Şimdi Ara

YAZILIMDA ÇOK DEHŞET PARALARIN DÖNMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
7
Favori
1.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün bir haber okudum MTI de matematik okuyan iki öğrenci yazılım geliştiriyor ve ebay satıyor 5 milyon dolar kazanıyorlar.Ordan gelen parayla start-up kuruyorlar.Şu anda o küçük girişimin getirisi 6 milyar dolar.Şaka gibi bu adamlar bilgisayar bilimleri ve mühendisliğide okumamasına rağmen bir program yazıp satıp bu kadar parayı kazanabiliyor.Ben yeni yeni bu işlere merak saldım fakat hocam böyle şeyler mümkün mü ya ? Örneğin bir başka yazılım alanında okumayan ama program yazıp satan kişi daha örnek vereyim Elon Musk.Kendisinin University Of Pennsylvania ekonomi lisansı ve fizik yandalı var.Programlama ile ilgili her hangi bir şey okumamasına rağmen Paypalı E baya satıp 185 milyon dolar alıyor.Paranın birazıyla özel jet alıp kalanıyla bilindik şuan ki şirketlerin temelini atıyor.Nasıl öğrendi bu adamlar programlamayı lisans eğitimi almadan ve bu kadar kolay mı bunları öğrenmek hocam aydınlatın beni ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf2156 -- 19 Ocak 2018; 1:13:18 >

• Steve Jobs da pek fazla anlamazdı yazılımdan fakat Apple denildiğinde akla gelen ilk isim. Derdin çok para kaldırmaksa yetenek avcısı olup insanları kullanmayı öğrenmen gerek. Yazılım okumak seni zengin yapmaz, işçi olma potansiyeline sokar. Sınava girenlerin %99u statü yada iyi para getirir diye bölüm tercihi yaptığı için hepsi sıradan standart işçiler olacaklar. Gözü açık olan adamlar da bunların bilgisini kullanıp üzerlerinden prim yapacak.

Gerçek hayata hoşgeldin
  • ygs/lys çalışıyor gibi php c# c çalış 3-4 yıla öğrenirsin bence:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zbrobljen

ygs/lys çalışıyor gibi php c# c çalış 3-4 yıla öğrenirsin bence:)

Hocam normalde ODTÜ Makine istiyorum kazanırsam bu işlerle deli gibi uğraşacam.Beni en çokta çalışmaya bu motive ediyor.Hazırlıkta felan zamanda olur.Yeter ki şu sınav aradan bir çıksın hayırlısıyla
  • Steve Jobs da pek fazla anlamazdı yazılımdan fakat Apple denildiğinde akla gelen ilk isim. Derdin çok para kaldırmaksa yetenek avcısı olup insanları kullanmayı öğrenmen gerek. Yazılım okumak seni zengin yapmaz, işçi olma potansiyeline sokar. Sınava girenlerin %99u statü yada iyi para getirir diye bölüm tercihi yaptığı için hepsi sıradan standart işçiler olacaklar. Gözü açık olan adamlar da bunların bilgisini kullanıp üzerlerinden prim yapacak.

Gerçek hayata hoşgeldin
  • Rusçayı nasıl rus dili ve edebiyatı okumadan öğrenebilirsen python'ı da öğrenebilirsin. Ama kafanda güzel fikir olması lazım tabi şuan paypal yapayım köşeyi döneyim olayı daha zor. Haliyle artan nüfus içinden daha fazla yazılımcı çıkıyor ve rekabet ortamı oluşturuyor. UI ı var UX i var bunlar önemli.

Ayrıca yazılımın temelini matematikçiler oluşturmamış mı niye bu kadar şaşırdınız anlamadım.
  • matematik okuyanlar yazılım dersi alabiliyor diye biliyorum ayrıca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematikte var hocam aldığını söylüyordu. Ekonomi bölümüne de verilmesi lazım aslında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sonda takılması çok kötü ya
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.S.İ

Rusçayı nasıl rus dili ve edebiyatı okumadan öğrenebilirsen python'ı da öğrenebilirsin. Ama kafanda güzel fikir olması lazım tabi şuan paypal yapayım köşeyi döneyim olayı daha zor. Haliyle artan nüfus içinden daha fazla yazılımcı çıkıyor ve rekabet ortamı oluşturuyor. UI ı var UX i var bunlar önemli.

Ayrıca yazılımın temelini matematikçiler oluşturmamış mı niye bu kadar şaşırdınız anlamadım.

UI patladı patlayacak bir alan ya.Her gün bir haber çıkıyor çok sağlam bir alan.Bende bu konuda katılıyorum.Sanırım bugünlerin microsftu,apple yerini UI şirketlerini bırakacak 5 10 yıl içinde.Bu alan ilgimi acayip çekiyor benimde.Patlamaya hazır dinamit gibi iyi takip etmeli ve uğraşmalı bu alanla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf2156

quote:

Rusçayı nasıl rus dili ve edebiyatı okumadan öğrenebilirsen python'ı da öğrenebilirsin. Ama kafanda güzel fikir olması lazım tabi şuan paypal yapayım köşeyi döneyim olayı daha zor. Haliyle artan nüfus içinden daha fazla yazılımcı çıkıyor ve rekabet ortamı oluşturuyor. UI ı var UX i var bunlar önemli.

UI patladı patlayacak bir alan ya.Her gün bir haber çıkıyor çok sağlam bir alan.Bende bu konuda katılıyorum.Sanırım bugünlerin microsftu,apple yerini UI şirketlerini bırakacak 5 10 yıl içinde.Bu alan ilgimi acayip çekiyor benimde.Patlamaya hazır dinamit gibi iyi takip etmeli ve uğraşmalı bu alanla.

Hocam kompanentlerin ucuzlaması olayı ile bir şekilde dediğiniz mantıklı dursa da tekelleşme ve tröst oluşumları buna engel olur diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

Hocam kompanentlerin ucuzlaması olayı ile bir şekilde dediğiniz mantıklı dursa da tekelleşme ve tröst oluşumları buna engel olur diye düşünüyorum.

Hocam yukarıda arayüz tasarımından bahzetmişsiniz.Ben onu AI sandım.Benim demek istediğim aslında yapay zeka.Yapay zekada gelişecek bu olaylar.İnsanlık için büyük devrimler oluştaracak alan.İnsana özel sekreterler,Robotların kontrol ettiği banka ağları,Uzay teknolojilerinde yapay zeka kullanımı,sağlık sektöründe yapay zeka (ki bu özellikle doktorluğu tarihe gömeceğini düşündüğüm olaydır bilmem ne zaman olur ama muhakak gerçekleşecek olaydır).

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam yukarıda arayüz tasarımından bahzetmişsiniz.Ben onu AI sandım.Benim demek istediğim aslında yapay zeka.Yapay zekada gelişecek bu olaylar.İnsanlık için büyük devrimler oluştaracak alan.İnsana özel sekreterler,Robotların kontrol ettiği banka ağları,Uzay teknolojilerinde yapay zeka kullanımı,sağlık sektöründe yapay zeka (ki bu özellikle doktorluğu tarihe gömeceğini düşündüğüm olaydır bilmem ne zaman olur ama muhakak gerçekleşecek olaydır).

Ekonomi okumayı düşünüyorum. AI ve Machine Learning bizi vuracak gibi duruyor hocam. Nanorobot doktorların insan doktorların işini alacağı günleri ben de bekliyorum. Bakış açısına göre AI çok iyi yada çok kötü olabilir elbet ucundan bi yerden içinde bulunmaya çalışmak lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ekonomi okumayı düşünüyorum. AI ve Machine Learning bizi vuracak gibi duruyor hocam. Nanorobot doktorların insan doktorların işini alacağı günleri ben de bekliyorum. Bakış açısına göre AI çok iyi yada çok kötü olabilir elbet ucundan bi yerden içinde bulunmaya çalışmak lazım.

Kesinlikle haklısınız hocam.

• Internet de birçok yazılım dili öğrenebilirsin ama bence önce ingilizce öğren bende sınavdan önce uğraşırdım ama ingilizce olmayınca işler daha da zorlaşıyordu.

• Yazılımı ogrenmek konusunda kuşkularını olmasın, günümüzde öğrenmek hiç zor değil. Ama bu kolaylik bazı dezavantajları da getirdi: günümüzde çok kazanmak için iyi kod yazabilmek yeterli değil!

10 15 yıl geriye bakınca bile şunu görüyoruz, gelişen teknoloji yazılımı da geliştirdi.

O eski, saç baş döken yazilim dilleri pek kullanılmıyor artik?!

Onlara olan ihtiyaç azaldı. Artık daha low level olarak tabir edilen basit diller bile , birçok işlem için yeterince güçlü.

Bütün bu şartlara bakınca yazılım geliştirebilmek için lisans eğitimi almanın çok da elzem birşey olmadığını rahatlıkla görebiliriz. Ama yazılım üreten herkes bu işin perde arkasını bilmeyebiliyor. Onun için kod yazmak yeterliydi yazar ve geçer. Ancak bu olayın teorik kısmına yaklaşınca , akademik anlamda ilerleyen bir kişi için üniversite eğitimi gerekli olabilir.

Çok da dagitmadan konuyu, en başta değindiğim yere geleyim. Bugün artık bütün imkanların kolay olması , programlama bilen insan sayısını artırdı. Bu sebeple sektör içinde ciddi bir rekabet olmaya başladı.

En eski dönemlerinde bile yazilim yazabilmek kadar , fırsatları değerlendirip ileriyi görmek de önemliydi. Ama bugün artık fırsat değerlendirmek daha önemli oldu. Programı herkes yazar. Fikir çok daha önemlidir.

Yani yazılım üretme sürecini , bir ev inşasına benzetirsek, kodlama kısmı ,tuğla dizmeye eş değer olur. Ve unutma bu yapılan ev ne kadar değerli olursa olsun, her zaman mimar, duvar ustasından daha çok kazanacaktır.

Daha çok şey anlatırım da bu saatte mobil den yazmak zor oluyor. Son bir örnekle konuyu kapatayım. Microsoft u inceleyelim. Bugün yazılım dünyasının devlerindendir. Yine Bill Gates de öyle.ama Dünyanın en zengin insanlarından birisi olmasını ,çok iyi program yazabilmesine baglayamayiz. Hep fırsatları değerlendirdi Gates.

Hukuk bölümünde okuyordu. Yeni bir kişisel bilgisayar tanıtılmıştı. Gates ise bir arkadaşı ile birlikte kişisel bilgisayarlar için ilk yazilim dilini üretti ve patentini aldı. Daha önceden yazılım dilleri vardı ancak hiçbiri ev bilgisayarlari için değildi. İlk olmanın avantajını kullandı ve Microsoft'u kurdu.

Zaten o günden sonradan birkaç ürün dışında -windows,office- birsey uretmedi.

Tüm diğer ürünlerini uygun zamanda satın aldı. Msn,hotmail, Skype,Mojang,Nokia,xamarin , LinkedIn. Bunlar en ünlüleri , bunların hiçbirini Microsoft uretmedi.

Toparlamak gerekirse başta da dediğim gibi yazılım yazabilmek zor değil,hobi olarak kendi kendine bile öğrenilir.ben ortaokul yilarimda ckendi kendime masaüstü ve mobil programlama öğrenmiştim.

Zor olan fırsatları yakalamak. Ya da çok mantıklı kararlar alıp ileriyi görüp,kendi şansını kendin yaratirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben direk okuyorum ve yakın gelecekte olacağını düşünmüyorum. Ekonomi okuyna birinin yazılım dili öğrenmesi bildiğim kadarıyla bir sektör hakkında faydalı, fintech (finance technologies) sektörleri kafamda tarıyorumda hangi noktada yer değiştireceğiz kestiremiyorum şuan.

Birçok insan gibi sen de ekonomi bölümünü borsa hareketleri üstüne diye düşünüyorsan yanılıyorsun. Borsa halk ve yatırımcı katılımıyla oluşan bir platform ve spekülasyon endeksli. Yapay zekanın borsayı oluşturan bir çok etkene etki edeceğini zannetmiyorum. Ekonomi bilimi zaten buna müsait değil. Bir yerini düzeltsen diğer taraftan patlayan bir sistemi var. Bozuk bir musluk gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bence asıl işletmede verilmesi lazım
  • Konu içerisinde atılan yorumlardan para kazanma ile iş gücü arasındaki farkı vurgulayanlara katılsam da teknik odaklı yorumlarda çok sayıda hata var.

Benim tavsiyem (kabiliyet odaklı bir tavsiye olacak, iş hakkında bir yorumum yok) öncelikle bulunduğun durumun farkında olmak. Evet, internetten çok başarılı bir bilgisayar bilimleri uzmanının kabiliyetlerini edinebilirsin hatta akademik yayın yapabilecek kadar ilerleyebilirsin. Fakat USA veya EU vatandaşlığın yoksa başını bir şirkete sokma noktasında signaling sorunu yaşayacaksın, ülkemizdeki şirketlerin insan kaynakları diplomasız çakal ile diplomasız yetenek arasındaki ayrımı yapacak kadar gelişmediği için diplomalı çakalı bu ikisine tercih eder. Aynı zamanda bireysel öğrenim kolay bir süreç değildir, insan teması az olacaktır ve bu yolda sertifikasyon noktasında EdX, Coursera ve Udacity gibi kurumların yanı sıra donanımlara para yatırman gerekecektir dolayısıyla ücretsiz değildir. Erken süreçte internetten freelance olayına girersen kendini geliştiremezsin ve az gelirle yetinir, zamanla azalışına şahit olursun. Bir iş yerine girebilirsen seni çok geliştirir ve öğrenim için finansman sağlar ama eve döndüğünde en az 6 saat kendini geliştirmeye adayacak enerjiye sahip olman gerekir ki ileride bilgisayar bilimlerinde hakikatten etki bırakacak ve gelişim sağlayacak çalışmalar yapabilesin.

Kendine güveniyorsan, sürekli motive olabileceksen ve EdX, Coursera, Udacity platformlarindaki learning tracklere kafanı ve paranı verebileceksen lisans eğitimi almadan veya tamamlamadan dünyanın sayılı yazılım uzmanlarından biri olabilirsin. Matematiğin üstdüzey konularında belli başlı zamanlarda akademik eğitim eksikliğinden dolayı sıkıntı yaşayabilirsin (örn. Quantum computing, artificial intelligence, organic chips gibi yeni alt alanlar) ama seninle birlikte çalışan kişilerden alacağın destekle eksiklikleri kapatabilirsin.

Şimdiden bol şans, bu noktaya kadar ciddi bir şekilde YKS çalıştıysan salma zaten 6 aydan daha az bir süre kaldı, istediğin bölüme yerleş ondan sonra bir daha değerlendir bu durumu. Neticesinde lisans programlarının çeşitli esneklik imkanları var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok kolay birşey

O yüzden her mahallede en az 1 tane elon musk var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birçok insandan biriyim. O zaman kafamdan bu düşünceyi atayıp geleceği daha rahat göreyim. Hangi okulda okuyordunuz hocam ?
  • Insaat sektörüne girin arsalar olmuş milyonlar daireler olmuş min 200bin müteahit olun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.