Şimdi Ara

Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU- (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.234
Cevap
145
Favori
680.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jubahakan

quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPelerinliAdam

quote:

quote:

Çok ciddi para tutan donanımlar istediğimi sanmıyorum, hatta sunroof bile istemiyorum... Pahalı donanımlardan ziyade kullanışlılık odaklı tercihler yaptığımı düşünüyorum ancak bu sınıfta bu donanımlara sahip bir araca 95 bin ödemek kanaatim o ki pek mantıklı bir hareket olmaz... O fiyatlara çıkınca hem rakipleri çok daha mantıklı hale geliyor hemde daha başka üst sınıflardan alternatifler ortaya çıkıyor...

Bence artık Audi Pazarlama departmanı fiyatı dikkate alan müşterileri de pörtföyüne almak zorunda zira trend i belirleyen ve insanların tercihlerinde etkin rol oynayan daha ziyade bu gruptaki müşteriler... Audi fiyatı pekte umursamayan müşterileri hedefliyor, yahut müşterinin tercihinde fiyatın çok daha geri planda kalmasını istiyor ancak bahsettiğimiz araç A3 olunca bu strateji fazla iddialı bir hale geliyor...

Artık piyasa bundan 8-10 yıl önceki gibi değil, ve güzel alternatifler var...

Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-

Çok ciddi para tutan donanımlar istemediğinizi söylüyorsunuz ama şunu söyleyeyim istediğiniz metalik renk 2.300 tl bang olufsen ses sistemi 3.600 tl sadece ikisi 6.000 tl tutuyor. Söylediğinize aynen katılıyorum bu segmentte durumlar çok değişti fiyat olarak sizi memnun edecek firmayı tercih etmeniz en doğrusu olacaktır fakat unutmayınki özel siparişle bir araç getirttiğiniz zaman indirim konusunda daha sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Opak renk, donanımları zır boş baz versiyon bir premium kompakt'ı uygun fiyatla vericeklerse, saolsunlar ben almayayım... Sadece metalik renk ve çok çok üst düzey olmayan nispeten kaliteli bir ses sistemi için 6.000 TL opsiyon farkı yansıyor ve aman aman dolu olmayan bir aracı 95 bine yeterli miktarda satabiliyorlarsa gerçekten bu araçları alan müşterilerin profillerini merak ediyorum... Muhtemelen aracın önündeki 4 halka dışında araçta sorguladığı yada ihtiyaç duyduğu kaydadeğer teknik yanların bir anlamı yok bu tip müşteri için...

Ayrıca 1.6 TDI motorlı yeni A3 lerde arka bağımsız süspansiyon mevcut mu?

Yoksa Golf gibi yeni A3 kasasında da ekonomik bir araç yapmak için konfordan taviz mi verildi? bilginiz var mı?

Bu konu ile ilgili bir bilgim yok ben 1.4 122 lik aldığım için bağımsız olduğunu biliyorum. Müşteri olarak benim nasıl aldğıma cevap vermem gerekirse ben the beetle alacaktım siparişini geçmiştim aldığım audiye ek olarak 160 beygirlik motor ve ses sistemi vardı fakat audi 5 in tl pahalı olunca dediğiniz gibi biraz öndeki halkalara para verdim karşılığını aldım mı diye soracaksanız evet kesinlikle aldım hele beetle on konsol sert plastık yerlerınden tıkırtı sikayetlerini duydukça ki önceki aracımda tıkırtıdan dolayı serviste ön konsülü söktüren birisiyim.

Ancak işin doğrusu almayı planladığınız New Beetle'ı kıyaslamanız gerekirse 1.4 TFSI 185 Hp Audi A1 ile kıyaslamanız daha doğru olacaktır...

• Güzel günlerde kullanın, şık araç...

Çok uzun süre olmadı ancak en azından aldığınızdan beridir edindiğiniz olumlu/olumsuz kanaatlerinizi paylaşırsanız seviniriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 5 Mart 2013; 2:52:30 >
  • quote:

quote:

quote:

Çok ciddi para tutan donanımlar istediğimi sanmıyorum, hatta sunroof bile istemiyorum... Pahalı donanımlardan ziyade kullanışlılık odaklı tercihler yaptığımı düşünüyorum ancak bu sınıfta bu donanımlara sahip bir araca 95 bin ödemek kanaatim o ki pek mantıklı bir hareket olmaz... O fiyatlara çıkınca hem rakipleri çok daha mantıklı hale geliyor hemde daha başka üst sınıflardan alternatifler ortaya çıkıyor...

Bence artık Audi Pazarlama departmanı fiyatı dikkate alan müşterileri de pörtföyüne almak zorunda zira trend i belirleyen ve insanların tercihlerinde etkin rol oynayan daha ziyade bu gruptaki müşteriler... Audi fiyatı pekte umursamayan müşterileri hedefliyor, yahut müşterinin tercihinde fiyatın çok daha geri planda kalmasını istiyor ancak bahsettiğimiz araç A3 olunca bu strateji fazla iddialı bir hale geliyor...

Çok ciddi para tutan donanımlar istemediğinizi söylüyorsunuz ama şunu söyleyeyim istediğiniz metalik renk 2.300 tl bang olufsen ses sistemi 3.600 tl sadece ikisi 6.000 tl tutuyor. Söylediğinize aynen katılıyorum bu segmentte durumlar çok değişti fiyat olarak sizi memnun edecek firmayı tercih etmeniz en doğrusu olacaktır fakat unutmayınki özel siparişle bir araç getirttiğiniz zaman indirim konusunda daha sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Opak renk, donanımları zır boş baz versiyon bir premium kompakt'ı uygun fiyatla vericeklerse, saolsunlar ben almayayım... Sadece metalik renk ve çok çok üst düzey olmayan nispeten kaliteli bir ses sistemi için 6.000 TL opsiyon farkı yansıyor ve aman aman dolu olmayan bir aracı 95 bine yeterli miktarda satabiliyorlarsa gerçekten bu araçları alan müşterilerin profillerini merak ediyorum... Muhtemelen aracın önündeki 4 halka dışında araçta sorguladığı yada ihtiyaç duyduğu kaydadeğer teknik yanların bir anlamı yok bu tip müşteri için...

Yoksa Golf gibi yeni A3 kasasında da ekonomik bir araç yapmak için konfordan taviz mi verildi? bilginiz var mı?

Maalesef Golf VII ile birebir aynı diyebilirim.

Türk değil de Alman sayfasında yazmakta.

Aşağıdaki linkten istediğiniz modeli seçin ardından fahrwerk (Şasi) burdan hintenarchse (Arka aks) kısmına bakın yada google translate e yapıştırın.

1.2 TFSI ve 1.6TDI lar torsiyon yani bağımlı, diğerleri dörtlü bağlantı, boru yapılı yani bağımsız yazmakta...

www.audi.de
    Seite nicht gefunden (404) > navigation > Audi Deutschland
    http://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen/a3/a3/informieren/technische_daten_und.html

• Araç harika hocam maşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muyagan

quote:

quote:

quote:

Maalesef Golf VII ile birebir aynı diyebilirim.

Türk değil de Alman sayfasında yazmakta.

Aşağıdaki linkten istediğiniz modeli seçin ardından fahrwerk (Şasi) burdan hintenarchse (Arka aks) kısmına bakın yada google translate e yapıştırın.

1.2 TFSI ve 1.6TDI lar torsiyon yani bağımlı, diğerleri dörtlü bağlantı, boru yapılı yani bağımsız yazmakta...

http://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen/a3/a3/informieren/technische_daten_und.html

Cvp için teşekkürler,

Hadi Golf'ü anlıyorum ama en azından A3 te tüm modellerin bağımsız olması gerekirdi diye düşünüyorum... eski kasaya göre kasislerde konfor durumu nasıl olacak merak etmiyor değilim...

• quote:

Merhabalar şahane ve bağımsız fikirleriniz için teşekkür ederim,Kalamıştaki Audi'de bizzat şahit olduğum gibi satış temsilcilerinin müşteriye ''odaksız''yaklaşımı sanıyorum Audi'de kanıksanmış bir olay,umurlarında değiller,herhangi bir pazarlık konusunda size ''ne alaka,şaka yapıyorsunuz herhalde'' gibi üstten bakmalarıyla ordan çıkmam bir oldu,söylemişlerdide konduramamıştım..

• Yenikapıdaki Audi Şenyıldıza gittim. Satış temsilcisi çok ilgiliydi. Kesinlikle tavsiye ederim bir orayı görün. Bir de servisi de gayet iyi çalışıyor. Düzgün çalışıyorlar diyebiliriz.
  • Sportback fiyatları siteye koyulmuş.Bir arkadaş 1.4 TFSI 122 bg stronic Ambition xenon far ve sunrooflu araç için 92.500 fiyat almış.Bence pahalı en mantıklısı A200 AMG gibi duruyor.
  • resmen kafayi yemisler.
    az once elime sportback opsiyon listeleri gecti.

advence paket
    xenon
    sunroof
    tavan citasi

bu 4 parca tam 10.000 euro.
    advence paket olayi evlere senlik.resmen araci size 3000 kusur euro fazlasina satiyorlar ve bu paket mecburi.bu paket olmasa ne klima var ne de ortada ki ekran.

aracin fiyati 30.000 euro iken direk 40.000 e cikiyor.yani 10.000 euro ( 25.000tl ) ayni saseyi tasiyan golf 7 ye bu 4 kalemi ekleseniz 5.000 tl fark ederken audide 25.000 tl..

90.000 kusur tl acikcasi bu arabaya yazik.o kadar bekledim belki akillanip iyi bir fiyata cekerler cunku satislari sifir diye ancak sanirim vw grubu audi satmak istemiyor.ciroyu golf 7 ile tutturmayi planliyorlar.
    her gun en az 6-7 saat trafikteyim.yeni a3 kasimdan beri satista.ve yemin ediyorum ist icinde 1 tane bile gormedim.boyle giderse de etrafta sadece attraction halojen farli kapakli jantli a3 ler gorebilecegim sadece.
  • Yeni kasa Sportback fiyat listesine göz attım şimdi, dizel seçeneği resmen komedi halini almış :)

Performans ve segment olarak gayet ortalama, hatta ortalamanın altında bir motor seçeneğiyle; altı üstü 105 Hp güç alıp yakıt tüketiminde ekonomi yapmak için minimum 80 bin TL civarında para harcamanız gerekiyor, üstelik donanım açısından bomboş sayılabilecek bir araca... Hele ki bu motor seçeneği ile biraz donanım eklemeye kalktığınızda, işin boyutu komediyi de aşıp 100 binlere yaklaşıyor... kompakt bir otomobile 100 bine yakın para verip aldığınız aracın en önemli avantajı kullanım ekonomisi dediğinizde valla adama gülerler demedi demeyin...

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 8 Mart 2013; 3:21:56 >

• Bu arada ben bu sınıfta adam akıllı fiyatlarla donanım seçenekleri gelene kadar geçici bir dönem ikinci el kullanma kararı alıp bugün bir araç aldım,

hem gerçekten dolu hem yukarıdaki araçlar ile kullanım konfor arasında dağlar olmadığını düşündüğüm bir Golf 6 satın aldım... 1.4 TSI 160 Hp DSG ve sürüşe duyarlı bi xenonundan, navigasyonuna... sunrooftan, otomatik katlanır aynalara kadar orjinal donanımlarıyla gerçekten dolu sayılabilecek odukça düşük km li bir araca 55 bin civarı para ödeyerek geçiş dönemi için daha makul hareket ettiğimi düşünüyorum... Bi süre nispeten yakan ancak iyi kaçan bir araç ile kendimi şımartmış olayım dedim...

Premium kompakt lar yeni motor ve fiyat seçenekleri ile biraz kendine gelsin bakalım, bakarız o vakit :)
  • 105bin TL'ye 177HP yeni kasa xenon lu A4ler bulunabiliyor çok az kmde.O fiyatlara kimse A3 almaz kusurabakmasınlar.Gider A200AMG alır keyfime bakarım.

Fiyat teklifi alabilen olursa paylaşabilirse ayrıca iyi olur.Ben de almayı deneyeceğim.
  • quote:

Bu arada ben bu sınıfta adam akıllı fiyatlarla donanım seçenekleri gelene kadar geçici bir dönem ikinci el kullanma kararı alıp bugün bir araç aldım,

hem gerçekten dolu hem yukarıdaki araçlar ile kullanım konfor arasında dağlar olmadığını düşündüğüm bir Golf 6 satın aldım... 1.4 TSI 160 Hp DSG ve sürüşe duyarlı bi xenonundan, navigasyonuna... sunrooftan, otomatik katlanır aynalara kadar orjinal donanımlarıyla gerçekten dolu sayılabilecek odukça düşük km li bir araca 55 bin civarı para ödeyerek geçiş dönemi için daha makul hareket ettiğimi düşünüyorum... Bi süre nispeten yakan ancak iyi kaçan bir araç ile kendimi şımartmış olayım dedim...

Premium kompakt lar yeni motor ve fiyat seçenekleri ile biraz kendine gelsin bakalım, bakarız o vakit :)

hayırlı uğurlu olsun aracınız keyifli sürüşler

• quote:

quote:

Bu arada ben bu sınıfta adam akıllı fiyatlarla donanım seçenekleri gelene kadar geçici bir dönem ikinci el kullanma kararı alıp bugün bir araç aldım,

hayırlı uğurlu olsun aracınız keyifli sürüşler

Tşkler...

•  Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-

baz donanımlı audi a3 ün içi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: achille24

baz donanımlı audi a3 ün içi.

hiçbir baz donanımlı araç böyle gelmeyecek. advance paket mecburi almak ve o paketin içersinde renkli mmi ekran var.
  • Bugün dizel otomatik için fiyat konuştuk, bugünden aklımda kalan not; bi kaç parça donanım ile (ledli xenon, metalik renk v..s gibi) audi fiyat konusunda resmen saçmalıyor 100 binleri geçen rakamlardan bahsettiler hatta gelicek bir araç için teklif aldım, yanımda değil ama bugün biraz daha somut rakamlar duyduktan sonra şahsi kanaatim o ki yeni a3 te fiyatlar bence mantık sınırlarını zorlayacak kadar saçma bi halde, hangi segmentte araç sattıklarının farkındalar mı acaba die aklıma gelmedi değil... Bu fiyatlara alan insanlar bence teknik olarak ne aldıklarını pek umursamıyorlar, 4 halkanın hipnozuna kapılmışlar gibi gelicek bana... Tamam prestijde mantıklı bir tercih nedeni olabilir eyvallah ama premium kompakt bir A3 ten bahsediyoruz yahu öyle aman aman üst sınıf bir araçtan değil...
  • dediğiniz rakamlar yani 100 bin lira bu sınıf bir araca vermek bencede çok saçma ama araçların fiyatlarının arttığı da bir gerçek ve malesef yavaş yavaş bu artışa alışacağız.
  • Gecen pazar a3 1.4tfsi ambition sportback xenon+camtavan+iç aydınlatma+deseni farklı jant için 36800 euro teklif aldım.
    Aynı fiyata a180 amg+xenon+camtavan var. 1.16 sportline+techno+comfort+sunroof 35900 fiyat aldım.
    Gel de işin içinden çık.
  • Bence eger ucarim kacarim en onemli sey benim icin surus keyfi diyosan bmw. Diger turlu her turlu audi derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.