Uzun zamandır telefon almak üzere araştırmalarımı sürdürmekteyim. Kriterler fiyat - kalite + şeklindedir.
Samsung fiyat yüksek kalite düşük Apple fiyat çok çok yüksek kalite yüksek Sony fiyat düşük kalite yüksek
Araştırmalarım sonucu yukarıdaki sonuçlara vardım ve bunlar dışında herhangi bir marka yada modele bakmadım bile.
Şimdi benim bir kere laptop'dan dolayı sony sempatizanlığım var. O yüzden sony benim gözümde 1 numara. Fakat XPERİA Z5 PREMIUM kullanıcılarına telefonlarından memnunlar mı değiller mi ? Fiyat ile kalite nasıl ? Orantıyı tutturabilmişler mi ? Herhangi bir olumsuz özelliği var mıdır ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Linkin01
kullanıcısına yanıt
Samsung herhalde s5 modeline baktın kalite düşük dediğine göre. Yada kıytırık e,a,j serilerinden birine. İphoneada kaliteli dediğine göre 4/4s kasasına baktın herhalde. Sony kalitelidir doğrudur. z5p de güzel cihaz. Yakın arkadaşımda var gözlemlediğim olumsuz özelliği hoparlör sesi pek çıkmıyor. Vede kamerası otomatik modda çok iyi performans vermiyor. Onun dışında gayet iyi cihaz. Ben almayı düşünüyordum. Sonra s7 edge çıkınca buna yöneldim.
Anlatmak istediğim şu idi. Fiyatları yüksek olmasına rağmen donanımsal olarak yetersiz diye düşünüyorum.
Ama sony öyle değil. s7 edge ile z5p arasında dağlar yok bence ama fiyat arasında dağlar var. Üstelik z5p 4k sunarken s7 edge sunamıyor. Aradaki fiyat farkını bence kalitesiyle sony kapatıyor. Diye düşünüyorum. Ayrıca samsung'un iphone'un ve sony'nin en son çıkan telefonlarından başka birşeye bakmadım
Samsung ' u es geçiyorum. Apple alacaksan öncelikle kapalı ekosisteme dayanabilirmisin onu bir sorgulaman lazım kendince. Birçok konuda itunes denen zırvalığa bağlısın , PC ' den telefona fotoğraf attığında telefondan silemiyorsun , müziği itunes olmadan atamıyorsun, zil sesi tanımlamak bile çok çetrefilli bir iş... Bunun dışında Apple ' ın cihazları ben anakartlarını her ne kadar sevmesemde genel olarak kaliteli cihazlardır.
Z5 premium ' a gelirsek, fiyat/performans olayına göre fiyatının biraz daha aşağılarda olması gerektiğini düşünüyorum. Xperia X serisine de göz atabilirsiniz. Z5 ' premium 'u şahsen kullanmadım fakat incelediğim kadarıyla hayli kaliteli bir cihaz olarak görünüyor. Bu cihaz için kalın tanımlaması yapanlar var. Kalın fakat olması gerektiği gibi kalın cevabını veriyorum ben onlara. Sony özellikle arka kapağı kalın yapmış bu cihazda. Önceki serilerde bu kadar kalın değildi ve çabucak kırılıp çatlayabiliyordu. Yazılımsal olarak arayüzü yağ gibi akıyor. iphone ' u aratmaz diye düşünüyorum.
elektrosenol
kullanıcısına yanıt
Samsung'u bende es geçiyorum. Apple'ın çetrefilliğini çekemem o yüzden onu da es geçiyorum ama kalitesi konusunda şüphem yok. Sony konusunda tavsiyenize uyup X serisini araştıracağım. Xperia Z5 premium incelediğim kadarıyla çok çok iyi o yüzden bir de kullanıcılara sormak istemiştim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme