Şimdi Ara

Yardım. Viewsonic vx2457 vs Asus vp247h

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar arkadaşlar bu aralar bütçeme uygun monitör almak istiyorum fakat iki monitör arasında kaldım. Ekran kartım amd r7 370 bütçem : 750tl

1.seçenek : viewsonic vx2457 1ms 75hz ve freesync olan bir model kafama daha çok yatıyor.
    2.seçenek: asus vp247h 1ms 60hz freesync yok
    Genelde oynadığım oyun cs go genelde değil tek denebilir. Buna göre bir seçim yapmak istiyorum acaba 75 hz ile 60 hz arasında fazla bir fark var mıdır yani cs go da vs hissettirirmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende bu ucu arasinda kalmistim.

Asus vp247

Viewsonic vx2457

Aoc g2460vq6

Asus u teknoloji eksikliginden(freesync ve 75hz) dolayi eledim.

Viewsonic de karar kildim.Fakat satici elindeki 3 montiyi de denedi.Hepsinden olu pixel cikti.Sogudum.

Son olarak Aoc kaldi.Onun siparisini gectim.Gelmesini bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karagece25 kullanıcısına yanıt
    Ne kadar tuhaf 3 monitördede ölü piksel çıkması ben hepsiburadadan spariş etmeyi düşündüğümden denetemeyeceğim büyük ihtimallede yarın viewsonici spariş edeceğim bakalım bir problemle karşılaşmam umarım. Teknoloji birazda şans işi

• RjectioN kullanıcısına yanıt
    Sans isi degil.Uretici farkinda bunun.Fakat caktirmiyor iste.

Neyse umarim memnun kalirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim iyi forumlar

• ben vx2457 aldım, monitör gerçekten çok iyi ama dikey ve paralel çizgi şeklinde ışık sızması vardı bariz şekilde. ölü piksel yoktu.

Aoc g2460vq6 aldım şimdi bunda da var ama diğeri gibi bariz değil. yine de içime sinmedi, iade etsem mi diye düşünüyorum.

kıyaslama yapacak olursam vx2457 daha iyi bir monitördü.. yalnız beyaz sayfalarda mesela google ı açtığımda gözümü çok rahatsız ediyordu. aşırı parlaktı yani. (ayarlarını falan kurcaladım ama oyunlarda normal resimlerde normalken beyaz veya parlak sayfalarda bu sorun oluyordu.

aoc de de bu sorun yok.

şöyle bir detay da gözüme çarptı;

fifa 17 de vx2457 kullanırken oyunun içinde futbolcular topa vurduklarında havaya uçuşan çimler görünüyordu :) ama aoc de görünmüyor..
  • Fantasticoo kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim nedense herkes viewsonic vx2457 serisinde problem yaşamış ya ışık sızması yada ölü piksel bakalım bende spariş geçtim ne gelecek merakla bekliyorum. Problem çıkarsa başka bu fiyat aralığında düşündügüm monitörde yok açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantasticoo

ben vx2457 aldım, monitör gerçekten çok iyi ama dikey ve paralel çizgi şeklinde ışık sızması vardı bariz şekilde. ölü piksel yoktu.

Aoc g2460vq6 aldım şimdi bunda da var ama diğeri gibi bariz değil. yine de içime sinmedi, iade etsem mi diye düşünüyorum.

kıyaslama yapacak olursam vx2457 daha iyi bir monitördü.. yalnız beyaz sayfalarda mesela google ı açtığımda gözümü çok rahatsız ediyordu. aşırı parlaktı yani. (ayarlarını falan kurcaladım ama oyunlarda normal resimlerde normalken beyaz veya parlak sayfalarda bu sorun oluyordu.

aoc de de bu sorun yok.

şöyle bir detay da gözüme çarptı;

fifa 17 de vx2457 kullanırken oyunun içinde futbolcular topa vurduklarında havaya uçuşan çimler görünüyordu :) ama aoc de görünmüyor..

Hocam sanırım VX2457'yi iade ettiniz. Ben de o monitörü almayı düşünüyordum. Bir oynadığım World of Tanks var ona idare etsin gerisi film dizi internet şeklinde kullanacağım. İade gerekçesi neydi ve nereden almıştınız, iadede sıkıntı çıktı mı? Ghosting vs oluyor muydu hareketli görüntülerde? Işık sızması çok mu rahatsız ediyordu? Ekran parlak mıydı mat mıydı? Ve monitor aşağı yukarı eğiliyor muydu internette bulamadım bu bilgiyi. Çok soru sordum kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drumtheater -- 3 Kasım 2016; 14:44:24 >

• drumtheater D kullanıcısına yanıt
    rica ederim, sırf ölü piksel, ışık sızması vb problem olur, iade de sorun çıkmasın diye hepsiburada dan almıştım.

gerekçe olarak ışık sızmasını gösterdim aslında değişim talep ettim ama iade yapabildiklerini söylediler. ve hiç bir sorun olmadan iade yapıldı. etiket ve naylonlarını da çıkarmıştım o konuda sorun yapabilirler diye düşündüm ama sorun olmadı.

ghosting olayı ilk başlarda vardı, ayarları ile ilgili olabilir diye düşünürken çok ilginç bir şekilde bu sorunun windows un kendi default teması yüzünden olduğunu öğrendim. ayrıca görüntü de kırılma da vardı ama temayı değiştirince düzelmişti :) alırsanız bu aklınızda olsun.

yanlış hatırlamıyorsam öne 5 arkaya 25 derece eğilebiliyordu.

ekran parlaktı.

https://www.youtube.com/watch?v=wm98ZcGPIys

detaylı inceleme mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 3 Kasım 2016; 15:44:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantasticoo

rica ederim, sırf ölü piksel, ışık sızması vb problem olur, iade de sorun çıkmasın diye hepsiburada dan almıştım.

gerekçe olarak ışık sızmasını gösterdim aslında değişim talep ettim ama iade yapabildiklerini söylediler. ve hiç bir sorun olmadan iade yapıldı. etiket ve naylonlarını da çıkarmıştım o konuda sorun yapabilirler diye düşündüm ama sorun olmadı.

ghosting olayı ilk başlarda vardı, ayarları ile ilgili olabilir diye düşünürken çok ilginç bir şekilde bu sorunun windows un kendi default teması yüzünden olduğunu öğrendim. ayrıca görüntü de kırılma da vardı ama temayı değiştirince düzelmişti :) alırsanız bu aklınızda olsun.

yanlış hatırlamıyorsam öne 5 arkaya 25 derece eğilebiliyordu.

ekran parlaktı.

https://www.youtube.com/watch?v=wm98ZcGPIys

detaylı inceleme mevcut

Teşekkürler hocam

Hepsiburada biraz pimpirikli olur genelde iyi geri almışlar sevindim iade almalarına :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drumtheater -- 3 Kasım 2016; 16:21:6 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.