Şimdi Ara

Xperia Z5 Compact Pil Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
6.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xperia Z5 compact ı 10 gündür kullanıyorum. Telefonu yormayacak uygulamalar (mesajlaşma, whatsapp) kullanırsam şarj 5 saatte bitiyor. Oyun oynarsam 3 saati görmüyor. Telefonu stamina modunda kullanıyorum sürekli. Stamina modundan çıkınca şarj çok daha hızlı gidiyor. Az kullanayım dedim 2 gün gidecekmi diye 1.5 günde kaldı stamina modunda. xperia Z, Z1 ve Z2 ile karşılaştırdım. 3 yıllık Z ile aynı. 2 yıllık Z1 den biraz daha kötü Z5C nin şarj ı ama Z2 7.5 saat gidiyor hafif kullanımda Z5C den çok daha iyi yani. Başka Z5 compact kullanıcıları varsa onlarda verilerini paylaşırsa sevinirim. Benim telefonda ise sorun garantiye göndericem. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

• Söylediğiniz değerler söylenen değerlere göre çok düşük. Bence telefonun bataryasında bir problem vardır.
  • yorucu durumlarda bile 4 - 4.5 saat'i görüyor cihaz . bataryada sorun olabilir o kadar düşük olmaması gerek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah saat altıda full olarak şarjdan aldım suan sarjım %37 de. Telefonum z5. Telefonu 10 gündür kullanıyorum. Sarj en fazla dikkatli kullanımda 1,5 gün gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Fırsat bulduğum zaman garantiye göndericem. Ama garantiye giden z serilerinin %50 sinde su geçirmezlik özeliği bozuluyormuş çok şikayet var. Biraz korkutuyor bu yüzden garanti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diabl0000

Teşekkürler. Fırsat bulduğum zaman garantiye göndericem. Ama garantiye giden z serilerinin %50 sinde su geçirmezlik özeliği bozuluyormuş çok şikayet var. Biraz korkutuyor bu yüzden garanti.

bu sabahda tam dolu olarak sabah 6 da z5 telefonumu şarjdan aldım. bugün gün içinde fazla internete girmedim yarım saat wepde dolaşmışımdır birazda whatsup birde maillere bakmışımdır . wifi sürekli açık stamine modda. kullandım şuan şarjim % 73 dolu. dikkatli az kullanımda yaklaşık olarak 12 saatde %25 şarj yedi .)
  • seyma1972 S kullanıcısına yanıt
    Benimde yaklaşık olarak böyle oluyor şarj durumu acaba z5 in normali mi böyle. Eğer normali böyleyse neden 2 güne kadar pil ömrü diyorlar. Testlerde oyun, video izleme, internette gezinme gibi özelliklerin hepsi kullanılılarak hesaplanmıştır diyor. Ama gerçek hayattaki kullanımda 2 gün mümkün değil. Zaten 2 gün dayanmasını beklemiyordum. Akıllı telefonları aktif kullananlar hergün şarj eder. Ama sıkıcı olan kısım Z2 7.5 saatte şarj tüketiyorken z5 in 5 saati bile zor görmesi.
    Sony destek hattını aradım. güvenli modda kullan birsüre değişiklik yoksa bize gönder bir bakalım dedi. kısa bir süre kullandım güvenli modda değişiklik yok aynı yine. Destek hattındaki bukadar az gitmemesi gerekir normal değil diyor. Galiba göndericem servise.
  • aslında z2 ile kıyaslama bana göre yanlış sonuçta farklı işlemci kullanan cihazlar ancak bende z5c almayı düşünen biriyim ve 1 günü rahat çıkartması gerekiyor. Bence de sizin telefonunuzda bir problem var çok düşük değerler alıyorsunuz nerdeyse benim discovery ile aynı gidiyormuş.Çünkü konuları çok sık takip etmeye çalışıyorum almayı düşündüğüm için çoğu kişi sarjdan memnun bir tek z3c'den biraz kötü oldugu söyleniyor oda normal işlemci farkı var. Ayrıca bu yeni android sürümü ile sarj süresinin değişeceğini düşünüyorum.
  • z5 telefonumda sabah full şarj ettim.gün boyu telefonu kullandm .akşam eve geldiğimde %35 şarj vardı.gün içerisinde face ve watsap kullandım .belli aralıklarla.çok az değil ama abartıda interenete girmedim .
  • Hard format atın düzelecektir düzelmezse servise verin.
  • Servise vermeden önce Pc Companion u bilgisayarına kurup yazılımı onarma uygulamasını yap. Daha sonra telefonunu bir kaç gün kapalı olarak şarj et. Servise gitmeden önce çözülebilecek bir şey olabilir çünkü kurduğun bir uygulama da buna sebep olabilir.
    Güç yönetimine girip aşağıda sıralanan uygulamaların ilk 4-5 tanesi görünecek şekilde ekran görüntüsü alıp atar mısın buraya.
  • şu telefonları elinizden biraz bıraksanız pil sorunu çözülecektir
  • Z5 compact ı 2 aydır kullanıyorum. Pil ömrü çok iyi idi. Öyle ki tam şarj ile evden çıkınca gün içi genel kullanım (internet en az 40-50 dk, WhatsApp vb. 30-40dk ve aramalar vs.) ile akşam eve dönünce genellikle %30 seviyesinde kalıyordu. 3 gün önce derleme sürümü güncellendi ve telefon un şarjı aynı kullanımlar öğlen olmadan bitiyor.24 saati 3 tam şarj ile ancak çıkarıyor. Ayrıca çok daha fazla ısınıyor. Sony yi aradım fabrika ayarlarına dönün diyor ama bu beni çok uğraştırır. Yeniden birsürü ayar gerekir bankalar vs. başka ne yapabilirim.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.