Arkadaşlar tecili mi bozdurmaya gittiğimde sağlık ocağı bana rapor vermedi, 2014 yılında sınav kaygısından dolayı deprsyon ilaçları almıştım. Doktor ilaç raporu çıkarmış ve bunlar da sistemde görülüyormuş diye beni psikiyatriste yönlendirdi. O da beni heyete yönlendirdi ama senin şu an hiç bir sağlık sıkıntın yok bunu görüyorum prosedür böyle dedi. Bir de askerlik kanunun 16/a ya göre yedek subay olabilir misin bilmem ama yedek subay ve astsubaylık da geçmişinde hiç bir rahatsızlığı ve raporu olmayan kişileri seçiyorlar dedi. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar benim o raporum yüzünden uzun dönem askerlik çıkmaz mı ? Bir de sağlık kurulunda ne gibi bir prosedür uygulanacak neler yapacaklar bana 😊 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yedek Subaylığa Engel mi ?
-
-
Normal sağlık testleri , işitme , görme vs . Askerliğe elverişli olduğuna dair bir rapor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Askerlik 16A değil o TSK Sağlık Yeterliliği Yönetmeliği 15. ile 18. arası maddeye göre değerlendirileceksin. Sen Psikiyatri'ye sevksin. 16A'dan bir kod verilebilir ona göre sınıflandırılabilirsin ya da doktor (Tek hekim bakacak) sana sağlam verebilir. A Dilimi de sağlam sayılan bir dilimdir fakat Komando olamazsın, Yedek Subay olursun. Askerliğe elverişli değildir çıkması biraz zor ama imkansız değil.
Yedek subay olman ile er olman arasında fark yoktur. Askerliğe elverişli olup olmamana bakılacaktır. A Diliminde olduğun takdirde hastalığın durumuna göre Hava ve Denizde değil Kara Kuvvetlerinde görev yapabilirsin (Örnek Topçu) Ben de benzer bir durum yaşadım ve Topçu olarak sınıflandırılmıştım. Psikotik sınıfta bir teşhis olmadığı sürece askerliği yaptırırlar sana.
Psikotik (Şizofren türleri, OOP yani Atipik Psikoz gibi hastalıklar) olursa ola ki doktor sana yaparsın dedi, birlikten çürüğe ayırmaya çalışırlar (Eski yönetmeliklerde süre koşuluyla A'dan askere gidebiliyordun ama bu hastalıklarda şimdiki yönetmelikte minimum B olduğu için artık yapamıyorsun, ancak bu teşhisin geçersizliğini ya da idari olarak bu teşhisin değerlendirilemeyeceğini ispatlaman gerekecektir) Normal test yaptırılmaz, sadece Psikiyatriden muayene geçireceksin.
Muvazzaf olmak istiyorsan o ayrı. Orada sıkıntı yaşarsın çünki 2017 sonrasında Psikiyatri girişi olan kimse Muvazzaf olamıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabakalak -- 8 Ocak 2022; 0:49:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X