gereken önemli bilgi.

Su direnci
    Cihazınızın suya karşı dirençli olması için micro USB bağlantı noktası, microSD kart, micro SIM kart ve mikrofonlu kulaklık seti bağlantı girişinin sıkıca kapatılmış olması gerekir.

Cihazınızı aşırı tozlu ya da nemli ortamlarda kullanmayın. Olağan kullanım esnasında oluşacak aşınma, cihazınızdaki hasarla birlikte toza ve neme karşı olan direnci azaltabilir. Cihazınızı aşağıdaki koşullarda kullanmayın:

Okyanus Suyu

Sıcak Su

Dalış

Kum -çamur

Yüzme Havuzu

Diğer sıvılar Kimyasallar

Cihazı, micro USB bağlantı noktasını, micro SD kartı, micro SIM kartı ya da mikrofonlu kulaklık seti konektörünü suya batırmayın, cihazı herhangi bir sıvı kimyasala maruz bırakmayın ya da cihazınızı aşırı yüksek ya da düşük sıcaklıklara sahip nemli ortamlarda kullanmayın. Su ya da sıvı micro USB bağlantı noktasına, micro SD karta, micro SIM ve mikrofonlu kulaklık seti konektörüne girerse, kuru bir bez ile silin. Micro USB bağlantı noktası, mikrofonlu kulaklık seti konektörü, micro SD kart yuvası ve SIM kartı yuvasının su direnci tüm ortam veya koşullarda garanti edilmez.

Hoparlöre su girmesi durumunda, kullanmadan önce yaklaşık üç saat bekleyerek kurumasına izin verin.

Piller, şarj üniteleri, mikrofon kulaklık setli cihazlar, micro USB kabloları, micro SIM kartlar ve microSD™ kartlar gibi uyumlu olan tüm aksesuarlar, kendiliğinden toz ya da suya karşı dirençli değildir.

Garantiniz, cihazınızın gerektiği gibi kullanılmaması ya da hatalı kullanımı sonucunda oluşan hasar veya arızaları kapsamaz. Ürünlerinizin kullanımı hakkında sorularınız için Müşteri destek servisimize başvurabilirsiniz.

IP (Giriş Koruması) değeri
    Cihazınız IP derecesine sahiptir, yani toz ve suya direnç düzeylerini ölçmek için onaylanmış testlerden geçtiği anlamına gelir. İki haneli IP derecesindeki ilk hane, toz dahil katı cisimlere karşı koruma düzeyini gösterir. İkinci hane ise, cihazın suya direncini gösterir. Rakam arttıkça, ilgili koruma da yükselir.

Cihazın IP derecesi IPX5, IPX7 ve IP5X'dir. Bu, cihazınızın toza ve su ile düşük su basınçlarına karşı dayanıklı olduğu anlama gelir. Bu şekilde, kar ya da yağmur yağarken veya nem düzeyleri yüksekken cihazı kullanabilirsiniz. Cihazı tozlu ya da kumlu ortamlarda ve parmaklarınız ıslakken kullanabilirsiniz. Detaylar için tabloya bakın.

Katı cisimler ve toza karşı direnç Suya karşı direnç
    IP0X. Özel koruma yok IPX0. Özel koruma yok
    IP1X. Çapı 50 mm'den büyük katı cisimlere karşı korumalı IPX1. Damlayan suya karşı korumalı
    IP2X. Çapı 12,5 mm'den büyük katı cisimlere karşı korumalı IPX2. Normal konuma göre 15 derece çevrildiğinde damlayan suya karşı korumalı
    IP3X. Çapı 2,5 mm'den büyük katı cisimlere karşı korumalı IPX3. Püskürtülen suya karşı korumalı
    IP4X. Çapı 1 mm'den büyük katı cisimlere karşı korumalı IPX4. Sıçrayan suya karşı korumalı
    IP5X. Toza karşı korumalı; sınırlı giriş (zararlı birikme yok) IPX5. Su jeti spreyine karşı korumalı
    IP6X. Toz geçirmez IPX6. Yoğun jet spreyine karşı korumalı
    IPX7. Batma etkilerine karşı korumalı
    IPX8. Batmaya karşı korumalı

• HaCToR kullanıcısına yanıt
    Siz kesin şaka yapıyorsunuz cihazınızı teslim ederken aldığınız iş emrinde yapılan kontrolde şarj kapağı olmadığı size bildirilmiş ve siz bunu bildiğiniz halde cihazım su aldı benden ücret talep ettiler diye buraya başlık açmışsınız. Siz cihazı aldığınızda acaba bu cihaz nasıl kullanılıyor diye kullanım kılavuzunu okumadınız mı orada acıkça belirtilmiş bence sizde suçlusunuz reklamlara aldanıp cihazınızı suyla temas ettirmeniz birde koruma kapağı olmadan.Siz cihazı servise verirken her halda acılan iş emrinin ikinci nüshası size verilmiş olması lazım orada acıkça yazıyor.Neyse geçmiş olsun hiç bir yere baş vurmayın netice çıkmaz kullanıcı hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tasci1 -- 17 Ağustos 2013; 23:07:20 >
  • qarakedi kullanıcısına yanıt
    Resme tıklarsanız Servis cihazı alırken açtığı iş emrinde koruma kapağı olmadığını acıkça belirtmiş.Bu durumda hakem heyetine giderse haklı çıkar diyorsanız size diyecek sözüm yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tasci1 -- 17 Ağustos 2013; 23:06:43 >
  • bu adamın değerini bilin ciddiyim eleştiriyosunuz ama adam doru söylüyo
  • Geçmiş olsun hocam
  • maalesef kapaklar kapalıyken telefon su aldı tüm kırmızılıklar belli oluyor ve arka kapakta cameranın soluna doğru kalkma mevcut.

• Herkese geçmiş olsun. Neyse ki benim sorun çözüldü. Servise verdikten 8 gün sonra şöyle cevap geldi:

TELEFONUNUZDA MEKANIK PARCA DEGISTIRILMISTIR, TELEFONUNUZA GUNCEL YAZILIM(SOFTWARE) YUKLENMISTIR, CIHAZINIZIN TAMIR SURECI BASARI ILE SONUCLANMISITR.
    Cihazınız son testleri başarı ile geçmiş kargo için beklemektedir.

Anladığım kadar artık hiçbir ücret talep etmezler. Aslında yeni cihaz talep etmiştim ama bu bile iyi.
  • Cihaz iade geldi ve ÇALIŞIYOR sadece hoporlörü çalışmıyor.
  • HIZLI AL.COM.METRO.VE GOLD SİNGAPUR PAZARININ MALLARINI TÜRKİYE PAZARINDA SATIYORLAR.VE İNSANLARIN SONY İLE İRTİBATINI KOPARTMAK İSTİYORLAR..AMA BE SİNGAPUR SONY!E MAİL ATTIM.

BURALARDAN SONY ALIRKEN DİKKAT EDİN SORUN YAŞARSINIZ KISACASI PARANIZ FAZLA İSE ALIN.YOKSA KESİNLİKLE ALMAYIN..AŞAĞIDA SONY TÜRKİYENİN BANA VERDİĞİ CEVAP......DİKKATLİ OLUN

Sayın .........
    Sony Xperia Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Sorununuzla ilgili olarak, 35511................IMEI numaralı Sony Xperia™ Go model telefonunuz Singapur'da satılmak üzere üretilmiştir.

Sony Mobile distribütörleri haricinde Türkiye'ye giriş yapmış Sony Mobile ürünlerinin Türkiye'den alınmış faturaları ile Sony Mobile Türkiye yetkili teknik servislerimizden Garanti Kapsamında destek alamazsınız.

Sizi ayrıca bilgilendirmek isteriz ki Sony Mobile Türkiye yetkili teknik servisleri Arvato Teleservice ve Asya Telekomünikasyon firmalarıdır.

Cihazınız hakkında teknik destek için +90 212 473 77 77 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ürünlerimiz, servislerimiz ve teknik desteğimiz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi içinwww.sonymobile.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bilmenizi isteriz ki 7 gün içerisinde yanıtlanmayan e-postalarınız sistemimiz tarafından otomatik olarak kapatılır. Daha sonra ki iletişimleriniz teknik birimimize ulaşmayacaktır bu yüzden yeni bir sorgulama başlatmanız gerekecektir.

Saygılarımızla,
    Berk Denizoglu

Sony Xperia Müşteri Hizmetleri

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.