Şimdi Ara

Yazılımdan Para Kazanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, şu an makina mühendisliği okuyan biri olarak(matematiğin de fiziğin de çok ağır düzeylerini görüyorum) ileride işsizlik, işi beğenmeme, daha kolay yoldan para kazanma isteği gibi ihtimaller için yazılım öğrenmek istiyorum.
    Az çok python temelim var, arkadaşlarla da mobil oyun yapma isteğimiz var.
    Sizce okulunu okumadan böyle bir gelir kapısı yaratabilir miyim? Hangi dillerle hangi alanlara yönelmemi tavsiye edersiniz? Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iş beğenmeme daha kolay yoldan para kazanma kısımlarına güldüm başarılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de hobi olarak günde 1 saat ayırdım suan IBM de çalışıyorum,cok kolay

adama bak gelmiş saatlerimizi ayırdıgımız şeye ortak olacak,bu hobi degil meslek kimse oturarak bilgisayar mühendisi olmuyor,bunun için okulu bırak ya da hiç girme oyle bir şey degil bu iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasaklıbaba -- 15 Ocak 2020; 20:17:37 >
  • ben de sananiye gidip motor'a filan bir el atayim diyorum. nasil olsa kolay para. ne dersin?
  • Para kazanmak için oyun yapılmaz şansın varsa yapılan oyun para eder başarılar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazılım geliştirmek kafandaki gibi birşey değil. 50 videoluk Python eğitimi izleyen birisi o dili bilmiş olmuyor. Kod yazma prensipleri, araçlar, versiyon sistemleri, oop, frameworkleri vs. derken listenin sonu gelmiyor. Hobi olarak bu işi yapmak istiyorsan hobiden öteye de taşıyamazsın zaten. Para kazanmak istiyorsan işinde iyi olacaksın, bunun içinde uzun saatler çalışman gerek. Sanırım kolay yol fikrini oluşturan düşünce hazır temaları alıp FTP sunucuya yükleyen ve kendine web geliştirici diyen tipler. Evet onların yaptıkları kolay ama o iş yazılım geliştirmek değil. Ayrıca o işlerde şak diye bulunmuyor. Alanında iyi olacaksın yine yada çevren sağlam olacak iş alacaksın sürekli.
  • Yaratırsın fakat ilk önce bu işi full time yapman gerek. Ondan sonra anlarsın ne demek istediğimi.

Mobil oyun yapmak istiyorsanız unity c# tutorial'larına bakabilirsiniz (en kolayı). Fakat öncelikle C# temellerini öğrenmen iyi olur . Python'da farklı kütüphaneler ile oyun geliştirebilirsiniz. C++ ile UE4'te oyun geliştirebilirsiniz.

Profesyonel bir şeyler çıkartmak istemediğiniz sürece benim fikrime göre UE4 kullanmanıza gerek yok. Unity gayet yeter ki Unity ile de profesyonel şeyler çıkabiliyor.

Onun dışında arkadaşlarınızdan biri 2D,3D Tasarımcı olursa iyi olur. Bir oyunun tasarımları çok önemli.Blender 3D, Adobe Illustrator 2D

Bu arada hiç de kolay bir şey değil maalesef. Mobil oyunun pazarlaması da var iyi bir gelir hedefliyorsanız. Direk koyunca oyun 1m+ olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 15 Ocak 2020; 21:11:18 >
  • Yani sen her işi begeniyor musun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sürü çeşitli meslek grubundan yazılımcı meslektaşım oldu. Makine mühendisti olup yazılım geliştiren de oldu. Yani olur. Ancak yazılım ciddi emek isteri. O emeği verirsen karşılığını alırsın. Ancak söyle bir şey yok. Candy crush kodladın diye kendi crush kadar değerine sahip bir ürünün olmayacak. Yani yapmış olmak != başarı. Yapabilir miyim demek yerine yap. Bizim ne dememizi bekliyorsun bilmiyorum. Bence gaza geldin ve arkası gelmeyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 15 Ocak 2020; 22:56:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.