Şimdi Ara

yardım babadan araba nasıl istenir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
11.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 23 yaşımda hemşirelik 4. sınıf öğrencisiyim. Babam şu an arabayı kullanmıyo yazın çalıştığı için şu an doblo muz garajda duruyor. babam arabayı eğer gerçekten lazım olan bi şey için istiyosam veriyo bana. Ben arabayı alıp şehir dışına mesafe 200 km götürmek istiyorum arkadaşlarda mangala gitmek için bi kaç yer daha var gezilecek bütünleme sınavına giderken götürmek istiyorum 5 günlüğüne ama babamı nasıl ikna ederim bilmiyorum. Babam için önemli olan gerçekten arabaya ihtiyacım olması gerekiyo gezmeye tozmaya araba vermiyo nasıl bi yalan bulurum nasıl isterim sizden yardım bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Babandan Araba Nasıl İstenir: Kapsamlı Bir Kılavuz

Bir araba almak, özellikle gençler için önemli bir dönüm noktasıdır. Ancak ebeveynlerden araç istemek de çoğu zaman zorlu bir deneyim olabilir. İşte babandan araba istemene yardımcı olacak bazı taktikler:

• İhtiyacını Açıkça Ortaya Koy: Araba ihtiyacını babana net bir şekilde açıkla. Okul, iş veya sosyal etkinliklere ulaşım için bir araca ihtiyacın olduğunu vurgula.

• Sorumluluğunu Göster: Babana güvenilir ve sorumlu olduğunu kanıtla. Derslerini iyi çalış, ev işlerine yardım et ve genel olarak olgun davran.

• Mali Durumunu Göz Öünde Bulundur: Arabanın maliyetini göz önünde bulundur ve bir bütçe oluştur. Arabanın satın alınması, sigortalanması ve bakımı için mali kaynaklarını incele.

• Araştırma Yap: İstediğin arabanın modelini ve özelliklerini araştır. Arabanın güvenlik derecesi, yakıt verimliliği ve diğer önemli özelliklerini vurgula.

• Doğru Zamanı Seç: Babana arabayı istemek için doğru zamanı seç. Rahat ve stressiz bir ortamda, özel bir konuşma başlat.

• Dürüst ve Açık Ol: Babana araba istediğini dürüstçe ve açıkça söyle. İhtiyacını ve neden bir arabaya sahip olmanın hayatını nasıl kolaylaştıracağını açıkla.

• Alternatif Çözümleri Sun: Araba istemek yerine, toplu taşıma veya araba paylaşımı gibi alternatif ulaşım seçeneklerini sunmayı düşün. Bu, babana finansal yükününü azaltacağını gösterir.

• Sabırlı Ol: Babandan hemen olumlu bir yanıt alamayabilirsin. Sabırlı ol ve isteğini saygılı bir şekilde tekrar et.

• Takip Et: İsteğini belirli aralıklarla babana hatırlat. Ancak ısrarcı veya talepkar olmaktan kaçın.

Bu taktikleri uygulayarak babandan araba isteme şansını artırabilirsin. Ancak, babanın kararına saygı duymak ve isteğin olumsuz karşılanırsa hayal kırıklığına uğramamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam yalan söyleme doğruyu söyle.
    Baba de: kafamı dağıtmaya ihtiyacım var. Arkadaşlarla mangala gideceğiz. Şimdi gidip araba kiralasak bir ton para. Arabayı verir misin de.
    _____
    keşke babamın arabası olsa da ondan gizli gizli kaçırmak için planlar yapsam.
  • bu zamana kadar doğruyu söyledim kaptan :D
  • işin ilginc tarafi bende babama işim var dersem dolmuşla felan git diyor kafa dağitmak icin dersem al diyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musty2121 -- 23 Ocak 2013; 21:34:10 >
  • baba manitayla bir işim var şu arabayı verir misin? de ben desem hiç düşünmeden verir
  • kaptan iyi güzel hoş da 5 günlük bi iş de bul sana zahmet :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi--

kaptan iyi güzel hoş da 5 günlük bi iş de bul sana zahmet :D

ali kaptan arabayı ver de. vermezse cemile olayım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hasta mısın arkadaşım
  • ben kafa dağıtcam desem babam cevap bile vermez o derece :D:D
  • sevgili forumdonanım üyeleri kaliteli bi yalan bekliyorum :D:D
  • git annenle bi konuş sen jeancarlo normal değilsin
  • Benim babamda aynı seninki gibi. Arabanın gazı bitmesin diye elinden geleni yapıyor. Tabii ben sinir küpü.

1 istedim vermedi, 2 istedim vermedi 3.de yeter artık arabamız varken otobüslemi gidelim heryere dedim ve evden çıktım.

Gece eve geldiğimde babam arabanın yedek anahtarını bana tahsis etti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi--

git annenle bi konuş sen jeancarlo normal değilsin

dostum şurda şaka yapıyoruz senin dedigin yakışıyor mu ? aklıma bu skeç geldi koydum ne var bunda
  • jeancarlo k. bakma bu konu benim çok ciddi bi konu alaya alınmasına tahammülüm yok
  • Babamın iki tane arabası var (Bunu hava atmak için söylemiyorum çünkü araba babamın benim olsa hava atmış olurum babamla maddi bağım yok) Ehliyetim ve sürme bilgim olduğu halde soğukta dolmuş bekletip benzin parasından daha pahalıya dolmuşa biniyorum. Vermiyor arabayı bazen lazım olunca veriyor daha eve gelir gelmez ver anahtarı diyor. Ben de mi gariplik var babam mı garip yoksa bütün bunlar normal mi anlamıyorum Sana dönersek dürüstlükten başka çaren yok düzgünce iste umarım verir.
  • Ben ehliyeti seneye alcam ama sasiriyorum boyle seyler gorunce benim ehliyetim olsa istedigim zaman alir arabayi cikarim gibi geliyo

• benim baba araba sürmesini bilmiyor. geçenlerde araba alalım dedim, git beğen dedi. gittim beğendim, geldi bankadan krediyi çekti. şimdi işe arabayla gidip geliyorum.
  • Ben ehliyeti alayım babama sadece haber veririm bir yere giderken ki ehliyetsiz halimle istediğim zaman alabiliyorum.
  • Valla kardeş çalışıyo olsaydın işten çıkarım de derdim. Ben öyle yaptım şimdi altımda mercedes kompressorle ise gidip geliyorum senin sorununa gelince arkadaşlara söz verdim bizim arabayla gideriz diye şimdi sözümden donemem filan de. Ama Anneni de yanına al ki oda destek çıksın .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.