Şimdi Ara

yeni aldığım ramlar donma yapıyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta söylediğim gibi 1 saat önce 2 adet 2Gb 1333Mhz ddr3 Kingston ram aldım bilgisayarda donmalar başladı

Sistem: ASUS P5Q-C ANAKART, INTEL CORE 2 DUO E7200 CPU, ASUS EAH3850 EKRAN KARTI
    NOT:Dün yeni harddisk aldım Western Digital 1TB pc yeni formatlandı ram değişene kadar hiçbir sorun yaşanmadı

• mm9282 M kullanıcısına yanıt
    dostum genellikle parça degişiminden sonra format atılır ve işlemcini en fazla kaç mhz destek verdigine bakın derim ben.
  • Dün akşam yeni HDD aldığımdan PC formatlı.Asus'un sitesinden baktım 1333MHz destekliyor anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mm9282 -- 28 Ekim 2013; 13:37:15 >
    dostum işlemci dedim desktelemese olur aslında ne kadar desteklerse o performansda destekler.
    bide anakartında 4 ram slotu var lütfen öyle normal slotlara takar gibi takmayın bir düzeni var kitapçıkda yazar.
  • İsmailCanKurt kullanıcısına yanıt
    anakartta 6 sot var 2si ddr3 4ü ddr2 için girişler farklı olduğundan yanlış yere takamam zaten
    Dostum o zaman sorunun yazılımsal ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Ram Sonrası PC Kapanıyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İsmailCanKurt kullanıcısına yanıt
    tekrardan format atıp deneyim o zaman
  • Eski ramleri tak sorun yoksa onları çıkar yenilerini tak donma yapıyorsa ramler bozuk veya anakarta uyumsuzdur.Eğer donma yapmıyorsa eskileriyle uyumsuzdur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    tabi dostum zwanzigde haklı bu konu bazen uyumsuzluk olabiliyor.bu sorun bazen bios güncellemesi ile düzeltilebilir.ama sen bi win8.1 pro 64 bit kur eger normal ev kullanıysan 32 bit tavsiyemdi.r
  • quote:

Orijinalden alıntı: mm9282

anakartta 6 sot var 2si ddr3 4ü ddr2 için girişler farklı olduğundan yanlış yere takamam zaten

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5QC/P5QC_QVL.zip

Buradan anakartınıza %100 uyumlu ram listesini öğrenebilirsiniz
  • Yeni Aldığın Ramleri Tek Tek Deneyebilirsin
    Ramlerden Biri Bozuk Olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramlar birbiriyle uymuyor olabilir test et.
  • ramleri tek tek ve ayrı slotlarda denedim hepsinde donma sorunu devam etti
  • şuan eski ramler takılı Pc normal çalışıyor ramleri bozuk gerekçesiyle vatan bilgisayara teste gönderdim aramalarını bekliyorum.Anakart konusunda ise @fatalmind arkadaşın söylediği siteden kontrol etmiştim öncesinden aldığım ramler yazmıyor fakat başka markaların 1333MHz ramleri destekliyor bu sebeple kafam biraz karıştı
  • quote:

şuan eski ramler takılı Pc normal çalışıyor ramleri bozuk gerekçesiyle vatan bilgisayara teste gönderdim aramalarını bekliyorum.Anakart konusunda ise @fatalmind arkadaşın söylediği siteden kontrol etmiştim öncesinden aldığım ramler yazmıyor fakat başka markaların 1333MHz ramleri destekliyor bu sebeple kafam biraz karıştı

ramde sorun yok deseler bile anakartımın sitesine baktım uyumsuz ramlermiş de sendeki ramler kaç mhz ise yanı mhz den al

cpu z programından memory kısmının resmini koy buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 29 Ekim 2013; 16:12:24 >
  • PC açılmıyor açılsada 1-2 dakika sonra kilitleniyor cpu z'yi kullanamam
  • quote:

şuan eski ramler takılı Pc normal çalışıyor ramleri bozuk gerekçesiyle vatan bilgisayara teste gönderdim aramalarını bekliyorum.Anakart konusunda ise @fatalmind arkadaşın söylediği siteden kontrol etmiştim öncesinden aldığım ramler yazmıyor fakat başka markaların 1333MHz ramleri destekliyor bu sebeple kafam biraz karıştı

Size attığım linkteki dosyada bulunan ramler test edilmiş %100 çalışabilir stabilite ramlerdir. O liste haricinde ram alırsınız o da şansınıza kalmış. Ya uyar düzgün çalışır verim alırsınız, ya bad checksum ram denilen olay olur ya da hiç çalışmaz. Bu sıfır ram'in arızalı değilde uyumsuz olduğunu gösterir.
  • listedekilerden birini bulup değiştirmem en mantıklısı olacak o zaman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.