Şimdi Ara

YENİ ALDIĞIM GTX780Tİ KASMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Asus gtx 650 ti boost ekran kartımı Asus gtx 780 ti ekran kartıyla değiştirdim. Ekran kartında herhangi bir problem yok alırken denedim ancak sistemime taktığımda garip bi şekilde kasmalar var. Gtx650 de hiç bi sorun yoktu. En güncel sürücü vs. hepsini yaptım. Bios da güncel. Ancak sonuç şuan için hüsran. Sistemimi de yazayım sizde elinizden geldiği kadar bana yardımcı olun lütfen.

İ5 8600k
    Cooler master 750W 80+
    Corsair sıvı soğutma
    Adata 120gb ssd
    WD 1 tb HDD
    Gskill 3000mhz cl15 8gb ram
    Asus z370 tuf plus gaming anakart
    Son olarakta Asus gtx 780ti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• böyle olmaz hacı afterbumer kur oyuna gır tum degerleri video cek yada kastıgı sırada foto al at
  • encuni kullanıcısına yanıt
    Eve gittiğimde yönlendirmenize uyup yollayacağım usta.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PSU'nuz nedir tam olarak?
  • Cooler master watt 700 lite

• Bir anda 2013 konusu hortlatıldı sandım ama arkadaş başlığı 2019'da açmış. Eh, kasması normal değil mi?
  • Niye normal olsun? Gtx 650 ti boosttan geçtim diyorum onda kasmayan şey böyle bi sistemde zamanın amiral gemisi ekran kartıyla kasar mı? Sizin mantığınıza göre kasması gerekiyorsa bişey diyemem tabi :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Sistem Düşük FPS sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben halen intel xeon e5450 3.7ghz oc. ile 3gb gigabyte gtx780 kullanıyorum. 4k 55inch Tv'de 4k çözünürlükte neredeyse yüksek ayarlarda birçok oyunu halen kasmadan oynuyorum. işlemcim darboğaz vs yapmıyor. sizin sorununuz darboğaz değil, ekran kartı ısınma sorunu yada ekran kartı arızalı olabilir.

• ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Ben bu ekran kartını yüksek tüketimini ve yıpranma payını hesaba katarak aldım zaten. Furmark ve çeşitli testlere soktuğumda ısınma ve fps konusunda hiç bi sıkıntısı yok. Ancak flash tabanlı mmorg oyunlarda ve bi kaç fps oyununda ara ara takılma yapıyor fps düşüyor. Optimizasyon sorunu var dedim heralde sistemimle. Herşeyi denedim bi çare de bulamadım. Şimdi de windows7 kurdum bi ihtimal dedim 😀 deniyoruz bakalım

• ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Şu gtx 780 le 4k'da oynadığın oyunları yazsana biz de oynayalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Bir anda 2013 konusu hortlatıldı sandım ama arkadaş başlığı 2019'da açmış. Eh, kasması normal değil mi?
    780ti'nin hala gideri var 1050ti denn daha iyi bir karttan bahsediyoruz, soruna gelirsek bence yazılımsal olma ihtimali yüksek imkan varsa temiz format atın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 18 Şubat 2019; 2:52:4 >
  • korkutmak gibi olmasında testlerde çıkmayan bir sorunu olabilir mi kartın ? satan kişi hayinlik yapmış olabilir. genede yazılımsal bir sorunun olup olmadığından emin ol gerekirse format at.
  • Oyunlardaki takılmalar ve kasmaların sebebi muhtemelen kartın belleğinden kaynaklıdır, kartınız kaç gb, oyun esnasında kaç gb tüketiliyor bunları afterburner veya benzeri bir yazılım ile takip ediniz. Kartınız hızlı, yüksek doku paketlerini işleyebiliyordur fakat muhtemelen bellek hepsini taşıyamadığı için sürekli bir eskiyi sil yeniyi çek durumu vardır bunlarda anlık takılmalar olarak dönüyordur size. Texture ayarlarını düşürüp tekrar test edin oyunları, takılmaların geçtiğini göreceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ddsmurat

Şu gtx 780 le 4k'da oynadığın oyunları yazsana biz de oynayalım.
    ayarlar fullde değil tabi ki, 4 k çözünürlükte(3840x2160), ayarları kısarak hala kasmadan oynatıyor.
    dakar 18 orta ayar
    hitman 2016 low- orta
    euro truck sim full ayarda
    yeni oyunları deneme fırsatım olmadı, malum çocuk olunca evde fazla oturamıyorum başına. yeni oyunlarda da çözünürlüğü 2k ya düşürüp, ayarları orta seviye ye aldığımda oynatacağını düşünüyorum. masraflardan dolayı bi süre daha 775pin devam mecburen.

• Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Bi kaç format üzerinden yazıyorum. En son çare söktüm kartı termal macunu yeniledim şuan durmak da 10fps alıyor bench de 600 puan çıkarıyor ahah. İyice rezil ettim kartı. Normalde kart furmark da 90 fps 5500-6000 arası bi puan çıkarıyordu.

• emrekaya413 E kullanıcısına yanıt
    Testlerde çıkmayan sorunlarla ilgili bi bilgim yok malesef. Şehir içinden aldım ve alırken denedim. Sıcaklık ve fps değerleri normaldi. Tabiki bench programlarında... Oyunlarda deneme imkanım olmadı aldık götürdüm eve. Hala testlerde normal görünüyor ama oyunlarda saniyelik takılmalar yapıyor. Aksiyon sahnelerinde zaten ölmeye yaklaşıyor. Format attım çokca w7 w8 w8.1 w10 hepsinde aynı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.