Şimdi Ara

YENİ 2012 | ACER ASPIRE ONE 725 [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
3
Favori
51.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende de bu netbooktan var. bir çok yerde ramını 4gb yaparsan cok daha verimli olur yazıyor ancak 4gb ramın de cesitleri mevcut. hangisi bu netbook için uygun olandır. 1066? 1333?? 1600??? hangisini almalıyım?

ayrıca ssd takılınca da performansının biraz daha iyileşeceği söyleniyor? çok vakıf değilim bu tip konulara? ssd nedir? birileri bu konuda aydınlanmam konusunda yardımcı olabilir mi?

teşekkürler ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydershark -- 10 Mayıs 2013; 12:40:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydershark

merhaba arkadaslar,
    bende de bu netbooktan var. bir çok yerde ramını 4gb yaparsan cok daha verimli olur yazıyor ancak 4gb ramın de cesitleri mevcut. hangisi bu netbook için uygun olandır. 1066? 1333?? 1600??? hangisini almalıyım?

ayrıca ssd takılınca da performansının biraz daha iyileşeceği söyleniyor? çok vakıf değilim bu tip konulara? ssd nedir? birileri bu konuda aydınlanmam konusunda yardımcı olabilir mi?

teşekkürler ..

SSD tipi harddiskler normal harddisklere gore daha hizli ve hakkiyla daha pahali 250-280 TL

Az zararla satip i3 islemcili 14 inch laptop alin

600 tl Netbook ram+SSD derken 300-350 tl tutsa 950 TL ye mal olacak o fiyata laptop var daha iyi guclu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürünü yeni aldım. yorumlamak gerekirse; fanı sessiz, normal şartlarda ısınmıyor, ısınsa bile üst tarafa ısı ulaşmadığı için hissettirmiyor, şık tasarım (aspire one yazısı hariç), ekran boyutu ideal, ekranın led olması ve yeterince parlak aydınlatması, mekanik harddiske göre hızlı windows açılma süresi, oldukça hafif ve ince, usb 3.0 olması avantaj, adaptör bile az yer kaplıyor, yüksek sayılabilecek kulaklık ses çıkışı. beğenmediğim tek yönü dahili hoparlörleri biraz daha güçlü olabilirmiş.

bu arada boşta duran i5 işlemcim var acaba buna uyar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGci -- 13 Mayıs 2013; 23:46:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Windows 8 yüklü olarak geldi.

Windows 8 hangi sürüm bana resim yollayabilir misin? (Bilgisayarım >> Özellikler penceresinin...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibo4fun

quote:

Orijinalden alıntı: mydershark

merhaba arkadaslar,

teşekkürler ..

SSD tipi harddiskler normal harddisklere gore daha hizli ve hakkiyla daha pahali 250-280 TL

Az zararla satip i3 islemcili 14 inch laptop alin

600 tl Netbook ram+SSD derken 300-350 tl tutsa 950 TL ye mal olacak o fiyata laptop var daha iyi guclu

ssd örneklerini alabilir miyiz...

• http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/sandisk-sdssdhp-128g-g26-128gb-ultra-plus-sata-30-ssd-(okuma-530mb--yazma-290mb)/productdetails.aspx?I_ID=64958

laptop un anakartında hdd koyacak slot yeri var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gult3kin -- 17 Mayıs 2013; 11:21:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

quote:

Windows 8 hangi sürüm bana resim yollayabilir misin? (Bilgisayarım >> Özellikler penceresinin...)

Ancak denk gelebildim. Geciktiyse kusura bakma.
     YENİ 2012 | ACER ASPIRE ONE 725 [ANA KONU]

Bu arada cihazı aktif olarak kullanıyorum. Şarj süresinden memnunum. Yavaşlık meseleside virüs programı dahil kullanmayacağım programları kaldırdıktan sonra çözülmüş oldu.

• quote:

quote:

quote:

Bu arada cihazı aktif olarak kullanıyorum. Şarj süresinden memnunum. Yavaşlık meseleside virüs programı dahil kullanmayacağım programları kaldırdıktan sonra çözülmüş oldu.

Acelesi yoktu saolasın ama anlamadığım birşey var.Nasıl olurda 3,1 puan alır anlamıyorum benimkisinin işlemcisi 1.33Ghz ama 1,9 alarak puan 1,9'da acaba son ricam Performans Bilgileri kısmını açıp orayıda çeker misin?

Birde Win8'den pek anlamam geçmeyi düşünüyorum şuan şu tema Aero teması mı yoksa Basic tema mı?

Bu arada RAM'inin tamamını kullanamıyorsun istersen çalıştıra "msconfig" yazıp orada "Gelişmiş Seçenekler" kısmından tüm RAM'ini kullanmaya ayarlayabilirsin.
    Birde Görev Yöneticisi'nin Performans bölümünü çeksene bilgisayarını başlattıktan birkaç dakka sonra programları açmadan. Çok şey istedim kusura bakma ben de geçmeyi düşünüyorum ama kaldırabilecek mi senen sayende öğreneceğim şimdiden Allah razı olsun.Ellerine klavyene sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 19 Mayıs 2013; 22:27:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fakcakaya

quote:

Orijinalden alıntı: Nanosoft

Arkadaşlar Merhabalar;

Bu netbooktan geçenlerde aldım. Win8 i dokunmatik olmayan ekranlarda kullanamadığımdan dolayı Win7 ye dönüş yaptım. Fakat işlemci 1 Ghz üzerine çıkmıyor. Her tür numarayı denedim, amd overdrive ı kurup çalıştırınca "AMD işlemci algılanmadı" uyarısı ile karşılaşyorum. Acer müşteri hizmetleri ise tam bir fiyasko iki seferdir "format atın orjinal işletim sistemi vs. palavraları" dışında bir şey yok.

Bu konuda işlemciyi 1.33 Ghz den çalıştırabilmelk için ne yapmalıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

hocam fişe takınca 1.33mhz ye çıkıyor işlemci..fakat bataryada 1.00 mhz yi bende geçiremedim...win 7 güç seçenekleri ayarlarıyla oynamam rağmen bataryada 1.00mhz yi geçiremiyorsunuz..fakat benim anladığım kadarıyla işlemci bataryada düşüyor ama ekran kartı gpu clock 400mhz ye çıkıyor (defaultu 276mhz)...fişi takınca işlemci hızı artıyor 1.33mhz fakat ekran kartı default hıza düşüyor...bence bir denge söz konusu, böyle gözlemledim...

ssd ve 4gb ddr3 ramla kullanmaktayım cihazı

hangi model ssd hdd aldınız detay bilgi verirmisiniz. maliyeti ne oldu?
    birde sistemi ssd ye kurduk diyelim eski hdd de depo yapma imkanımız var mıdır?

• quote:

quote:

quote:

bu da bende daha update yapmadım:)

• quote:

Acelesi yoktu saolasın ama anlamadığım birşey var.Nasıl olurda 3,1 puan alır anlamıyorum benimkisinin işlemcisi 1.33Ghz ama 1,9 alarak puan 1,9'da acaba son ricam Performans Bilgileri kısmını açıp orayıda çeker misin?

Birde Win8'den pek anlamam geçmeyi düşünüyorum şuan şu tema Aero teması mı yoksa Basic tema mı?

Bu arada RAM'inin tamamını kullanamıyorsun istersen çalıştıra "msconfig" yazıp orada "Gelişmiş Seçenekler" kısmından tüm RAM'ini kullanmaya ayarlayabilirsin.
    Birde Görev Yöneticisi'nin Performans bölümünü çeksene bilgisayarını başlattıktan birkaç dakka sonra programları açmadan. Çok şey istedim kusura bakma ben de geçmeyi düşünüyorum ama kaldırabilecek mi senen sayende öğreneceğim şimdiden Allah razı olsun.Ellerine klavyene sağlık.

Rica ederim ne demek.
    Puanın yüksekliğine ve sebebine fikir yürütemiyorum. 3.1 puanı bile sen söyledikten sonra gördüm.
    Win8 biraz karışık geldi. Hala öyle... Eminim kolaylıkları vardır ama keşfetmeye uğraşmak lazım.
    Şuan bende hangi tema var bilmiyorum.
    Dediğin gibi bilgisayarı açtıktan bir kaç dakika sonra aşağıdaki SS'i aldım.

• Saolasın rahatlıkla şimdi geçebilirim Win8'e! :D
  • en ucuza nerden alabiliriz bu cihazı fikri olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gltknln

en ucuza nerden alabiliriz bu cihazı fikri olan var mı?

Vatan indirimleri ile iyi fiyatlara geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

quote:

Orijinalden alıntı: gltknln

en ucuza nerden alabiliriz bu cihazı fikri olan var mı?

Vatan indirimleri ile iyi fiyatlara geliyor.

iyi fiyat?
  • Gayet Başarılı bir tasarım fakat ASPIRE ONE YAZISI olmasa daha güzel olucakmış sanki
  • Ssd ile ubuntu 12 pp denedim bütün fn tuşlarını vs tanıdı ama biraz yavaş geldi bana. Update sonrası mouse çalışmadı
    Ayrıca dxva ya ihtiyaç duyuyorum bu nedenle alternatifini bulamadım ubuntu tarafında.
    Tekrar mekanik disk win7 ye döndüm daha iyi diyeilirim

Başka bir linux sürümü denerim belki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: claude

işlemci hızı olayını çözdüm, şu anda 2 ghz de çalıştırabiliyorum cihazı. yalnız performans farkı yok gibi

hocam rica etsem, Default (yani 1 ghz) ve 2. ghz daki hızlarını Linx adlı program ile test eder misin?

ben size değil ama o programa (o.c. programına) inanmıyorum. bende c-60 için çok araştırmıştım, yalan bu o.c. olayı

• resim düzenlemek için hangi programı kullanıyorsunuz. yada öyle bir program yüklemeyi deneyen oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: claude

nasıl bir düzenleme için ? ben basit olarak irfanview kullanıyorum

photoshop da yaptıklarının yüzde kaçını yapabiliyorsak o kadar :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.